Basam Books

Synnytysopas kertoo kaiken synnytyksen liikkeestä ja rytmistä!

Jaa

Uutuuskirja romuttaa pölyttyneet käsitykset synnytyksestä staattisena ja passiivisena tapahtumana.

”Synnytyksen liike ja rytmi – Opas synnyttämisen matkalle” (Basam Books 2021)
”Synnytyksen liike ja rytmi – Opas synnyttämisen matkalle” (Basam Books 2021)

Elokuvista tuttu kuva synnyttäjästä on passiivinen, staattinen ja aloilleen kahlittu.

Tämän kuvan on aika väistyä, sillä synnyttäminen on ennen kaikkea liikettä. Se on kahden osapuolen dynaamista ja intiimiä vuorovaikutusta ennalta arvaamattomassa rytmissä. Se on lapsen spiraalimainen kiertyminen lantiossa ja synnyttäjän liikettä sen helpottamiseksi.

Uutuuskirjassaan Synnytyksen liike ja rytmi – Opas synnyttämisen matkalle (Basam Books 2021) Malla Rautaparta piirtää kuvan synnyttäjästä, joka uppoutuu itseensä, liikkuu ja ääntelee, seuraa omia aistimuksiaan, omaa rytmiään.

”Synnyttäminen ei ole missään kulttuurissa pelkästään fysiologinen prosessi. Kaikissa yhteisöissä synnytykseen kuuluu myös rituaaleja, jotka ohjaavat sekä synnyttäjää että muita synnytyksessä mukana olevia.”

Rautaparta on kehittänyt joogaan perustuvaa synnytysvalmennusta yli 30 vuoden ajan. Hän on kouluttanut kätilöitä ja raskausjoogan ohjaajia ja tehnyt pitkään yhteistyötä kätilöiden kanssa.

Kirjailijasta

Malla Rautaparta on neurologian fysioterapeutti ja kulttuuriantropologi. Rautaparralta on aikaisemmin ilmestynyt viisi kirjaa terveyden ja hyvinvoinnin alalta, viimeisimpänä Hyvän hengityksen anatomia (Basam Books 2019).

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Haastattelupyynnöt ja arvostelukappaleet:

Frida Wikblad
frida@basambooks.fi

Kuvat

”Synnytyksen liike ja rytmi – Opas synnyttämisen matkalle” (Basam Books 2021)
”Synnytyksen liike ja rytmi – Opas synnyttämisen matkalle” (Basam Books 2021)
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Basam Books
Basam Books
Lapinlahdenpolku 8, c/o Lapinlahden Lähde Oy
00180 HELSINKI

https://basambooks.fi

Basam Books on riippumaton helsinkiläinen yleiskustantamo. Meidät tunnetaan erityisesti laadukkaan hyvinvointi- ja työelämäkirjallisuuden, kaunokirjallisten klassikoiden sekä runouden kustantajana.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Basam Books

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme