Vaasan kaupunki - Vasa stad

Syntymäpäivälahja vaasalaisille: Onnellisuuden niitty Vaskiluotoon

Jaa

Vaasan syntymäpäivänä 2.10. juhlimme yhdessä vaasalaisuutta ja asukkaat ovatkin saaneet ehdottaa itselleen syntymäpäivälahjoja osallistuvaan budjetointiin varatulla 5 000 eurolla. Syntymäpäivälahjana päätettiin toteuttaa kukkaniitty Vaskiluotoon.

Kuva: Adobe Stock
Kuva: Adobe Stock

Kysyimme syyskuussa verkkokyselyllä vaasalaisilta, mikä pieni unelma heidän lähiympäristössään kaipaisi toteutusta ja josta olisi iloa sekä onnea kaikille. Kaupunki on varannut asukkaiden ideoiden toteutukseen 5 000 euroa osallistuvan budjetoinnin kautta. Viime vuonna toteutettiin kirsikkapuisto Onkilahden rantaan. 

Hakemuksia tuli yhteensä 47 kappaletta, joista toteutettavan idean valitsi tasa-arvo – ja yhdenvertaisuussuunnitelman sekä osallistumisohjelman yhteinen ohjausryhmä.  

Onnellisia ajatuksia niityllä 

Toteutettavaksi ideaksi valittiin Matias Jungarin ehdottama kukkaniitty Vaskiluotoon.  

- Mahdollisuus poimia niittykukkia tai vain nauttia luonnon monimuotoisuudesta tuottaisi varmasti onnellisuutta. Teollisuusalueen ja luonnon kontrasti lisäisi alueen mielenkiintoisuutta. Niitty taas lisäisi kävijöitä Vaskiluodon ulkoilualueelle, perustelee Jungar ideaansa.  

Kukkaniitty toteutetaan Vaskiluodon Kaarlentien alueelle. Valitsijoiden mielestä kukkaniitty tukee luonnon monimuotoisuutta, pölyttäjien elämää ja hiilineutraalia Vaasaa. Asukkaiden muissa ehdotuksissa oli toivottu lisää penkkejä ja siksi niityn reunoille aiotaan laittaa penkkejä, joilla voi levähtää ja nauttia. Kuka tahansa voi poimia niityn kukkia. Niityn nimeksi päätettiin antaa Onnellisuuden niitty. 

- Idea niitystä oli mielestämme ihana ja tukee myös pehmeitä arvoja, joita kaupunki tahtoo edistää. Luonto on tunnetusti hyvä paikka rauhoittua omien ajatusten ääreen. Yhteisöllisyyttä tuo lisäksi se, että kukkaniitty voidaan perustaa joko jo nyt syksyllä tai keväällä 2022 talkoilla, joihin kutsumme myöhemmin vaasalaiset mukaan. Niitty toimii myös käyntikorttina kaupungissa sataman kautta vieraileville. Vaskiluodon alue on muutenkin muutoksessa ja saamassa uuden osayleiskaavan, kertoo aluepalvelupäällikkö Suvi Aho.  

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Adobe Stock
Kuva: Adobe Stock
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme