Suomen Punainen Risti SPR

Syyrialaisten auttamiseksi lähes neljä miljoonaa euroa

Jaa

Suomen Punainen Risti lähettää 350 000 euroa katastrofirahastostaan Syyriaan, jossa Syyrian Punainen Puolikuu auttaa kiireellä Itä-Ghoutasta ja Afrinin alueelta paenneita, yli 150 000 ihmistä. Lisäksi ulkoministeriö myönsi 3 miljoonaa euroa kansainvälisen Punaisen Ristin työn tukemiseksi Syyriassa sekä puoli miljoonaa syyrialaisten pakolaisten auttamiseksi Libanonissa.

Suomen Punaisen Ristin katastrofirahaston varat suunnataan hätäapuoperaatioon Itä-Ghoutasta ja Afrinin alueelta paenneiden ihmisten auttamiseksi. Syyrian Punaisen Puolikuun hätäapuoperaatio tarvitsee välitöntä tukea väliaikaismajoituksen pystyttämiseen perheille, yhteiskeittiöiden ja liikkuvien klinikoiden toimintaan sekä lääkkeiden ja puhtaan veden hankkimiseen ja käymälöiden rakentamiseen.
 
- Kun vierailin leireillä Damaskoksen ulkopuolella 21.3. keskiviikkona, näin aliravittuja lapsia, sodassa vammautuneita ihmisiä sekä paljon ihosairauksia huonoista oloista. Monella on mielenterveysongelmia pitkään jatkuneiden kovien taisteluiden takia, kertoo Suomen Punaisen Ristin Lähi-idän alue-edustaja Johanna Klinge.
 
Suomen ulkoministeriön tuki kohdentuu muun muassa hädänalaisten ihmisten auttamiseen terveyden, ruokaturvan, puhtaan veden ja hygienian osalta. Tuki kohdistuu myös terveyspalvelujen tukemiseen eli perusterveydenhoitoon, liikkuviin terveystiimeihin, lääkkeisiin ja lääkinnällisiin laitteisiin sekä ambulansseihin.
 
Lisäksi Libanoniin paenneita syyrialaisia autetaan tukemalla Punaisen Ristin kansainvälisen komitean terveysohjelmaa Libanonissa puolella miljoonalla eurolla.
 
Syyrian Punaisen Puolikuun hätäapu:
  • ruokaa, juomavettä
  • keittiötarvikkeita ja hygieniapaketteja
  • patjoja ja peitteitä
  • perusterveysklinikoita 
  • yli 1000 vapaaehtoista kriittisten tapausten sairaalakuljetuksiin
  • 13 liikkuvaa terveystiimiä 
  • henkinen tuki ja ensiapu
  • perheenjäsenien löytäminen

Syyriassa avun tarve kasvaa

Tilanne maassa on erittäin vakava jo seitsemän vuotta jatkuneen konfliktin vuoksi. Apua tarvitsee yli 13 miljoonaa ihmistä Syyriassa ja sen lähialueilla. Maan terveydenhuolto on romahtanut ja sota on tuhonnut kaupunkeja peruspalveluineen. Maansisäisiä pakolaisia on yli kuusi miljoonaa ja heistä suurimmalle osalle on heikosti saatavilla ruokaa, vettä, suojaa, riittävää sanitaatiota sekä terveyspalveluita.
 
– Terveydenhuoltoa ja vammaispalveluita tarvitsevien määrä kasvaa koko ajan. Useilla ei ole ollut sodan vuoksi pääsyä tai mahdollisuutta saada apua terveysongelmiinsa ja nyt he ovat vielä isomman lääkintäavun tarpeessa tai pysyvästi vammautuneita. Tilannetta pahentaa se, että kiireellisesti tarvittavia lääkkeitä ja ruokaa on erittäin vaikea saada maahan. Avun tarve Syyriassa kasvaa ja kestää vielä vuosia, sanoo Suomen Punaisen Ristin kansainvälisen avun johtaja Kalle Löövi.
 
Kansainvälinen Punainen Risti jatkaa työtään syyrialaisten auttamiseksi yhdessä Syyrian Punaisen Puolikuun kanssa. Suomen Punaisen Risti tukee terveystyötä ja muun muassa fysioterapiaa vammautuneille.
 
Punaisen Ristin avustustyötä voi tukea lahjoittamalla katastrofirahastoon:
 
• Lähettämällä tekstiviestin SPR20 numeroon 16499 (20 €/viesti)
• Soittamalla numeroon 0600 12220 (20,12 €/puhelu + pvm)
• MobilePay:lla numeroon 1001
• Lahjoittamalla Punaisen Ristin katastrofirahaston tilille FI14 5780 0710 0116 49, viite: 24565
 
Rahankeräyslupa: POL-2015-8798, myönnetty 30.11.2015
 
Lisätietoja:
 
Kansainvälisen avustustoiminnan johtaja Kalle Löövi, p. +358 20 701 2025
Lähi-idän alue-edustaja Johanna Klinge, p. +358 40 715 3838

Tietoja julkaisijasta

Suomen Punainen Risti SPR
Suomen Punainen Risti SPR
Tehtaankatu 1 a
00140 HELSINKI

https://www.punainenristi.fi/

Suomen Punainen Risti on yksi Suomen suurimmista kansalaisjärjestöistä. Punaisen Ristin tehtävänä on auttaa apua eniten tarvitsevia kotimaassa ja ulkomailla.

Punainen Risti auttaa ihmisiä katastrofien ja onnettomuuksien sattuessa ja kouluttaa heitä varautumaan niihin. Järjestö kannustaa ihmisiä hoitamaan terveyttään ja pitämään huolta toisistaan. Inhimillisyyden puolustaminen on yksi järjestön päätavoitteista.

Finlands Röda Kors är en av de största frivilligorganisationerna i Finland. Röda Korset har i uppgift att hjälpa dem som mest är i behov av hjälp såväl i hemlandet som utomlands.

Röda Korset hjälper människor i samband med katastrofer och olyckor och ger utbildning i beredskap. Organisationen uppmuntrar människor att sköta sin hälsa och ta hand om varandra. Att försvara humanitet är en av Röda Korsets huvudmål.

 

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Punainen Risti SPR

Röda Korsets utmärkelse Humanitär handräckning tilldelas grundskolelärarna i Finland8.5.2020 07:17:00 EESTTiedote

Röda Korset beviljar den årliga utmärkelsen Humanitär handräckning till lärarna i Finlands grundskolor. Lärarna har utvecklat nya sätt att möta sina elever för att trygga deras rättigheter till inlärning även i undantagsförhållanden. Med utmärkelsen uppmuntrar Röda Korset också lärarna att lyfta fram epidemins långvariga inverkningar på barns och ungdomars välmående.

Punaisen Ristin Inhimillinen kädenojennus -tunnustus suomalaisen peruskoulun opettajille8.5.2020 07:17:00 EESTTiedote

Suomen Punainen Risti myöntää vuosittain jaettavan Inhimillinen kädenojennus -tunnustuksen Suomen peruskoulujen opettajille. Opettajat ovat kehittäneet uusia tapoja kohdata oppilaansa kyetäkseen turvaamaan heidän oikeutensa oppia myös poikkeusoloissa. Tunnustuksella Punainen Risti myös rohkaisee opettajia tuomaan esiin epidemian pitkäkestoisia vaikutuksia lasten ja nuorten hyvinvointiin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme