Danske Bank A/S, Suomen sivuliike

Syyskuun markkinaheilunta lisäsi suomalaisosakkeiden houkutusta – Yhdysvalloista löytyi jälleen uusi meemiosake

Jaa

Syyskuun markkinaheilunta sai suomalaiset yksityissijoittajat ostamaan erityisesti suomalaisia suuryhtiöitä, kertoo Danske Bankin suomalaisasiakkaiden kaupoista tehty vertailu. Suomen osuus osakevaihdosta kasvoi.

Suomalaisten osakkeiden houkutus kasvoi syyskuussa suomalaisten piensijoittajien keskuudessa. Danske Bankin suomalaisasiakkaat tekivät yli 80 prosenttia kaupoistaan kotimaisilla osakkeilla, kun esimerkiksi vuosi sitten osuus oli noin 74 prosenttia. Suomi oli myös ainoa markkina, jossa tehtiin reilusti enemmän ostoja kuin myyntejä.

”Syyskuussa osakemarkkinoita hermostutti kiinalaisen velkakriisiin ajautuneen Evergranden kaatumisen mahdollisuus. Tämän pelättiin olevan uusi Lehman-hetki, jossa markkinoiden keskeisen toimijan kaatuminen laukaisee talouskriisin. Näyttää siltä, että hermostuneessa tilanteessa, jossa kurssit laskivat nopeasti, moni halusi ostaa juuri tuttuja yhtiöitä salkkuunsa”, sanoo Danske Bankin senioristrategi Tuukka Kemppainen.

Kemppaisen mukaan uutta korjausliikettä markkinoilla pidetään edelleen mahdollisena.

”Globaali talouskasvu on ohittanut huipun ja epävarmuutta on. Olemme laskeneet sijoitusnäkemyksessämme perusteollisuuden alipainoon, koska sektori kärsii Kiinan heikosta kasvun vaiheesta, hyödykehintakehityksen mahdollisesta maltillistumisesta ja Yhdysvaltain dollarin mahdollisesta vahvistumisesta lähikuukausien aikana.  Lyhyellä aikavälillä sähkön hinnan nousu haittaa.”

Danske Bank nostaa viestintäpalvelut ylipainoon.

”Viestintäpalveluiden hinnoittelu on IT:tä halvempi, ja se hyötyy mainosmarkkinoiden kasvusta, kun taloudet avautuvat. Hyvä myös muistaa, että defensiiviset puhelinoperaattorit kuuluvat viestintäpalveluihin, joten kokonaisuus on IT:ä defensiivisempi.”

Yhdysvaltojen osuus laskee – uusi meemiosake myynnissä

Yhdysvaltojen osuus Danske Bankin suomalaisasiakkaiden kaupoissa jatkuu alkuvuotta matalampana, jolloin meemiosakkeiden suosio nousi. Korkeimmillaan 20 prosenttia kaupoista euromääräisesti tehtiin Yhdysvaltojen markkinoilla.

”Meemiosakkeissa moni lähti mukaan peliin, joka sai sijoittamisen näyttämään lyhyen aikavälin arpapeliltä ja menetti sijoituksiaan. Tammikuussa meemiosakkeeksi noussut elokuvateatteriketju AMC hyötyy nyt koronasulun päättymisestä ja oli toiseksi ostetuin osake”, Kemppainen sanoo.

Syyskuussa Yhdysvaltojen markkinoilta löytyi jälleen uusi meemiosake, joka oli suomalaisosakkeiden keskuudessa kuukauden myydyin. IT-yhtiö Sphere 3D nousi voimakkaasti syyskuun alussa.

”Sphere 3D on esimerkki siitä, että verkkokeskusteluilla edelleen vaikutetaan kursseihin.”

Danske Bankin suomalaisasiakkaiden osakekauppa syyskuussa 2021

Maa

2017

2018

2019

2020

2021

Suomi

84,7 %

84,1 %

83,4 %

73,7 %

80,1 %

Yhdysvallat

2,6 %

3,1 %

4,8 %

15,3 %

9,5 %

Saksa

2,4 %

2,0 %

1,8 %

3,1 %

2,3 %

Ruotsi

5,6 %

2,2 %

4,8 %

2,7 %

1,3 %

Norja

1,4 %

0,9 %

1,0 %

2,1 %

0,4 %

Suomi

Vaihdetuimmat

Osuus vaihdosta

Netto-ostetuimmat

Nettomyydyimmät

Nordea Bank Abp (FI) EUR

11,1 %

Neste Oyj

TietoEVRY Corporation

Outokumpu Oyj

7,5 %

Fortum Oyj

Kone Oyj B

Sampo Oyj A

6,4 %

Nordea Bank Abp (FI) EUR

Spinnova Oyj

Nokia Oyj (FI)

6,3 %

UPM-Kymmene Oyj

PUUILO OYJ

Neste Oyj

6,1 %

Kesko Oyj B

Telia Company AB(FI)

Yhdysvallat

Vaihdetuimmat

Osuus vaihdosta

Netto-ostetuimmat

Nettomyydyimmät

MicroStrategy Inc. A

5,6 %

Alphabet Inc A

SPHERE 3D CORP (US)

Alphabet Inc A

3,9 %

AMC Entertainment Holdings Inc. - A

Desktop Metal Inc

SPHERE 3D CORP (US)

3,5 %

Procter & Gamble Co.

Tilray Inc

Tesla Inc (US)

3,1 %

Microsoft Corp.

Hyzon Motors Inc A

United States Steel Corp.

3,0 %

Camber Energy Inc

Apple Inc.

Saksa

Vaihdetuimmat

Osuus vaihdosta

Netto-ostetuimmat

Nettomyydyimmät

Infineon Technologies AG

8,8 %

Varta AG

Bayer AG

Merck KGaA

8,0 %

Volkswagen (Ord)

Volkswagen AG (Pref)

Linde PLC

5,6 %

Merck KGaA

Munich RE (Regd)

Volkswagen AG (Pref)

5,4 %

Daimler AG

K+S Aktiengesellschaft

Moderna Inc. (DE)

5,0 %

Airbus SE (DE)

ROLLS-ROYCE HOLDINGS PLC (DE)

Tietoa vertailusta

  • Osakkeiden ostomaat perustuvat Danske Bankin suomalaisten asiakkaiden tekemiin kauppoihin syyskuussa 2021.

 

Tietoa Danske Bankin sijoituspalveluista

  • Danske Bankin kautta voi ostaa osakkeita seuraavista maista samalla välityspalkkiolla: Suomi, Ruotsi, Tanska, Norja, USA, Saksa, Iso-Britannia, Ranska, Italia, Sveitsi, Kanada, Alankomaat, Belgia, Espanja, Irlanti, Portugali, Viro, Latvia, Liettua, Puola, Tsekki, Unkari, Meksiko.
  • Välityspalkkiot ovat minimissään 2-8 euroa kaupankäyntiaktiivisuudesta riippuen.
  • Kattavat markkinainformaatio, uutis- ja analyysipalvelut sekä analyysityökalut saatavilla. Monipuolisilla Sijoittajan lisäpalveluilla asiakas voi räätälöidä kaupankäyntipalvelut juuri omia tarpeitaan vastaavaksi sijoituspäätösten tekemiseksi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lehdistöpäällikkö Josi Tikkanen, josi.tikkanen@danskebank.fi, 050 32 69 701

Tietoja julkaisijasta

Danske Bank A/S, Suomen sivuliike
Danske Bank A/S, Suomen sivuliike
Televisiokatu 1
00075 DANSKE BANK

010 546 0000https://danskebank.fi

Danske Bank on Suomen kolmanneksi suurin pankki, joka tarjoaa noin miljoonalle suomalaiselle kotitaloudelle, yritykselle ja instituutiolle palveluita laajan asiantuntemuksen sekä innovatiivisten digitaalisten ratkaisujen avulla. Danske Bank A/S, Suomen sivuliike on osa pohjoismaista Danske Bank -konsernia. www.danskebank.fi

Danske Bank on pohjoismainen yleispankki, jolla on vahvat alueelliset juuret ja tiivis yhteys ympäröivään maailmaan. Olemme yli 145 vuoden ajan auttaneet kotitalouksia ja yrityksiä saavuttamaan tavoitteensa. Tarjoamme henkilö-, yritys- ja instituutioasiakkaille pankkipalveluiden lisäksi henki- ja eläkevakuutuksia, varainhoitoa, kiinteistönvälitys- ja leasing-palveluita.

Haluamme tuottaa pitkäaikaista arvoa kaikille sidosryhmillemme - asiakkaillemme, sijoittajille sekä yhteisöille joiden osana toimimme – ja tavoitteemme on tulla tunnetuksi luotetuimpana taloudellisena kumppanina, joka auttaa tekemään taloudellisista päätöksistä ja arjen pankkiasioinnista helppoa.

Danske Bank -konsernin pääkonttori sijaitsee Kööpenhaminassa ja yhtiön osake on listattu Nasdaq Kööpenhaminassa. www.danskebank.com

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Danske Bank A/S, Suomen sivuliike

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme