Espoon kaupunki - Esbo stad

Syyslomalaisille löytyy tekemistä eri puolilta Espoota

Jaa

Espoossa on syyslomaviikolla 12.-18.10. monenlaista tekemistä eri puolilla kaupunkia. Liikuntaa sisällä ja ulkona, leffoja, tapahtumia, erilaisia työpajoja ja Espoon monipuoliset ulkoilumahdollisuudet. Tarkemmat tiedot on koottu sivulle espoo.fi/lomatekemistä.

Syysloman Hop on Hop off -tapahtumassa on myös kepparirata.
Syysloman Hop on Hop off -tapahtumassa on myös kepparirata.

Kaikissa tapahtumissa ja toiminnoissa huomioidaan voimassa olevat ohjeistukset. Tämän vuoksi eri toimintoihin saatetaan ottaa vain rajallinen osallistujamäärä.

Liikunnan riemua korkkiruuviliu’uista ja jongleerauksesta

Espoossa 7 - 17-vuotiaat pääsevät tälläkin syyslomalla arkipäivisin maksutta kaupungin uimahalleihin. Syysloman piristykseksi sekä Espoonlahden että Leppävaaran uimahalleihin viritetään erilaisia temppuratoja, ja kokeiltavana ovat myös suositut merenneitopyrstöt. Pyrstöjen kanssa tutuiksi tulevat niin korkkiruuviliu’ut kuin kuplasuukot.

Keski-Espoon urheilupuistossa järjestettävässä Hop on Hop off -tapahtumassa liikunnan riemusta pääsevät nauttimaan kaikenikäiset. Erilaisia liikuntarasteja, kuten ilmafutista, jongleerausta ja pyörätuolikorista, on sekä ulkona urheilupuistossa että sisällä EBK-Honka areenalla. Eikä kepparirataakaan ole unohdettu!

1. – 9.-luokkaisilla on myös loistava tilaisuus oppia luistelun saloja Tapiolan harjoitusjäähallissa järjestettävillä kolmen päivän lyhytkursseilla.

Nuorisotiloilla on mistä valita

Myös nuorisotiloilla tapahtuu syysloman aikana. Luvassa on muun muassa kokkausta, pelejä, retkiä ja leffailtoja. Digitaalinen Nuori Espoo Discord -tila on avoinna normaalisti, maanantaisin ja torstaisin kello 18 – 21 ja Nuori Espoo -paku tuo syyslomallakin tekemistä eri puolille Espoota.

Lisäksi Gräsan taitojen talolla järjestetään syyslomalla työpajoja, joissa nikkaroidaan, ommellaan, tehdään koruja ja dreijataan.

Lähde omatoimiseikkailulle tai ruoki luovuutta

Syyslomaviikolla voit matkata Lasten taidetalo Auroran päivittäin vaihtuvissa nonstop-työpajoissa avaruuteen asti, mutta lähempääkin löytyy uutta. Ota haltuun mainiot seikkailutaidevinkit ja lähde seikkailemaan luontoon ja sukeltamaan hyvänmielen maailmaan luovien tehtävien parissa.

Urban Espoo -verkkopalvelussa voit seikkailla ympäri Espoota erilaisilla kaupunkireiteillä, osallistua kaupunkihaasteeseen tai opiskella vaikkapa valokuvauksen perusteet!

Portti-kaupunkiseikkailupeli vie sinut Karakallion kaduille ja poluille ratkomaan pulmia ja selvittämään arvoituksia vihjeiden avulla. Mysteerin ratkaisemiseksi tarvitaan oma älylaite, tarkkaa havainnointikykyä, nokkeluutta ja timanttista tiimityöskentelyä.

Muista myös Espoon upeat ulkoilumahdollisuudet

Espoon verkkosivuilta löydät Espoon luontopolut, kotikaupunkipolut ja kaupungin luontokohteet. Myös Villa Elfvikin luontopolut kutsuvat syyslomalaisia vierailulle.

Espoo.fi/lomatekemistä

Lisää syysloman tarjontaa sekä tarkemmat tiedot löydät osoitteessa espoo.fi/lomatekemistä (esbo.fi/lovaktiviteter, espoo.fi/holidayactivities). Lähes kaikkiin tapahtumiin on vapaa pääsy, mutta joihinkin tapahtumiin tulee ilmoittautua ennakkoon. Muutokset ovat mahdollisia.

Turvallisuus huomioiden

Toiminnan järjestäjät ovat toimintaa suunnitellessaan huomioineet koronatilanteen vaatimat erityisjärjestelyt. Huomioithan sinäkin seuraavat asiat:

  • osallistu vain terveenä
  • noudata hygieniaohjeistuksia ja maskisuosituksia
  • noudata turvavälejä kaikissa tiloissa

Muistathan vielä, että toimintaan ei pidä lähteä mukaan, jos on vähäisiäkään flunssan oireita tai on ollut läheisessä kosketuksessa tartunnan saaneiden tai kotikaranteenissa olevien ihmisten kanssa.

Avainsanat

Kuvat

Syysloman Hop on Hop off -tapahtumassa on myös kepparirata.
Syysloman Hop on Hop off -tapahtumassa on myös kepparirata.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

En ny bok med temat Esbo skapas i ett färggrant samarbete mellan en konstnär och förskolebarn – under arbetet bollar barnen också med idéer kring framtidens Esbo30.10.2020 10:01:18 EETTiedote

Grupperna i förskoleundervisningen har bjudits in för att delta i illustrationsarbetet för bilderboken Kika in i Esbo. Syftet med boken är att beskriva staden på ett mångsidigt sätt och att inspirera barnen att själva berätta berättelser med Esbotema. Barnens tankar hörs även i samband med uppdateringen av Berättelsen om Esbo, stadens strategi.

Kaupunginjohtaja Jukka Mäkelän talousarvioehdotus 2021: Espoo turvaa palvelut kuntalaisille, vaikka korona tuo merkittäviä haasteita  29.10.2020 17:00:00 EETTiedote

Koronaviruspandemia on heikentänyt työllisyystilannetta sekä kunnallis- sekä yhteisöveron tuotto-odotuksia samalla, kun erityisesti sosiaali- ja terveystoimen palvelutarve on kasvanut. ”Kaupunki turvaa espoolaisten palvelut myös haastavana aikana. Henkilöstö on kehittänyt uusia digitaalisia palveluja, omaksunut uudet etätyötavat ja pystynyt nopeasti vastaamaan espoolaisten tarpeisiin. Palvelujen kehittämistä ja digitalisointia jatketaan tulevina vuosina”, sanoo Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä.

Stadsdirektör Jukka Mäkeläs budgetförslag 2021: Esbo säkrar tjänsterna för invånarna trots de utmaningar coronapandemin medför29.10.2020 17:00:00 EETTiedote

Sysselsättningsläget har försämrats på grund av coronaviruspandemin. Likaså försämras avkastningen av kommunal- och samfundsskatterna, samtidigt som behovet av tjänster ökar, speciellt inom social- och hälsovårdssektorn. ”Staden säkerställer att Esboborna har tillgång till tjänster också i svåra tider. Personalen har utvecklat nya digitala tjänster, tillägnat sig nya sätt att arbeta på distans och snabbt svarat på Esbobornas behov. Vi fortsätter att utveckla och digitalisera tjänster under de kommande åren”, säger stadsdirektör Jukka Mäkelä.

Mayor Jukka Mäkelä’s budget proposal for 2021: Espoo will secure services for residents, in spite of major challenges posed by the coronavirus29.10.2020 17:00:00 EETPress release

The coronavirus pandemic has weakened the employment situation and the expected local income tax and corporation tax revenues, while especially the need for social and health services has increased. “The city will secure services for its residents even in these challenging times. Our personnel have developed new digital services, adopted new remote work methods and been able to respond quickly to the needs of our residents. The development and digitalisation of services will continue in the coming years,” says Jukka Mäkelä, Mayor of Espoo.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme