Kimmo Pyykkö -taidemuseo

T I L A -ryhmäläisten statement: Tila on tyhjyyttä, muistoja, vapautta ja vuorovaikutusta

Jaa

T I LA on kymmenen tamperelaisen taiteilijan ryhmänäyttely, jossa tutkitaan tilaa ja se on esillä Kangasala-talon galleriassa 5.12.2017-7.1.2018.

Leena Lehti, Ruutu, videostill, 2017.
Leena Lehti, Ruutu, videostill, 2017.

T I LA on kymmenen tamperelaisen taiteilijan yhteinen ryhmänäyttely. Ryhmäläiset ovat kohdanneet toisensa vuosien varrella Tampereen Setlementti ry:n NEO-OmaPolku työmuodon kautta. Taiteilijat ovat tutkineet tila -teemaa kukin omasta näkökulmastaan erilaisia tekniikoita hyödyntäen. Tila on ryhmäläisille oman henkilökohtaisen tilan eli ajatuksen, muiston tai mielikuvituksen käsittelemistä. Se on myös tyhjyyttä ja vapautta valita olemisentila. Tilan tutkiminen on ryhmäläisille myös vuorovaikutuksen tutkimista suhteessa omaan ja muiden olemiseen. T I L A -näyttelyssä nähdään maalauksia, videoita ja installaatioita ja se on esillä Kangasala-talon galleriassa 5.12.2017-7.1.2018.

T I L A -näyttelyn taiteilijat ovat Jussi Aalto, Samuli Laurila, Leena Lehti, Linnea Meuronen, Johanna Mäkinen, Ritvamarja Rantala, Lasse Rinne, Atte Selin, Mariliina Valkama ja Tiia Viiltola.

”Teoksissa käsittelemme omaa henkilökohtaista tilaa, mikä koostuu mm. ajatuksista, muistoista, haaveista, unelmista, tunnetiloista sekä mielikuvituksesta. Ne ovat ylistys ja muistutus. Jokainen teos kertoo, kuinka tärkeää on ylläpitää meidän omaa henkistä tilaamme, mielikuvitustamme ja unelmiamme tässä hektisessä maailmassa.” Aalto, Laurila, Meuronen, Mäkinen, Rinne & Selin

”Tila on tyhjyys, vapaus valita olemisensa.
Ja Tila on kontrolli, se mitä annetaan.
Tila puristuu ruutukaavaan -samanmittaisiin pensasaitoihin, samanlaisiin taloihin, samanlaisiin vaaleanharmaisiin kulmasohviin. Kukin omassa ruudussaan.”
Lehti

”Ihminen, kaikki elollinen, rakentaa itselleen tilan, elinympäristön, reviirin.
Tila on aina vuorovaikutuksessa muihin ihmisiin, toisiin tiloihin, ympäristöön. Maailmakaikkeuteen. Rakennan tilan sinne, missä kuljen. Missä olen.”
Rantala

”Olen teoksessani tutkinut tilaa astumalla satuhahmon sijasta ihmemaahan. Kappaleen vaatima tila voi toisinaan olla paljon suurempi kuin sen tilavuus ja toisinaan taas pieneen tilaan mahtuu paljon: Kannettavaan tietokoneeseen mahtuu enemmän tietoa kuin kykenen elämäni aikana omaksumaan ja enemmän elämyksiä kuin pystyn kokemaan. Samaan aikaan huoneisto, johon mahtuisi enemmän kuin 12000 kannettavan tietokoneen myyntilaatikkoa, tuntuu ahtaalta, jos siellä ei ole yksityisyyttä ja hiljaisuutta eikä mahdollisuutta lepoon silloin, kun niitä kaipaisi.” Valkama

”Teoksissani käsittelen ympärillä olevien ihmisten vaikutusta omaan tilaan. Kuinka suuri vaikutus jollain ihmisen luomalla ympäristöllä on sinuun itseesi, kuinka paljon heijastelemme toisiamme. Olemme ympäristön luomia olentoja, mikä mahdollistaa sekä rajaa samalla aikaan.” Viiltola

Taiteilijatapaaminen ja mediatilaisuus to 7.12. klo 17
Näyttelyn mediatilaisuuteen ja taiteilijatapaamiseen ovat tervetulleita sekä yleisö että median edustajat. T I L A -ryhmäläiset ovat tavattavissa ja haastateltavissa galleriassa to 7.12. klo 17 alkaen. Tilaisuudessa soittaa akustinen neljän hengen bändi, TILANNE.

T I L A
Aalto - Laurila - Lehti - Meuronen- Mäkinen - Rantala - Rinne - Selin -Valkama – Viiltola
5.12.2017-7.1.2018
Kangasala-talon galleria

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mediakuvat

https://www.dropbox.com/sh/rk9lmwbj9abfrn9/AADUO27DCtw-GNmV03wQ3Ylka/Kangasala-talon%20galleria/T%20I%20L%20A%205.12.2017-7.1.2018?dl=0

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt
Leena Lehti
040-7672619
leena.m.lehti(at)gmail.com

Kuvat

Leena Lehti, Ruutu, videostill, 2017.
Leena Lehti, Ruutu, videostill, 2017.
Lataa
Tiia Viiltola, Juorun juuret, 2017
Tiia Viiltola, Juorun juuret, 2017
Lataa
Linnea Meuronen ja Mäkinen, Pojat rakastuu, videostill, 2017.
Linnea Meuronen ja Mäkinen, Pojat rakastuu, videostill, 2017.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kimmo Pyykkö -taidemuseo
Kimmo Pyykkö -taidemuseo
Kuohunharjuntie 6
36200 KANGASALA

040 773 0148http://www.kimmopyykkotaidemuseo.fi

Kimmo Pyykkö -taidemuseon vaihtuvat näyttelyt esittelevät korkeatasoista kotimaista kuvataidetta kahdessa kerroksessa. Pysyvä näyttely Pitkän matkan ateljee taidemuseon kolmannessa kerroksessa avaa kuvanveistäjä Kimmo Pyykön elämän ja uran vaiheita. Taidemuseon yleisötyöhön kuuluvat yleisö- ja teemaopastukset, opastukset, luennot ja työpajat eri kohderyhmille. Kimmo Pyykkö -taidemuseo sijaitsee Kangasala-talossa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kimmo Pyykkö -taidemuseo

Pekka Luukkolan valokuvissa hehkuvat sininen iltahämy ja mystiset valoilmiöt21.9.2018 14:02Tiedote

Valokuvaaja Pekka Luukkola tuo töissään esille uusia tapoja kuvata suomalaista maisemaa. Kimmo Pyykkö -taidemuseossa 29.9.2018 avautuva näyttely esittelee Luukkolalta yli 20 kookasta teosta, joissa liikutaan meren ja järvien rannoilla Ulkosaaristosta Lappiin. Syksyn toisena vaihtuvana näyttelynä nähdään kuvanveistäjä Kimmo Pyykön pronssiveistoksia. Näyttelyt ovat esillä 6.1.2019 saakka.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme