Kimmo Pyykkö -taidemuseo

Taidemaalari Einar Ilmonin taiteesta kertoo taidehistorioitsija Sisko Nieminen 8.8. klo 17.30

Jaa

Torstaina 8.8. klo 17.30 on tilaisuus kuulla Einar Ilmonia tutkineen taidehistorioitsija Sisko Niemisen näkemyksiä Einar Ilmonista ja hänen taiteestaan. Maksuton tilaisuus on kaikille avoin.

Einar Ilmoni: Myrskyn jälkeen, 1911, öljyväri kankaalle. Villa Gyllenbergin taidemuseo. Kuva: Jussi Koivunen.
Einar Ilmoni: Myrskyn jälkeen, 1911, öljyväri kankaalle. Villa Gyllenbergin taidemuseo. Kuva: Jussi Koivunen.

Sisko Nieminen kiinnostui Einar Ilmonin taiteesta jo opiskeluaikana.

”Kiinnostuin Einar Ilmonista ollessani kesätöissä 1980-luvulla Kangasalan paikallismuseossa, jossa oli kuvajäljennös hänen omakuvastaan. Pohdin, kuka on tämä taidemaalari. Valitsin Ilmonin ja hänen tuotantonsa taidehistorian pro gradu aiheeksi ja tätä kannusti myös Jyväskylän taidehistorian professori Kalevi Pöykkö, sillä Ilmoni oli tutkimaton aihe.”, Sisko Nieminen kertoo.

FM Sisko Nieminen on tutkinut Einar Ilmonin taidetta 80-luvulta lähtien ja kirjoittanut aiheesta useiden Ilmonin taidetta esittelevien näyttelyiden yhteydessä. Hän on toiminut myös Kimmo Pyykkö -taidemuseon Einar Ilmoni -näyttelyn asiantuntijana.

Sisko Niemistä haastattelee taidemuseon museolehtori. Kierroksella kuullaan Ilmonin teoksista, työskentelytavasta ja elämästä sekä taidehistorian tutkimuksesta. Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton. Kierroksen voi myös kuunnella istuen. Tervetuloa!

Tapahtumasta:
https://kimmopyykkotaidemuseo.fi/nayttelyt/asiantuntijahaastattelu/

Lue lisää näyttelystä:
https://kimmopyykkotaidemuseo.fi/nayttelyt/einar-ilmoni/

Einar Ilmoni - Kimmo Pyykkö Taidemuseo
Ilmeikkäitä lapsia, yksinäisiä puita ja omakuvia. Uskonnollisia, surumielisiä teemoja ja Vanamon kukkien herkkyyttä. Kaikkea tätä tarjoaa Einar Ilmonin (1880-1946) näyttely kesällä 2019 Kimmo Pyykkö -taidemuseossa. Kangasalan oman taidemaalarin näyttelyä on odotettu ja toivottu, ja nyt on sen aika.

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

Johanna Kangas
museolehtori, tiedottaja
taidemuseo@kangasala-talo.fi
johanna.kangas@kangasala-talo.fi
p. 040 773 0196

Kimmo Pyykkö -taidemuseo
Kangasala-talo
Kuohunharjuntie 6
36200 Kangasala

www.kimmopyykkotaidemuseo.fi

Kuvat

Einar Ilmoni: Myrskyn jälkeen, 1911, öljyväri kankaalle. Villa Gyllenbergin taidemuseo. Kuva: Jussi Koivunen.
Einar Ilmoni: Myrskyn jälkeen, 1911, öljyväri kankaalle. Villa Gyllenbergin taidemuseo. Kuva: Jussi Koivunen.
Lataa
Kuva: Einar Ilmoni, Tytön muotokuva, Marjatta Tulenheimo. 1923. öljy kankaalle. Yksityiskokoelma. Kuva. Jussi Koivunen.
Kuva: Einar Ilmoni, Tytön muotokuva, Marjatta Tulenheimo. 1923. öljy kankaalle. Yksityiskokoelma. Kuva. Jussi Koivunen.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kimmo Pyykkö -taidemuseo
Kimmo Pyykkö -taidemuseo
Kuohunharjuntie 6
36200 KANGASALA

040 773 0148http://www.kimmopyykkotaidemuseo.fi

Kimmo Pyykkö -taidemuseon vaihtuvat näyttelyt esittelevät korkeatasoista kotimaista kuvataidetta kahdessa kerroksessa. Pysyvä näyttely Pitkän matkan ateljee taidemuseon kolmannessa kerroksessa avaa kuvanveistäjä Kimmo Pyykön elämän ja uran vaiheita. Taidemuseon yleisötyöhön kuuluvat yleisö- ja teemaopastukset, opastukset, luennot ja työpajat eri kohderyhmille. Kimmo Pyykkö -taidemuseo sijaitsee Kangasala-talossa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kimmo Pyykkö -taidemuseo

Riitta Nelimarkan näyttely tuo väri-ilottelua Kimmo Pyykkö -taidemuseoon -näyttely avautuu 21.9.30.8.2019 08:54:53 EEST | Tiedote

Syksyllä 2019 Kimmo Pyykkö -taidemuseossa nähdään omaleimaisen ja monipuolisen taiteilijan, professori Riitta Nelimarkan näyttely Bardo Bardo - teoksia alitajunnan labyrinteistä. Nelimarkan alter ego Elise seuralaisineen ja muut tarinalliset hahmot valloittavat taidemuseon näyttelytilat. Riitta Nelimarkan näyttely on esillä Kimmo Pyykkö -taidemuseossa 21.9.2019 – 5.1.2020.

Museoiden iltana 15.8. Einar Ilmonin näyttelyn voi kokea musiikin siivittämänä12.8.2019 13:41:39 EEST | Tiedote

Museoiden iltana Kimmo Pyykkö -taidemuseo tarjoaa musiikillisen äänimaiseman Einar Ilmonin näyttelyssä kävijöille. Kontrabasisti Ahti Lassila improvisoi näyttelyn teosten teemoista ja tilasta musiikillisen esityksen klo 19 alkaen. Einar Ilmonin elämään johdattelee Einarin kävelykierroksella opas Jussi Lehtonen klo 17. Lähtö kierrokselle Kimmo Pyykkö -taidemuseon edestä.

Museoiden ilta 15.8.2019 Kangasalla tarjoaa monenlaisia maksuttomia tapahtumia iltakymmeneen asti9.8.2019 09:02:35 EEST | Tiedote

Viidettä kertaa Kangasalla järjestettävä Museoiden ilta tarjoaa monenlaista tekemistä ja kokemista torstaina 15. elokuuta klo 17 alkaen. Taidemaalari Einar Ilmonin elämään ja taiteeseen voi tutustua Einarin kävelykierroksella sekä kontrabasisti Ahti Lassilan musiikin siivittämänä Walking bass -kierroksella Kimmo Pyykkö -taidemuseossa. Mobilia järjestää useita yleisöopastuksia sekä Rallimuseossa että ”Leveillä lahkeilla” näyttelyihin. Tapahtumassa on mukana yhteensä yhdeksän paikalliskohdetta, joihin kaikkiin on illan aikana vapaa pääsy.

Uutta nähtävää ja taitelijatapaamisia Kimmo Pyykkö -taidemuseossa Kimmon päivänä pe 2.8.201930.7.2019 08:00:00 EEST | Tiedote

Kimmon nimipäivän kunniaksi Kimmo Pyykkö -taidemuseon tuleva perjantai on täynnä ohjelmaa. Kimmo Pyykön Pitkän matkan ateljee -näyttelyssä nähdään ensi kertaa mm. taidemaalari Jaakko Sieväsen Lätsä-Kimmo-muotokuva. Taidemaalari Erno Peltonen kertoo näyttelystään Kangasala-talon galleriassa klo 14 ja pitkän uran tehnyt muotitaiteilija, pukusuunnittelija Matti Seppänen esittele tuoretta Elämäntyönä muotitaide -muistelmateostaan klo 15. Näyttelyihin ja taiteilijatapaamisiin on vapaa pääsy.