Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Taidenäyttelyn avajaiset: Juuret

Jaa
Tänään torstaina 2. maaliskuuta Hanasaaren galleriassa avattavan Juuret -näyttelyn voi kokea monin aistein. Koristeellisesti maalattua keramiikkaa kehystää äänimaailma ja luettu teksti.

Juuret on näyttely, jossa viiden eri taiteilijan erilaiset ilmaisutavat ja materiaalit muodostavat yhdessä moniaistillisen installaation.

Keraamikko Leena Kouhian muotoilemat ja kuvataiteilija Reka Királyn koristeellisesti maalaamat esineet yhdistyvät näyttelyssä Tapani Rinteen ja Juha Mäki-Patolan säveltämään äänimaailmaan sekä muusikko ja kirjailija Anna Järvisen teksteihin.

”Taiteilijat pohtivat juuria ja juurettomuutta, kukin omalla tavallaan. Yksi heistä on syntynyt ulkomailla, ja siksi tuntee muukalaisuutta. Toinen on syntynyt Suomessa, sittemmin muuttanut pois kotiseudultaan, eikä tunne kuuluvansa oikein minnekään. Kolmas on vahvasti juurtunut syntymäsijoilleen. Näyttely vangitsee juurten ja juurettomuuden eri merkityksistä syntyvän dynamiikan”, kertoo Hanasaaren ohjelmakoordinaattori Alexandra Enberg.

Näyttely Juuret on esillä Hanasaaren galleriassa ajalla 2. maaliskuuta – 28 toukokuuta 2023.

Avajaiset 2. maaliskuuta kello 17.

Tervetuloa!

Lisätietoja antaa:

alexandra.enberg(at)hanaholmen.fi, tel. + 358 40 551 9933

www.hanaholmen.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaarenranta 5
02100 ESPOO

+358 40 767 7373http://www.hanaholmen.fi

Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus edistää ja kehittää Suomen ja Ruotsin välistä vuorovaikutusta ja yhteistyötä kaikilla yhteiskunnan alueilla. Toteutamme yhteistyönä erilaisia tapahtumia, kursseja, seminaareja ja projekteja, selvitämme kehittämistarpeita sekä teemme aloitteita maiden välisen yhteistyön kehittämiseksi. Hanasaaren kiinteistön omistaa Suomen valtio ja Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto on sen hallinnollinen päämies. 

Hanaholmen är ett kulturcentrum för Sverige och Finland samt ett konferenshotell och mötescentrum i Esbo, strax utanför Helsingfors. Hanaholmen arrangerar högaktuella seminarier och evenemang där viktiga samhälleliga frågor diskuteras och debatteras. Kulturfonden för Sverige och Finland är Hanaholmens huvudman, dvs. har det yttersta ansvaret för Hanaholmens verksamhet. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme