Taideyliopisto

Taidepisteessä keskustellaan ajankohtaisista ilmiöistä taiteen kautta – Paleface avaa Taideyliopiston maksuttoman tapahtumasarjan 3.9.2020

Jaa

Kaikille avoimissa Taidepiste-tapahtumissa käsitellään tänä syksynä esimerkiksi radikaalia musiikkia, koulun normeja ja ammattisotilaita.

Musiikkitalon Päälämpiössä keskustellaan syyskuusta alkaen yhteiskunnallisista ilmiöistä taiteilijoiden ja eri alojen asiantuntijoiden kesken. Monialaisen keskustelun lisäksi luvassa on kuhunkin aiheeseen liittyvää taidetta.

Taideyliopisto haluaa osallistua aktiivisesti yhteiskunnalliseen keskusteluun ja tuoda siihen taiteen näkökulman. 

”Haluamme tuoda yhteen eri alojen asiantuntijoita ja luoda puitteet lämminsävyiselle ja oivaltavalle keskustelulle, johon myös yleisö voi osallistua”, sanoo Taideyliopiston viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtaja Eveliina Olsson.

Keskusteluja taiteen, tutkimuksen ja yhteiskunnan leikkauspisteessä

Ensimmäinen Taidepiste järjestetään 3.9.2020 Taideyliopiston lukuvuoden avajaisten yhteydessä. Rap-artisti Paleface, musiikinhistorian tutkija Saijaleena Rantanen sekä kansanmuusikko ja musiikkitoimittaja Amanda Kauranne keskustelevat suomalaisten radikaalista musiikista ja kumouksellisista unelmista menneisyydessä ja nykyisin. Paleface & Laulava Unioni esittävät työväen taisteluviisuja.

Tapahtuma järjestetään Musiikkitalon Päälämpiössä ja suoratoistetaan ulkokatsomolle Kansalaistorilla. Keskustelu alkaa klo 16.30.

Syyskuun lopussa Taidepisteessä pureudutaan esikuvien tärkeyteen yhdessä kirjailija Silvia Hosseinin, toimittaja Aleksis Salusjärven ja Taideyliopiston ylioppilaskunnan puheenjohtaja Sofia Charifin kanssa. Tutkijat Ina Juva ja Riku Saastamoinen sekä vapaa kirjoittaja ja podcast-toimittaja Mona Eid keskustelevat puolestaan lokakuussa koulun valtakuvioista, rooleista ja koulukiusaamisesta. Loppuvuodesta paneudutaan vielä organisoituun väkivaltaan ja ammattisotilaisiin sekä hitaaseen taiteeseen ja vaivannäön tärkeyteen.

Taide rikastaa keskustelua

Syksyn viisi keskustelua ovat vasta alkua. Taidepisteestä tulee osa Taideyliopiston toimintaa ainakin vuoden 2022 loppuun saakka. Yleisö voi ehdottaa tulevaisuuden tapahtumiin aiheita ja sisältöä.

”Joskus hahmotamme toisenlaisia maailmoja parhaiten juuri taiteen kautta. Tarvitsemme tavan keskustella tärkeistä, ajankohtaisista asioista tasavertaisesti ja kunnioittavasti”, Taideyliopiston rehtori Jari Perkiömäki toteaa.

Kaikkiin iltoihin kuuluu keskustelun lisäksi joko musiikkia, kuvataidetta, teatteria, tanssia, runoutta tai performanssitaidetta. Taide jatkaa siitä, mihin keskustelu jää.

Taidepiste järjestetään kerran kuussa Musiikkitalon Päälämpiössä syyskuusta 2020 alkaen. Toimintaa tukee Louise ja Göran Ehrnroothin säätiö.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Taideyliopisto
Taideyliopisto
Töölönkatu 3 A
00100 Helsinki


Taideyliopisto tarjoaa ylintä musiikin, kuvataiteen, teatterin ja tanssin koulutusta Suomessa. Taideyliopisto on taidealojen koulutuksen ja tutkimuksen kansainvälinen suunnannäyttäjä, joka vahvistaa taidetta yhteiskuntaa uudistavana voimana. Vuonna 2013 perustetun Taideyliopiston muodostavat Kuvataideakatemia, Sibelius-Akatemia ja Teatterikorkeakoulu.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Taideyliopisto

Paavo Heinisen sävelkielestä syntyi ensimmäinen väitöskirja9.9.2020 11:30:00 EESTTiedote

Paavo Heininen hyödyntää Silkkirumpu-oopperassaan uudenlaisia intermediaalisia kerronnan keinoja. Tämä käy ilmi Inkeri Jaakkolan väitöskirjasta "Laakeripuun luona: Tekstin ja musiikin vuorovaikutus Paavo Heinisen oopperassa Silkkirumpu op. 45", joka tarkastetaan Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa 26.9.2020. Jaakkolan tutkimus on ensimmäinen Heinisen sävelkieleen musiikkianalyysin keinoin pureutuva suomalainen väitöskirja.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme