Taideyliopisto

Taideyliopistoon valittiin 265 uutta opiskelijaa

Jaa

Suurin osa musiikin, teatterin, tanssin ja kuvataiteen valintakokeista järjestettiin tänä vuonna etäyhteyksin.

Taideyliopiston opiskelijoita. Kuva: Veikko Kähkönen / Taideyliopisto
Taideyliopiston opiskelijoita. Kuva: Veikko Kähkönen / Taideyliopisto

Taideyliopiston uudet opiskelijat on valittu. Uusia perustutkinto-opiskelijoita valittiin 265, joista 22 Kuvataideakatemiaan, 170 Sibelius-Akatemiaan ja 73 Teatterikorkeakouluun.

Taideyliopiston tämän kevään 81 hakukohteesta 79:ssä järjestettiin valintakokeet täysin sähköisesti koronapandemian vuoksi.

Perustutkintokoulutuksen hakukohteisiin tuli yhteensä 4212 hakemusta (hakijoita oli yhteensä 3690). Hakemuksista 816 oli Kuvataideakatemiaan, 1327 Sibelius-Akatemiaan ja 2069 Teatterikorkeakouluun.

Taideyliopisto kuuluu Suomen halutuimpiin opiskelupaikkoihin, sillä noin 7,2 % hakeneista tuli valituksi. Suosituimmat koulutusohjelmat olivat näyttelijäntaide, kuvataide ja musiikkikasvatus.

Hakeneiden ja valittujen opiskelijoiden määrä vaihtelee eri vuosina, koska kaikkiin koulutusohjelmiin ei oteta vuosittain uusia opiskelijoita.

Listat Taideyliopistoon valituista opiskelijoista sekä hakijatilastot löytyvät verkkosivustoltamme.

Verkkosivustolla on listattu vain niiden valituiksi tulleiden nimet, jotka ovat antaneet luvan nimensä julkistamiseen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Taideyliopiston opiskelijoita. Kuva: Veikko Kähkönen / Taideyliopisto
Taideyliopiston opiskelijoita. Kuva: Veikko Kähkönen / Taideyliopisto
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Taideyliopisto
Taideyliopisto
Töölönkatu 3 A
00100 Helsinki

Taideyliopisto tarjoaa ylintä musiikin, kuvataiteen, teatterin ja tanssin koulutusta Suomessa. Taideyliopisto on taidealojen koulutuksen ja tutkimuksen kansainvälinen suunnannäyttäjä, joka vahvistaa taidetta yhteiskuntaa uudistavana voimana. Vuonna 2013 perustetun Taideyliopiston muodostavat Kuvataideakatemia, Sibelius-Akatemia ja Teatterikorkeakoulu.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Taideyliopisto

Paavo Heinisen sävelkielestä syntyi ensimmäinen väitöskirja9.9.2020 11:30:00 EESTTiedote

Paavo Heininen hyödyntää Silkkirumpu-oopperassaan uudenlaisia intermediaalisia kerronnan keinoja. Tämä käy ilmi Inkeri Jaakkolan väitöskirjasta "Laakeripuun luona: Tekstin ja musiikin vuorovaikutus Paavo Heinisen oopperassa Silkkirumpu op. 45", joka tarkastetaan Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa 26.9.2020. Jaakkolan tutkimus on ensimmäinen Heinisen sävelkieleen musiikkianalyysin keinoin pureutuva suomalainen väitöskirja.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme