SDP EDUSKUNTA

Taimela: Hallitukselta vahva työllisyysviesti

Jaa

SDP:n kansanedustaja ja puolueensa työelämä- ja tasa-arvovaliokuntaryhmän vastaava Katja Taimela on hyvillään Suomen askelmerkeistä tulevaisuuteen sekä pääministeri Sanna Marinin hallituksen kehysriihisopuun.

SDP:n kansanedustaja Katja Taimelan mielestä hallitus lähettää kehysriihestä vahvan työllisyysviestin. (Kuva: Jukka-Pekka Flander)
SDP:n kansanedustaja Katja Taimelan mielestä hallitus lähettää kehysriihestä vahvan työllisyysviestin. (Kuva: Jukka-Pekka Flander)

– On hyvä, että hallitus löysi tien hallitusohjelmansa 80 000 lisätyöllisen kasvu-uralle. Se on vahva työllisyysviesti ja oikeudenmukaisuuden viesti tulevaisuuteen, kiteyttää Taimela. Puoliväliriihi herättää koronakriisin keskeltä uskoa tulevaisuuteen.

– Tämä on erityisen tärkeää osatyökykyisille ja työantajille, joita varten uusi valtion Välittäjä Oy perustetaan. Se luo reitin erittäin työhaluisille ihmisille tulla mukaan yhteiskunnan rakentamiseen. Tämä on iso askel, iloitsee Taimela.

– Kun lisäksi uudistetaan palkkatuki ja edistetään heikossa työmarkkina-asemassa olevien työllisyyttä julkisten hankintojen vauhdittamisohjelmalla, ovat monien aiempien hallitusten suunnitelmat konkretisoitumassa käytännön toimiksi.

Hallituksen muita kehysriihessä vahvistamia työllisyystoimia ovat TE-palveluiden siirto kunnille, työperäisen maahanmuuton lisääminen työvoimapulasta kärsiville aloille, vahvistaa jatkuvan oppimisen uudistuksen toimenpiteitä osana Suomen kestävän kasvun ohjelmaa. Tarkoituksena on uudistaa työikäiselle väestölle suunnattuja osaamispalveluja, kehittää työelämän muutosten ennakointia sekä kohdentaa koulutusta ja ohjausta erityisesti rakennemuutosaloille.

– Hallituksen tavoite on edelleen 75 prosentin työllisyysaste vuosikymmenen puoliväliin. Se on kunnianhimoinen, mutta realistinen koronaiskuista huolimatta. Kasvun ja työllisyyden tukeminen on parasta balsamia pandemian haavoihin. Kansalaiset voivat luottaa SDP:n ihmisten hyvinvointia, tasa-arvoa ja työllisyyttä parantaviin toimiin. Siitä vastuullinen kehysratkaisu on jälleen hyvä esimerkki. Samalla se on osoitus SDP:n kyvystä toimia vastuunkantajana poikkeuksellisenakin kriisiaikana, toteaa Taimela.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

SDP:n kansanedustaja Katja Taimelan mielestä hallitus lähettää kehysriihestä vahvan työllisyysviestin. (Kuva: Jukka-Pekka Flander)
SDP:n kansanedustaja Katja Taimelan mielestä hallitus lähettää kehysriihestä vahvan työllisyysviestin. (Kuva: Jukka-Pekka Flander)
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n eduskuntaryhmän ryhmäpuhe EU:n omien varojen järjestelmästä11.5.2021 14:25:14 EEST | Tiedote

Sosialidemokraattisen eduskuntaryhmän ryhmäpuhe 11.5.2021 Hallituksen esitys eduskunnalle Euroopan unionin omien varojen järjestelmästä annetun neuvoston päätöksen (EU, Euratom) 2020/2053 hyväksymisestä Kansanedustaja Anneli Kiljunen Muutokset puhuttaessa mahdollisia. Arvoisa puhemies, Olemme Suomen, suomalaisten ja Euroopan unionin kannalta erittäin tärkeän asian äärellä. Kyse on suomalaisten, täällä toimivien yritysten ja elinkeinoelämän tulevaisuudesta, kyse on työstä, hyvinvoinnista, osaamisesta osana Euroopan unionia. Kyse on lopultakin siitä haluammeko olla osa Euroopan unionia. Kyse on siitä pitääkö suomalaisten ja Suomen sana? Voiko meihin luottaa? Me sosialidemokraatit vastaamme kyllä. Me haluamme, että meihin voi edelleen luottaa ja me haluamme olla osa entistäkin vahvempaa ja toimivampaa Euroopan unionia. Hallituksen esitys ja elpymisväline ovat herättäneet erilaisia mielipiteitä. Palkansaajajärjestöt, elinkeinoelämä ja talousviisaat kannattavat Euroopan unionin rahoituspake

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme