Helsingin yliopisto

Taina Kyllönen Helsingin yliopiston viestintäjohtajaksi

Jaa

Helsingin yliopiston viestintäjohtajaksi on valittu KTM Taina Kyllönen. Hän aloittaa tehtävässään 1.9.2019.

Taina Kyllönen. Kuva: Veikko Somerpuro
Taina Kyllönen. Kuva: Veikko Somerpuro

Kyllönen vastaa yliopiston viestintä ja yhteiskuntasuhteet –toimialan johtajana viestinnän, markkinoinnin, yhteiskuntasuhteiden, alumnitoiminnan ja varainhankinnan kokonaisuudesta.

– On hienoa päästä osaksi tiedeyhteisöä, jossa koulutetaan tulevaisuuden osaajia sekä tutkitaan koko ihmiskunnan kannalta suuria aiheita ilmastonmuutoksesta kaupungistumiseen ja tekoälystä ikääntymiseen. Helsingin yliopistolla on innostava visio ja strategia sekä vahva tahto kehittää opetusta ja tutkimusta sekä kansainvälistyä edelleen, Kyllönen sanoo.

Kyllönen on viimeksi toiminut SSAB-konsernin viestinnästä- ja yritysidentiteettistä sekä sijoittajasuhteista vastaavana johtajana Tukholmassa sekä aikaisemmin vastaavissa tehtävissä muun muassa Rautaruukilla ja Metsolla.

– Olemme hyvin iloisia saadessamme kokeneen viestinnän ja vaikuttamisen ammattilaisen tekemään työtä yliopiston ja yliopistolaisten hyväksi. Kyllösessä yhdistyy vahva halu panostaa arvopohjaiseen toimintaan ja pitkäaikainen johtajakokemus suurista kansainvälisistä t&k –toimintaan panostavista yrityksistä, sanoo Helsingin yliopiston hallintojohtaja Esa Hämäläinen. 

– Näkökulman vaihtaminen huippuyrityksistä huippuyliopistoon on erittäin mielenkiintoista. Laadukas opetus ja tutkimus – ja sen rahoituksen varmistaminen – on Suomen tulevaisuuden kannalta elintärkeää. Tiedeyhteisön ja elinkeinoelämän yhteistyö on myös ratkaisevassa roolissa, jotta pystymme yhä paremmin ja nopeammin ratkaisemaan esimerkiksi kestävän kehityksen kysymyksiä yhteiskunnassa, sanoo Kyllönen.

Yhteyshenkilöt

Taina Kyllönen
p. 040 582 2175

Esa Hämäläinen
hallintojohtaja
esa.hamalainen@helsinki.fi
p. 0294 122 212

Kuvat

Taina Kyllönen. Kuva: Veikko Somerpuro
Taina Kyllönen. Kuva: Veikko Somerpuro
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto
Helsingin yliopisto
PL 3
00014 Helsingin yliopisto

02941 911 (vaihde)http://www.helsinki.fi/yliopisto

Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen tiedeyhteisö, joka toimii neljällä kampuksella Helsingissä ja usealla muulla paikkakunnalla Suomessa. Se on toistuvasti maailman sadan parhaan yliopiston joukossa. Helsingin yliopisto on perustettu vuonna 1640.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme