Kustantamo S&S

Taiteentutkija Tanja Tiekson kaunokirjallinen esikoisteos Fantasma jäljittää lajien välisiä kytköksiä eurooppalaisessa ajattelussa

Jaa

Taiteentutkija Tanja Tiekson esikoisteos, essee Fantasma, vie lukijan junamatkalle Eurooppaan, humanistisen ajattelun katvealueille, sinne minne eläimet, khimairat, noidat ja muut marginalisoidut olennot on haluttu piilottaa.

Kansi Pauliina Mäkelä, kirjailijakuva Tero Ahonen.
Kansi Pauliina Mäkelä, kirjailijakuva Tero Ahonen.

Fantasma vie lukijan Euroopan rautateille, jotka usein johtavat Roomaan. Pitkien junamatkojen puuduttavuus, tylsyydestä versoavat näyt ja ikkunoista avautuvat maisemat lomittuvat antiikin ja keskiajan tekstien ei-inhimillisten olentojen, kasvien ja eläinten kuvauksiin. Tarkastelun kohteina ovat esimerkiksi kasvitieteellisten puutarhojen historia, keskiaikaisen mystikon Hildegard Bingeniläisen luonnonfilosofia, ranskalaiskirjailija Hélène Cixous'n esseiden eläinteemat, antiikin raunioiden freskot ja kreikkalaisen taruston taikojentekijä Kirke.

Havaintoja sävyttää tiedon ja tietämisen epävarmuus, kulkemista motivoi halu kohti selittämätöntä. Fantasma on matkakuvaus ja essee, tutkimusmatka ja runsaudensarvi, josta ei ehkä nouse esiin lopullisia totuuksia mutta jossa koetaan etsimisen ja eksymisen syvää riemua.

"Monilajiset tarinat eivät kuulu vain myytteihin vaan ovat osa jatkuvaa yhteistä elämää, maailmoja rakentavaa tietoa." 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kansi Pauliina Mäkelä, kirjailijakuva Tero Ahonen.
Kansi Pauliina Mäkelä, kirjailijakuva Tero Ahonen.
Lataa
Lataa
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kustantamo S&S
Kustantamo S&S
Snellmaninkatu 13
00170 Helsinki

https://kustantamo.sets.fi/

Kustantamo S&S – ystävien kesken S&S – julkaisee laadukasta kauno-, tieto- ja lastenkirjallisuutta. S&S on osa Schildts & Söderströmsiä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustantamo S&S

Johanna Ruohonen kirjoitti ainutlaatuisen teoksen jalkapallosta, jota naiset pelaavat27.4.2022 13:20:20 EEST | Tiedote

Johanna Ruohosen Naisten laji – Kirja jalkapallosta sukeltaa jalkapallon historiaan ja nykypäivään. Miksi Englannissa kiellettiin naisten jalkapallo yleisöennätysten jälkeen, miksi Fifa vaatii nais-etuliitteen lisäämistä kisalähetyksiin, miksi naiset eivät saa pelata parhailla stadioneilla ja ennen kaikkea mikä saa lukemattomat naiset palaamaan pelikentille kaikesta huolimatta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme