Vaasan kaupunki - Vasa stad

Taiteiden yö järjestetään torstaina 6.8.2020 Vaasassa

Jaa

Tänä vuonna perinteisten esitysten lisäksi on verkkosisältöä. Haluamme kannustaa vaasalaisia osallistumaan Taiteiden Yöhön tänä vuonna turvallisissa, mutta ilontäyteisissä merkeissä.

Taiteiden yö goes piknik

Osta mukaasi vaasalaisten kahvila- ja ravintolayrittäjien piknik-tuotteita ja suuntaa Vaasan puistoihin ja rannoille viettämään leppoisaa Taiteiden yö goes piknik -päivää. Voit myös lainata Vaasan kaupunginkirjastolta lautapelin mukaasi ja olla näin mukana viettämässä Koko Vaasa Pelaa -tapahtumaa. Koko Vaasa pelaa -tapahtumaan voi viettää myös osallistumalla netin kautta järjestettäviin pelituokioihin.

Hietasaaren konsertissa kuullaan Wasa Groove Unit big band-orkesteria myös piknik-tunnelmissa klo 18.00 alkaen ja luvassa on modernia jazzia. Konsertin jälkeen voi vielä jäädä nauttimaan Elokuvakeskus Botnian tarjoamasta ulkoilmaelokuvasta klo 21.30. Elokuvaa on myös tarjolla Yrkesakademi Österbottenin kampus Kungsgårdenilla, Kuninkaankartanontie 30 A Vanhassa Vaasassa klo 21.30. Tarkemmat tiedot tulevat Taiteiden yön verkkosivulle www.vaasa.fi/taiteiden-yo 

Taiteiden yönä julkistetaan myös Vasa Övningskolan lukion ulkoseinään maalattu muraali, joka on luotu juuri tätä tapahtumaa varten.

Taidelaitokset

Vaasan kaupunginorkesteri esiintyy Rewell Centerissä klo 18-21. He esiintyvät neljällä pienemmällä kokoonpanolla, ja luvassa on tunnelmallisia ja vauhdikkaitakin sävelmiä mm. suomalaisia ja argentiinalaisia tangoja.

Taidelaitokset, kuten Vaasan kaupungin museot ja Wasa Teater tuottavat perinteisempää ohjelmaa tiloissaan.

- Museot ovat avoinna klo 15-22 ja esillä ovat kesänäyttelyt. Näyttelyitä kierretään itsenäisesti, tai voi suorittaa teossuunnistusta, ja paikalla on keskusteluoppaita. Opastettuja kierroksia ei järjestetä.

- Tikanojan Taidekodin sisäpihalla nähdään Aija Valtonen-Loukon ja Niina Sivénin valoinstallaatio on nähtävissä koko illan hämärtyvään yöhön saakka.

- Kuntsilla järjestetään museotuotteiden myyntibasaari klo 15-21

- Wasa teaterin sisäpihalla järjestetään mm. stand-upia, musiikkiesityksiä, kirpputori. Klo 15-20. www.wasateater.fi/feature/konstens-natt-2020/

Kaupunkilaisten osallistaminen

Tänä vuonna on haettu mukaan Taiteiden yön tapahtumaan vapaaehtoisia kaupunkilaisia avustamaan järjestelyissä ja muutama onkin ottanut tämän haasteen vastaan.

Yhdistykset ovat mukana kuten aina ennenkin, mutta osallistuvat tänä vuonna suurimmaksi osaksi videotervehdyksen muodossa. Muutamat yhdistykset osallistuvat tänä vuonna Taiteiden yöhön koristelemalla kirjaston puistoa tai järjestävät pieniä ohjelmanumeroita ja työpajoja eri puolilla kaupunkia. Tarkemmat tiedot tulevat Taiteiden yön verkkosivulle www.vaasa.fi/taiteiden-yo

Kaupunkilaisilla on mahdollisuus istuttaa pihlaja Kustaanlinnan metsään (Sanmarkinkatu). Kaupungin viheryksikkö on paikalla klo 12-16 jakamassa taimia, näyttämässä istutuspaikan, auttamassa istuttamisessa ja tuo paikalle tarvittavat istutusvälineet. Tule vaikka työporukalla, päiväkodin ryhmänä, kaveriporukalla tai ihan vaan itsekseen. Pihlajaa voi käydä itse hoitamassa, sekä seurata sen kasvua vuosia eteenpäin.

Verkkosisällöt ja kanavat

Ohjelmassa on tempauksia, installaatioita ja kuvasuunnistusta. Verkkosisällöt ovat mm. virtuaalisia peli-iltoja, livelähetyksiä ja tallenteita, joita voi seurata, vaikka kotisohvalta. Tallenteet ja live-lähetykset löytyvät Taiteiden yön verkkosivulta www.vaasa.fi/taiteiden-yo.

Kuvasuunnistus on Vaasan kaupungin kulttuuripalveluiden ja Vaasan yrittäjien yhteistyössä tehty kilpailu, joka järjestetään 3.-6.8.2020. Kilpailijoiden tulee etsiä tiettyjä yrityksiä Vaasan alueella. Kuvasuunnistuksen Facebook-sivulta ja Vaasan kulttuuripalveluiden Instagram-tililtä löytyy vihjekuvat 3.8.2020 lähtien. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kulttuurisuunnittelija Leena Nyqvist, Vaasan kaupungin kulttuuri- ja kirjastopalvelut, puh. 0400 668 197, leena.nyqvist@vaasa.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Ny coronavirussmitta har konstaterats – över 50 exponerade23.9.2020 13:13:35 EESTTiedote

Coronavirusinfektion har blivit konstaterad hos en person som varit på Vasarestaurangen Dallas Pizza Palazzo fredag 18.9.2020 kl. 19.00–20.00. Den infekterade personen är hemma i isolering. Hälsomyndigheterna har kontaktat de personer som har utsatts för smitta av personen i fråga och de har antingen redan försatts eller kommer att försättas i karantän. Enligt nuvarande information har över 50 personer exponerats.

Uusi koronavirustartunta todettu – altistuneita yli 5023.9.2020 13:09:15 EESTTiedote

Koronavirustartunta on todettu henkilöllä, joka on asioinut vaasalaisessa Dallas Pizza Palazzo –ravintolassa perjantaina 18.9.2020 klo 19.00 – 20.00. Tartunnan saanut on asetettu eristykseen ja hän on kotihoidossa. Terveysviranomaiset ovat kontaktoineet todetun tautitapauksen altistamia henkilöitä ja heidät on jo asetettu tai asetetaan karanteeniin. Tämän hetken tiedon mukaan altistuneita on yli 50.

Utställningen på Kuntsi museum för modern konst granskar små fragment i stor skala22.9.2020 12:00:00 EESTTiedote

Utställningen Väderprognos för framtiden tar upp människans relation till andra arter under en tid då klimatförändringen och massutrotningen av arter inskränker livets möjligheter på jorden. Utställningen, som kommer 23.9.2020–14.2.2021 till Vasa via Venedigbiennalen och Kiasma, presenterar nordiska konstnärer – bland dem även konstnärsduon nabbteeri från Österbotten.

Näyttely Kuntsin modernin taiteen museossa tarkastelee pieniä osasia suuressa mittakaavassa22.9.2020 12:00:00 EESTTiedote

Sääennuste tulevaisuudelle -näyttely käsittelee ihmisen suhdetta muihin lajeihin aikana, jolloin ilmastonmuutos ja lajien joukkosukupuutto kaventavat elämän mahdollisuuksia maapallolla. Venetsian biennaalin ja Kiasman kautta Vaasaan 23.9.2020–14.2.2021 saapuva näyttely esittelee pohjoismaisia taiteilijoita, joiden mukana myös alueemme taiteilijakaksikko nabbteeri.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme