Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Taiteilija Katja Tukiaisen maalaama muotokuva Helsingin kaupunginvaltuuston entisestä puheenjohtajasta Mari Puoskarista paljastettiin

Jaa

Helsingin kaupunginvaltuuston entisen puheenjohtajan Mari Puoskarin muotokuva paljastettiin kaupungintalolla 30. maaliskuuta. Muotokuvan tekijä on taiteilija Katja Tukiainen.

Taiteilija Katja Tukiaisen maalaama muotokuva Mari Puoskarista. Kuva: Paavo Jantunen
Taiteilija Katja Tukiaisen maalaama muotokuva Mari Puoskarista. Kuva: Paavo Jantunen

Mari Puoskari toimi Helsingin kaupunginvaltuuston puheenjohtajana vuosina 2013–2017.

Puoskarin puheenjohtajakaudella kaupunginvaltuustossa aloitettiin Helsingin kunnianhimoinen työ ilmastonmuutoksen torjumiseksi ja uusiutuvien energiamuotojen lisäämiseksi. Lisäksi tehtiin päätökset suurista joukkoliikennehankkeista, kuten Kruunusillat ja Raide-Jokeri.

"Muistelen puheenjohtaja-aikaani hyvin lämpimästi. Teimme hyvää yhteistyötä yli puoluerajojen ja ajalta on jäänyt monia ystäviä", toteaa Puoskari

Puoskari valittiin kaupunginvaltuustoon ensimmäisen kerran vuonna 2005. Hän on toiminut myös muun muassa kaupunginhallituksen toisena varapuheenjohtajana (2009–2011), liikuntalautakunnassa (2007–2008) ja terveyslautakunnassa (2009–2012).

Muotokuvan kohde saa valita taiteilijan

Puoskarin muotokuvan on tehnyt taiteilija Katja Tukiainen. Tukiainen tunnetaan värikkäistä ja iloisista töistään.

"Kaupungin muotokuvatraditiolla on pitkät perinteet ja on tärkeää, että siinä näkyy eri-ikäisten ja eri aikakausien taiteilijoiden kädenjälki. Katjan työt ovat iloisia, rentoja ja värikkäitä ja halusin siksi valita hänet muotokuvan tekijäksi", kertoo Puoskari.

Puoskarin muotokuva sijoitetaan kaupunginvaltuustosalin lämpiöön, aiempien valtuuston puheenjohtajien muotokuvien viereen.

Muotokuvaperinne alkanut jo 1700-luvulla

Helsingin kaupunginjohtajien ja kaupunginvaltuuston puheenjohtajien muotokuvaperinne ulottuu 1700-luvun lopulle saakka. Muotokuvakokoelman vanhin teos on taiteilija Nils Schillmarkin maalaus kunnallispormestari Anders Byströmistä vuodelta 1780. Kokoelman tunnetuimpia lienee Albert Edelfeltin maalaama muotokuva Helsingin ensimmäisen kaupunginvaltuuston puheenjohtajasta Leo Mechelinistä vuodelta 1901.

Valtuuston puheenjohtajista alettiin maalauttaa muotokuvia systemaattisemmin kuitenkin vasta 1930-luvulla. Kaupungintalon muotokuvakokoelmassa on kaupunginjohtajien muotokuvat mukaan luettuna yli 60 teosta.

Johanna Snellman
viestintäasiantuntija
kaupunginkanslia, viestintä
puh. 040 843 0915
johanna.snellman@hel.fi 

Avainsanat

Kuvat

Taiteilija Katja Tukiaisen maalaama muotokuva Mari Puoskarista. Kuva: Paavo Jantunen
Taiteilija Katja Tukiaisen maalaama muotokuva Mari Puoskarista. Kuva: Paavo Jantunen
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsinkiläiset kokevat kotikaupunkinsa edelleen turvalliseksi12.5.2022 09:56:47 EEST | Tiedote

Vuoden 2021 lopussa toteutetussa laajassa turvallisuuskyselyssä Helsinki koettiin yhä pääosin turvalliseksi kaupungiksi. Lähes yhdeksän kymmenestä vastaajasta oli kyselyssä sitä mieltä, että kaupunki on yleisesti turvallinen tai vähintään melko turvallinen. Omalla asuinalueellaan 92 prosenttia vastaajista kokee olonsa yleisesti ottaen turvalliseksi, ja 76 prosentin mukaan oma asuinalue on turvallinen myös myöhään viikonloppuiltaisin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme