Vaasan kaupunki - Vasa stad

Taiteilijatapaaminen Kristian Krokforsin kanssa 14.1. Kuntsilla

Jaa

Kuntsin modernin taiteen museossa järjestetään taiteilijatapaaminen lauantaina 14.1.2023 klo 14. Paikalla on pitkän uran tehnyt pohjalaissyntyinen Kristian Krokfors, jonka näyttely on esillä 29.1.2023 saakka.

Kristian Krokfors
Palloja ilmassa
2021	
akryyli levylle 
Kuva: Jussi Tiainen
Kristian Krokfors Palloja ilmassa 2021 akryyli levylle Kuva: Jussi Tiainen

Ylistarosta lähtöisin oleva Kristian Krokfors valittiin kaikkien aikojen ensimmäiseksi Vuoden nuoreksi taiteilijaksi vuonna 1984. Kuntsin modernin taiteen museon näyttely Forever Young juhlistaa Kristian Krokforsin pitkää uraa ja näyttelyssä on mukana maalauksia, monotypioita ja grafiikkaa. Osa teoksista oli esillä jo ensimmäisessä Vuoden nuori taiteilija -näyttelyssä.

Taiteilijatapaamisessa lauantaina 14.1.2023 klo 14 Krokfors kertoo taiteestaan ja työskentelystään. Tilaisuus on suomeksi.

Kristian Krokfors kuuluu taiteilijoihin, jotka hiovat ilmaisuaan yhä täydellisemmäksi keskittymällä tiettyyn rajattuun aihepiiriin. Rakennusten, puiden, kartioiden, ilmapallojen ja muiden jo uran alkuvaiheesta tuttujen tarkasti ja systemaattisesti sommiteltujen kuvaelementtien rinnalle on vuosien varrella tullut myös uusia kuva-aiheita, mutta aihealueen peruselementit ovat säilyneet. Forever Young -näyttelyn keskeisen osan muodostavat 2018−2022 syntyneet rantapalloja altaassa kuvaavan ryhmän teokset.

Esillä Kuntsin modernin taiteen museossa on lisäksi Vuoden nuori taiteilija 2022 Emma Jääskeläisen näyttely At Her Fingertips. Molemmat näyttelyt ovat esillä 29.1.2023 saakka.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

näyttelypäällikkö Maaria Salo, Vaasan kaupungin museot, puh. 040 353 7377, maaria.salo@vaasa.fi

Kuvat

Kristian Krokfors
Palloja ilmassa
2021	
akryyli levylle 
Kuva: Jussi Tiainen
Kristian Krokfors Palloja ilmassa 2021 akryyli levylle Kuva: Jussi Tiainen
Lataa
Kristian Krokfors. Kuva: Jussi Tiainen.
Kristian Krokfors. Kuva: Jussi Tiainen.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme