Business Tampere

Take Two Studios sijoittuu Tampereelle

Jaa

Tampereen tekemät toimenpiteet audiovisuaalisten tuotantojen lisäämiseksi kaupungissa kantavat hedelmää. Kehittäminen jatkuu edelleen ja katseet ovat tulevaisuuden mahdollisuuksissa.

Kuva: Laura Vanzo / Visit Tampere
Kuva: Laura Vanzo / Visit Tampere

Film Tampere ja kansainvälisille markkinoille tähtäävä tuotantoyhtiö Take Two Studios ovat allekirjoittaneet sopimuksen, jonka myötä yrityksen kotipaikka on jatkossa Tampere.

Tuotantoyhtiö keskittyy erityisesti korkealuokkaisiin draama- ja dokumenttisarjoihin sekä podcasteihin. Take Two Studiosin taustalla ovat alan kokeneet tekijät Eero Hietala, Ilkka Hynninen ja Lasse Koskinen

– Tampere rakentaa selkeää omaa profiiliaan kansainvälisenä tuotantokaupunkina ja määrätietoiset toimet loivat pohjan sijoittumispäätökselle, sanoo Take Two Studiosin perustajajäsen Ilkka Hynninen. Hän on aiemmin tuottanut Tampereella muun muassa Koskinen -rikosdraamasarjan, Pirjo-komediasarjan ja EPUT-elokuvan sekä isoja viihdeformaatteja kuten Gladiaattorit.

– Tampereella on osaamista ja joustava asenne tehdä erilaisia tuotantoja, ja on mahdollista, että audiovisuaalisesta alasta tulee tänne hyvin pian vakavasti otettava teollisuudenala, hän jatkaa.

Film Tampereen tehtävänä on kehittää ja kasvattaa alueen audiovisuaalista teollisuutta ja tarjota seudulle sijoittuville tuotannoille palveluita koko tuotannon ajan. Av-toimiala on Tampereella merkittävässä kasvussa. Tämä näkyy muun muassa infrastruktuurin kehittymisenä, seudulla tuotettujen tuotantojen määrän lisääntymisenä sekä osaajien ja ammattitaidon keskittymisenä alueelle. 

– Olemme sitoutuneet kehittämään Tampereesta vetovoimaisen audiovisuaalisen tuotannon kaupungin. Se on kirjattu kaupungin strategiaan ja tuoreeseen pormestariohjelmaan. On hienoa nähdä, että tehdyt toimet huomataan toimialalla, toteaa Tampereen pormestari Anna-Kaisa Ikonen.

– Film Tampere valmistelee parhaillaan kasvuohjelmaa, jolla kiihdytetään luovan alan liiketoiminnan kehittymistä. Sen myötä kaupunki investoi alan kehittämiseen ja edesauttaa alueen yritysten kansainvälistymistä samaan tapaan kuin Business Tampere tekee sitä muillakin toimialoilla, kertoo Film Tampereen ohjelmajohtaja Ilkka Rahkonen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ilkka Hynninen
Co-Chairman, Take Two Studios
puh. 050 544 4722
ilkka@taketwo.fi

Kuvat

Kuva: Laura Vanzo / Visit Tampere
Kuva: Laura Vanzo / Visit Tampere
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Business Tampere
Business Tampere
Kelloportinkatu 1 B
33100 Tampere

http://www.businesstampere.fi

Business Tampere on Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö, jonka tehtävä on edistää investointeja sekä luoda paras ympäristö yritystoiminnalle. Yhtiön toimintaa ohjaa Tampereen kaupunkiseudun elinkeinostrategia. Rakennetaan uutta Tampereen seutua. Yhdessä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Business Tampere

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme