Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK

Talent Coach auttaa kansainvälisiä opiskelijoita työelämään liittyvissä kysymyksissä

Jaa

Francis Oyeyiola on uusi Talent Coach, joka tarjoaa kansainvälisille opiskelijoille uraneuvontaa sekä valmennusta työllistymiseen. Talent Coach -palvelu on osa VAMKin Talent Boost -toimenpideohjelmaa, jolla rekrytoidaan kansainvälisiä opiskelijoita Vaasaan.

Vaasan ammattikorkeakoulussa on aloittanut uusi uraneuvontaa tarjoava Talent Coach, Francis Oyeyiola. Talent Coach -palvelu on osa VAMKin Talent Boost -toimenpideohjelmaa, jonka tavoitteena on rekrytoida kansainvälisiä opiskelijoita, jotka ovat halukkaita sekä opiskelemaan että työskentelemään Suomessa. 

– Etenkin kansainvälisten ihmisten auttaminen Vaasassa on aina ollut unelmani, sillä olen itse kokenut haasteet, joita monet muualta tulleet käyvät läpi, Oyeyiola kertoo. 

Henkilökohtaista apua työhakemukseen ja -haastatteluun 

Talent Coach auttaa VAMKin opiskelijoita siirtymään opiskelijaelämästä työelämään. Opiskelijoille on tarjolla ohjausta esimerkiksi CV:n sekä työhakemuksen saatekirjeen kirjoittamiseen. Hänen palveluihinsa sisältyy myös opiskelijoiden valmentaminen työhaastatteluun. Kaiken tämän lisäksi Oyeyiola huolehtii opiskelijoiden henkisestä hyvinvoinnista ja ohjaa heidät tarvittaessa opiskelijoille suunnattuihin terveydenhuoltopalveluihin. 

– Jos opiskelijalla on ongelmia mielenterveyden kanssa, vaikuttaa se suoraan heidän keskittymiseensä luennoilla.

Tietotekniikan asiantuntijasta Talent Coachiksi 

Vuonna 2004 Francis Oyeyiola muutti Ghanasta Suomeen ja aloitti tietotekniikan opintonsa VAMKissa. Valmistuttuaan VAMKista Oyeyola kouluttautui lisää suorittamalla maisterin tutkinnon Vaasan yliopistossa. Tämän jälkeen hän päätti tehdä jotain täysin erilaista: 

– Suoritin TAMKissa ammatillisen opettajan tutkinnon. Tavoitteenani oli siirtyä pois IT-alalta ja tehdä jotain täysin muuta.

Ennen Vaasan ammattikorkeakoulua Oyeyiola työskenteli Yrkesakademilla Job Coachina. Kun Talent Coachin paikka VAMKilla avautui, hän tiesi sen vastaavan unelmiaan.VAMKin alumnina Francis tietää, millaista on olla opiskelija. 

– Palaamalla VAMKiin ja jakamalla tarinani opiskelijoiden kanssa, voin näyttää heille, että kaikki on mahdollista. Opiskelijoiden edistymisen todistaminen on parasta työssäni, Oyeyiola päättää. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK
Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK
Wolffintie 30
65200 VAASA

0207 663 300, info@vamk.fihttp://www.vamk.fi

Vaasan ammattikorkeakoulusta valmistuu kansainvälisiä ja asiantuntevia insinöörejä, tradenomeja, sairaanhoitajia, terveydenhoitajia ja sosionomeja. Työelämälähtöiset opintomme ja elinvoimainen Vaasan seutu varmistavat erinomaiset työllistymisen mahdollisuudet. Opiskelijoita on noin 3250 ja henkilöstöä 200. VAMK painottaa koulutuksessaan energiatehokasta tekniikkaa, vientiteollisuuden liiketoimintaosaamista ja moderneja sosiaali- ja terveyspalveluja. Teemme tiivistä yhteistyötä alueen korkeakoulujen sekä seudun energiateknologian keskittymän kanssa, joka on Pohjoismaiden merkittävin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK

Kevään toinen yhteishaku alkaa 16.3.2022 – lähde elämäsi seikkailuun ja valitse VAMK!16.3.2022 06:00:00 EET | Tiedote

VAMK pyrkii koulutuksellaan vastaamaan muuttuvan maailman haasteisiin. Tutkinnoissa korostuu tulevaisuuden osaaminen liittyen muun muassa kestävään kehitykseen ja vihreisiin energiaratkaisuihin sekä vastuullisuuteen. Myös virtuaalitoteutuksien kysyntään on vastattu. Meillä pääset ohituskaistaa pitkin Suomen mielenkiintoisimpiin yrityksiin ja työelämään – jo opiskeluaikanasi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme