Quattro Mikenti Group

Talotekniikkakonserni QMG myy Venäjän-liiketoiminnot ja keskittyy Suomen toimintojen kasvattamiseen

Jaa

Quattro Mikenti Group Oy / Lehdistötiedote 24.7.2019. QMG myy Venäjän-liiketoimintonsa paikalliselle johdolle. Kaupan tarkoituksena QMG-konsernilla on keskittyä vahvistamaan markkinaosuuttaan Suomessa sekä maantieteellisesti että palvelulajeittain.

- Jatkamme orgaanista kasvua talotekniikkahuollossa ja -urakoinnissa yritysostoilla. Täydennämme markkinapeittoamme sekä maantieteellisesti että palvelulajeittain, jotta pystymme palvelemaan mahdollisimman kattavasti koko maassa. QMG-konserni kasvoi viime vuonna 30 prosenttia ja toukokuussa hankitun Calto-konsernin myötä liikevaihtomme kohoaa jo noin 180 miljoonaan euroon, Quattro Mikenti Groupin toimitusjohtaja Kimmo Liukkonen kertoo.

Uusi omistaja Östen Björkman on kokeneimpia suomalaisia Venäjän-urakoinnin osaajia

Quattro Mikenti Groupin pitkäaikainen Venäjän-maajohtaja Östen Björkman ostaa konsernilta Suomeen rekisteröidyn Quattroservices International Operations -yhtiön, johon kuuluu kolme venäläistä tytäryhtiötä. Niillä on Venäjällä runsaat 130 talotekniikkaurakoinnin ja -huollon työntekijää ja liikevaihtoa noin 20 miljoonaa euroa.

Myytävä yhtiö muodostettiin vuoden 2018 lopussa, kun QMG jakoi Quattroservices-tytäryhtiönsä toiminnan Quattroservices Oy:ksi ja Quattroservices International Operations Oy:ksi. Yrityskaupan jälkeen jälkimmäinen tullaan rekisteröimään uudella nimellä.

Östen Björkman on työskennellyt talotekniikkaurakoinnin johtotehtävissä Venäjällä vuodesta 1993 alkaen, joten hän tuntee markkinan. Björkman siirtyi QMG:lle 2013, kun Mikenti Yhtiöt osti Quattroservicesin. Hän oli johtanut organisaation Venäjän-liiketoimintaa jo vuodesta 2003 lähtien.

- Jatkamme Venäjällä samoilla selkeillä periaatteilla kuin tähän saakka: palvelemme kansainvälisiä rakennuttajia ja tarjoamme parasta laatua niin teknologiassa kuin asennuksissa. Oma teknologian maahantuonti tuo kilpailuetua suhteessa paikallisiin yrityksiin. Olemme vahvoja muun muassa teollisuuden urakoinnissa ja kauppakeskusten huollossa ja kunnossapidossa, Östen Björkman sanoo.

- Uskon, että näiltä markkinoilta löytyy riittävästi kannattavia projekteja jatkossakin. Venäjällä pärjää, kun suhtautuu riskeihin ja mahdollisuuksiin ennakkoluulottomasti sekä oppii sopeutumaan jatkuvaan muutokseen, Björkman toteaa.

- Olemme iloisia, että Östen jatkaa International Operations -yhtiön omistajana ja toimitusjohtajana. Hän nauttii vahvaa arvostusta sekä toimialalla että asiakkaiden keskuudessa Venäjällä. Kaupalla ei ole vaikutusta QMG:n työpaikkoihin tai asiakassopimuksiin Suomessa, ja Quattroservices Oy jatkaa työtään Suomessa entiseen tapaan, Kimmo Liukkonen kertoo.

Talotekniikan merkitys rakentamisessa vahvistuu ja luo kasvumahdollisuuksia

- Talotekniikan älykkäät ratkaisut sekä kumppanuuspohjaiset sopimusmallit vaativat uutta osaamista sekä urakoitsijoilta että kiinteistönomistajilta. Näemme sillä alueella paljon kasvumahdollisuuksia, ja siksi keskittyminen Suomeen on meille tärkeää. Alkukesällä tapahtunut sairaalaympäristöjen osaajan Calton mukaantulo oli meille merkittävä askel tähän suuntaan, Kimmo Liukkonen sanoo.

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

Kimmo Liukkonen
toimitusjohtaja
Quattro Mikenti Group Oy
puh. 050 347 8997
kimmo.liukkonen@qmg.fi

Östen Björkman
toimitusjohtaja
Quattroservices International Operations Oy
puh. 040 903 1240 (tai +7  916 138 55 59)
osten.bjorkman@quattroservices.fi

Kuvat

Östen Björkman
Östen Björkman
Lataa
Kimmo Liukkonen
Kimmo Liukkonen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Quattro Mikenti Group
Quattro Mikenti Group
Piispantilankuja 2 A
02240 Espoo

http://www.qmg.fi

Quattro Mikenti Group Oy

Quattro Mikenti Group tekee kaikkia LVIJA-, sähkö- ja sprinkleritöitä Suomessa. Yritysryhmään kuuluu kolmekymmentä erikoistunutta tytäryritystä ja konserni on Suomen suurimpia talotekniikka-alan toimijoita. Konsernin palveluksessa on yli 700 LVI- ja sähköalan ammattilaista. Toimipaikkoja on Suomessa kaksikymmentäkolme. Vuonna 2018 konsernin liikevaihto oli 167 miljoonaa euroa. www.qmg.fi

Quattroservices International Operations Oy

Quattroservices International Operations Oy tekee talotekniikkaurakointia ja -huoltopalveluita Venäjällä. Yhtiöön kuuluvat venäläiset tytäryhtiöt Quattroservices Facility Management, Quattroservices Building Services ja KS-Montash, jotka työllistävät Venäjällä runsaat 130 paikallista talotekniikkaurakoinnin ja -huollon osaajaa. Ne tekevät liikevaihtoa yhteensä noin 20 miljoonaa euroa. https://quattromikentigroup.fi/qsint/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Quattro Mikenti Group

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme