Finanssiala ry

Talousgurun titteliä havitellaan 122 lukiosta

Jaa

​Keskiviikkoaamuna 122:ssa Suomen lukiossa alkaa vuoden 2018 lukiolaisten Talousgurun metsästys. Ylioppilaskirjoituksiin järjestelyiltään vertautuva kilpailu kiinnostaa, sillä finaaliin selvinneet 14 kilpailijaa saavat palkinnoksi korkeakoulupaikkoja ilman pääsykoetta.

Tänä vuonna lukioista 110 on suomenkielisiä ja 12 ruotsinkielisiä. Kussakin lukiossa alkukilpailuun osallistuu eri lukumäärä oppilaita. Joissakin lukioissa osallistujia on vain yksi, enimmillään kisaan on osallistumassa yhdestä lukiosta kolmisenkymmentä oppilasta.

"Kilpailu on vakiinnuttanut paikkansa Suomen lukioissa juuri palkintona olevien korkeakoulupaikkojen vuoksi. Vuotuisena tapahtumana sillä on tärkeä rooli talousosaamiskeskustelun nostamisessa esille" sanoo kilpailua Finanssiala ry:ssä järjestävä Jussi Karhunen. Kisaa on järjestetty 21 vuotta FINE vakuutus- ja rahoitusneuvonnan sekä Historian ja yhteiskuntaopin opettajien liiton kanssa. Kilpailua tukee Taloustoimittajat ry sekä Suomen lukiolaisten liitto.

Kustakin lukiosta lähetetään paras vastaus eteenpäin jatkoarviointiin. Näiden 122 parhaan vastauksen joukosta valikoituu 14 oppilasta maaliskuun 1.-2. päivä Helsingissä järjestettävään finaaliin. Kaksipäiväisessä finaalissa ensimmäisenä päivänä käydään kirjallinen koe ja toisena päivänä pariväittelyt arvotuin väittein. Finalistit joutuvat puolustamaan talousaiheisia väittämiä kasvokkain toisiaan vastaan noin puolen tunnin valmistautumisella.

Nuoria talousosaajia haetaan myös videoitse

Talousguru-kilpailun rinnalla järjestetään myös yli 15-vuotiaille nuorille tarkoitettu #Tubetatonni-kisa.

Kisan tarkoituksena on saada nuoret pohtimaan omaa rahankäyttöään. Maksuhäiriöiden määrä on viime vuosina Suomessa noussut valtavasti. Oman rahankäytön pohtimiseen kannustaminen on yksi keino nuorten talousosaamisen parantamisessa.

Kisaan osallistutaan lataamalla Youtubeen enintään 2 minuutin mittainen video, jossa pohditaan omaa rahankäyttöä. Millaisista kokemuksista on rahankäytössä ottanut opiksi? Mitä ja keneltä on oppinut raha-asioista? Julkaistusta videosta lähetetään linkki Finanssiala ry:lle kilpailuohjeiden mukaisesti.

"Vaikka nuoren ei tulisikaan tehtyä aiheesta omaa videota, tuovat muiden nuorten pohdinnat aihetta lähemmäs. Saman ikäisten pohdinnoilla on nuorten ajatuksiin suuri vaikutus", Karhunen toteaa.

Viime vuoden kilpailutyöt ovat nähtävissä osoitteessa tubetatonni.fi. Tänä vuonna kilpailuaikaa on 18.2. saakka. Voittaja palkitaan maaliskuun alussa Helsingissä lukiolaisten Talousguru-kilpailun finaalin yhteydessä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Finanssiala ry
Finanssiala ry
Itämerenkatu 11 - 13
00180 HELSINKI

020 793 4200http://www.finanssiala.fi

Finanssiala ry (FA) edustaa Suomessa toimivia pankkeja, henki-, työeläke- ja vahinkovakuutusyhtiöitä, rahasto- ja rahoitusyhtiöitä sekä arvopaperivälittäjiä. Rakennamme jäsenillemme toimintaympäristöä, jossa ne voivat liiketoiminnallaan lisätä suomalaista hyvinvointia.

Finanssiala - Uudistuvan alan ääni

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Finanssiala ry

Eläkejärjestelmien yhdistyminen selkeyttäisi lakisääteistä eläketurvaa19.2.2019 14:52:52Tiedote

Finanssialan mielestä huolellinen ja yksimielinen raportti kunnallisen ja yksityisen sektorin eläkejärjestelmien yhdistämisestä antaa hyvä edellytykset edetä sulautumisen tiellä. Käytännössä tämä tarkoittaa, että kunnalliset eläkkeet siirtyvät pääosin työntekijän eläkelain, TyEL:n, piiriin ja niitä hoitavasta Kevasta tulee työeläkeyhtiö tai -kassa. Yhdistymistä selvittänyt työryhmä jätti tänään 19.2. raporttinsa.

Euriborien uusi määräytymismenetelmä on ollut lausuntokierroksella12.2.2019 08:18:16Tiedote

Euriboreja hallinnoiva European Money Markets Institute (EMMI) eli Euroopan rahamarkkinainstituutti julkaisi tiistaina 12.2.2019 yhteenvedon euriborien uutta hybridimääräytymismenetelmää koskevasta toisesta lausuntokierroksesta. Konsultaatio on osa EMMIn sitoumusta toteuttaa euribor-viitekoroille uudistettu määräytymismenetelmä, joka vastaa sääntelyn ja sidosryhmien vaatimuksiin oikea-aikaisesti.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme