Talous ja nuoret TAT

Taloussankari kutsuu 8.-luokkalaiset kilpailemaan!

Jaa

Tänä syksynä tutustutaan arjen taloustaitoihin uudenlaisessa kilpailussa. Taloussankari-pelin pohjalle kehitetty kilpailu opettaa nuorille oman talouden hallintaa.

Kilpailu on tarkoitettu yläkoulun kahdeksasluokkalaisille. Siihen osallistutaan 2–5 hengen joukkueella pelaamalla Taloussankaria. Pelin aikana opituista asioista tehdään Instagram-video, jolla vastataan neljään Taloussankari-aiheiseen kysymykseen. Osallistumisajan päättymiseen eli 11.10. mennessä osallistuneista joukkueista valitaan kymmenen, jotka pääsevät edustamaan kouluaan Helsingissä 12.12. pidettävään loppukilpailuun.

Voittajajoukkue saa Taloussankari-tittelin lisäksi voittopokaalin sekä 10 tablettitietokonetta edustamalleen koululle luku- ja digitaitojen edistämiseksi. Lisäksi voittajajoukkueen jäsenet saavat henkilökohtaiset 50 euron stipendit.

Pelillistettyä taloustaitoa

Vaasan yliopistossa professori Panu Kalmin johdolla tehdyn tutkimuksen mukaan pelilliset ja toiminnalliset menetelmät toimivat hyvin talousasioiden opetuksessa, sillä kiinnostus talousasioita kohtaan kasvaa pelillisessä ympäristössä. Tutkimustulosten mukaan pelit on tärkeää nivoa yhteen muun opetuksen kanssa.

Taloussankari-pelissä nuori tekee erilaisia valintoja ja talouteen liittyviä päätöksiä. Peli soveltuu erityisesti käytettäväksi eri oppiaineissa yläkoulussa opettajan johdolla, mutta nuori voi hyvin pelata sitä myös itsenäisesti. Peli on maksuton, eikä käyttäjän tarvitse rekisteröityä. Peli on käännetty myös ruotsiksi cashhjälte.fi ja englanniksi moneymaster.fi. Taloussankari.fi-sivulle on kerätty myös viisi valmista oppituntikokonaisuutta, joita voi hyödyntää talousopetuksen tukena. Taloussankarin ovat tuottaneet yhdessä Talous ja nuoret TAT, Nordea sekä Pörssisäätiö.

Miksi olla supersankari, kun voi olla oman elämänsä Taloussankari?

Peli ja lisätietoa: taloussankari.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Talous ja nuoret TAT
Talous ja nuoret TAT
Eteläranta 10
00130 HELSINKI

https://www.tat.fi

Talous ja nuoret TAT on valtakunnallinen vaikuttaja. Autamme nuoria kehittämään talous- ja työelämätaitoja sekä innostumaan yrittäjyydestä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Talous ja nuoret TAT

Yrittäjyystaitojen työkalupakki Tralla.fi on nyt auki20.4.2020 10:00:00 EESTTiedote

Tralla.fi on maksuton palvelu opettajille ja kaikille yrittäjyyskasvatuksen toimijoille. Palvelu tarjoaa laajan valikoiman materiaaleja, malleja ja työkaluja yrittäjyystaitojen kehittämiseen helposti yhdestä paikasta. ”Tralla-palvelun avulla yrittäjyystaitojen harjoitteleminen on mahdollista kaikissa oppiaineissa eri koulutusasteilla. Haluamme tarjota heti käyttöön otettavia työkaluja, jotta mahdollisimman moni suomalainen lapsi ja nuori pääsisi kehittämään yrittäjämäisiä tietojaan, taitojaan ja asenteitaan. Trallan motto onkin jatkossa Yrittäjyystaidot kuuluvat kaikille”, Trallan projektipäällikkö Suvi Kytöharju kertoo. Trallasta löytyy eri oppiaineisiin muun muassa erilaisia valmiita tehtäviä, ideoita hyvistä käytännöistä, videoita sekä vinkkejä erilaisista peleistä ja sovelluksista, jotka kehittävät yrittäjyysosaamista. Osa materiaaleista soveltuu myös hyvin etäopiskeluun. Kevään aikana sivuston kieliversiota kehitetään ja lähikuukausina palveluun voi lisätä muun muassa materiaalia

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme