SDP EDUSKUNTA

Talousvaliokunnan sd-edustajat: Kohti vihreää, kestävää kasvua

Jaa

Sanna Marinin hallitus on antanut tänään vahvan viestin Suomen elinkeinoelämälle ja vientiteollisuudelle kun se teki budjettiriihessä päätöksiä vakaasta ja kunnianhimoisesta, vihreästä kasvupolitiikasta, joka lisää Suomen kilpailukykyä ja parantaa yritysten toimintaympäristöä.

- Erityisesti teollisuuden sähköveron alentaminen EU:n minimitasolle sekä uusi sähköistämistuki energiaintensiiviselle teollisuudelle ovat tärkeitä uudistuksia ja vihreää kasvua ja teollisuuden sähköistymistä edistäviä päätöksiä, kommentoi talousvaliokunnan sd-vastaava Riitta Mäkinen (sd).

- On hyvä muistaa, että olemme matkalla puhtaaseen teknologiaan ja kestävään kasvuun nojaavaan yhteiskuntaan koronakriisistä huolimatta. Koronakriisitukien ja EU:n elvytysvälineen varat on suunnattava kestävän tulevaisuuden rakentamiseen. Tästä näkökulmasta hallituksen päätös perustaa Ilmastorahasto Oy, jota pääomitetaan 300 miljoonalla eurolla vuoden 2020 aikana on niin ikään merkittävä, SDP:n varapuheenjohtaja Matias Mäkynen painottaa.

- On puhuttava kilpailukyvyn kaikista osatekijöistä, kuten laadukkaista tuotteista ja palveluista, joilla on ja tulee olemaan globaalia kysyntää. On puhuttava innovaatio- ja tuotekehityspanoksista, joiden suunnan tulee olla nousujohteinen. Uuden kasvun hakemisessa ulkomailta valtio voi auttaa vienninedistämisellä, koordinoimalla ja kokoamalla yritysekosysteemejä sekä kannustamalla yrityksiä yhteistyöhön, talous- ja ympäristövaliokunnan jäsen, kansanedustaja Hussein Al-Taee listaa.

Talousvaliokunnan jäsen Tuula Väätäinen kiittää hallitusta ilmastopäätöksistä, jotka hän näkee ennen kaikkea mahdollisuutena myös elinkeinoelämän kannalta:

- Kunnianhimoinen ilmastopolitiikka on mahdollisuus suomalaisille yrityksille ja elinkeinoelämälle, kun se on pitkän tähtäimen politiikkaa ja ennakoitavissa, jotta yritykset uskaltavat investoida. Teollisuuden sähköistyminen avaa uudet, kymmenien miljardien arvoiset vientimarkkinat energiateknologian osaamiselle. Suomella on kaikki edellytykset vihreän kasvun edelläkävijäksi ja kärkimaaksi, kannustaa talousvaliokunnan jäsen, kansanedustaja Tuula Väätäinen.


Lisätietoja

Riitta Mäkinen 0504302197
Matias Mäkynen 040 509 4409
Hussein Al-Taee 040 9125657
Tuula Väätäinen 050 511 3018

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Hussein al-TaeeKansanedustaja

Yhteydenotot: avustaja Emmi Mäkelä, p. 050 322 0609

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Salonen: Koronakriisin hoito vaatii määrätietoisia toimia: nyt on turvattava ihmisten hyvinvointi ja kasvun edellytykset18.9.2020 15:32:34 EESTTiedote

Oppositiopuolueet jättivät tänään yhteisen välikysymyksensä hallituksen talous- ja työllisyyspolitiikasta. Välikysymyksessä arvostellaan hallitusta voimakkain sanankääntein tulevien vuosien velanotosta. Kansanedustaja, SDP:n eduskuntaryhmän 1. varapuheenjohtaja Kristiina Salonen muistuttaa, että hallitus ottaa velkaa lieventääkseen koronakriisin aiheuttamia taloudellisia vahinkoja muun muassa kunnille ja yrityksille. Näin on toimittu poikkeuksetta myös muualla Euroopassa, mikä kertoo velanoton välttämättömyydestä kriisissä. - Oppositio jättää tarkoitushakuisesti sanomatta, että lähes kaikki maailman valtiot ovat joutuneet ottamaan lisävelkaa raivatakseen tietä ulos kriisistä. Ei Suomikaan voi antaa massamittaisesti yritystensä ajautua konkurssiin ja kuntia välttämättömien palveluiden leikkausten kierteeseen. Esimerkiksi Saksa, joka on tunnettu budjettikuristaan, on elvyttänyt talouttaan tähän mennessä jo 218 miljardin velaksi otetun euron edestä. Lisäksi he suunnittelevat lisäävänsä vi

Piirainen: Tärkeimmille maakuntakentille lennot jatkuvat – kiitos ministeri Harakalle!17.9.2020 16:33:23 EESTTiedote

- Tämä on hyvä ja odotettu päätös, jolla selvitään yli sumean korona-ajan, toteaa SDP:n kansanedustaja Raimo Piirainen kun Liikenne- ja viestintäministeriö tiedotti tänään alueiden lentoliikennettä selvittäneen työryhmän lopputuloksesta, jossa valtio ostaisi lentoliikennettä Kokkolan, Joensuun, Kajaanin, Jyväskylän ja Kemin lentoasemille vuoden 2021 loppuun saakka.

SDP:n Heidi Viljanen tyytyväisenä asiakasmaksulain etenemisestä eduskuntaan17.9.2020 14:16:33 EESTTiedote

SDP:n kansanedustaja Heidi Viljanen iloitsee asiakasmaksulain uudistuksen etenemisestä eduskuntaan. Sanna Marinin hallitusohjelmakirjauksen mukaisesti asiakasmaksulain uudistuksella lisätään terveyden tasa-arvoa laajentamalla maksuttomuutta ja kohtuullistamalla maksuja. -Uudistus on tärkeä, jotta jokainen ihminen saa tarvitsemansa hoidon tarpeeksi matalalla kynnyksellä. Olen erityisen iloinen, että uudistus koskee laajaa joukkoa palveluita ja maksuttomuutta painotetaan ehkäiseviin palveluihin. Helposti saatavilla olevilla, oikea-aikaisilla ehkäisevillä palveluilla voidaan parantaa ihmisen arkea ja samalla vähentää tulevaisuuden kasvavia sote-menoja, Viljanen kommentoi. Lakiluonnoksen mukaan maksuttomiksi tulisivat perusterveydenhuollon hoitajavastaanotot ja alaikäisten poliklinikkakäynnit. Lisäksi maksuttomuus laajenee muun muassa mielenterveyspalveluissa. Myös maksukattoon on tulossa laajennuksia. Maksukattoa kerryttäviin palveluihin tulee lakimuutoksen myötä lisäyksiä ja tulevaisuude

Kansanedustaja Werning: Asiakasmaksulain tärkeä uudistus vihdoin käyntiin17.9.2020 14:13:48 EESTTiedote

Kansanedustaja Paula Werning (sd) pitää hallituksen asiakasmaksulain uudistusta hyvin tärkeänä toimenpanona. Asiakasmaksulain keskeisimpien uudistusten tavoitteena on hoidon esteiden poistaminen ja terveyden tasa-arvon lisääminen mm. maksuttomuutta laajentamalla ja kohtuullistamalla maksuja. Uudistus pitää sisällään esimerkiksi terveyspalvelut, maksukaton laajennukset, maksujen huojentamisen ja pitkäaikaisten asumispalveluiden maksujen määräytymisperusteet. - Terveyspalveluissa on tarkoitus jatkossa järjestää perusterveydenhuollossa hoitajakäynnit maksuttomiksi. Tämä lisää alueellista tasa-arvoa merkittävästi. Tärkeä uudistus on myös alaikäisten poliklinikkakäyntien muuttaminen ilmaisiksi. Muita maksuttomia terveyspalveluja ovat jatkossa myös tärkeä perusterveydenhuollon mielenterveystyö sekä kouluterveyshuolto kaiken ikäisille. Edellä mainitut uudistukset ovat erittäin tervetulleita, Werning painottaa. Maksukaton laajennukset helpottavat jatkossa monen kansalaisen elämää. - Laajennus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme