SDP EDUSKUNTA

Talousvaliokunnan sd-edustajat: Suomen etu turvattiin Uniper-sovussa

Jaa

Talousvaliokunnan sd-edustajat: Suomen etu turvattiin Uniper-sovussa

Eduskunnan sosialidemokraattisen eduskuntaryhmän talousvaliokunnan jäsenet Matias Mäkynen, Raimo Piirainen, Hussein al-Taee ja Tuula Väätäinen pitävät hyvänä, että Uniper-kriisissä on löydetty yhteisymmärrys Uniperin, sen pääomistajan Fortumin ja Saksan hallituksen kesken. Sovitussa ratkaisussa Saksan valtio sitoutuu tukemaan yhtiötä sen liiketoiminnan tasapainottamisessa.

Suomen valtio omistaa enemmistön Fortumista. Valtio-omistajan tärkein tavoite neuvotteluissa oli, että omistuksen arvo säilyy ja kehittyy parhaalla mahdollisella tavalla.

- On paikallaan kiittää ministeri Tuppuraista kovasta työstä, jota hän on asian ratkeamiseksi tehnyt tunteja säästämättä. Tuppurainen on pitänyt tiiviisti yhteyttä Saksan kollegoihinsa niin kasvokkain kuin puhelimitse. Neuvottelutavoitteet on saavutettu ja suomalaisten etu turvattu, toteaa valiokuntaryhmän vetäjä Matias Mäkynen.

Saavutettu ratkaisu ei vaadi Fortumilta tai sitä kautta Suomelta lisärahoitusta yhtiöön. Myös Fortumilta Uniperille aiemmin myönnetyt 4 miljardin euron osakaslaina ja Uniperin puolesta annetut 4 miljardin emoyhtiötakaukset jäisivät voimaan, eikä näitä menetetä.

- Tässä tilanteessa saavutettu neuvottelutulos on kompromissi, jolla voidaan näissä olosuhteissa ja aikataulussa parhaalla mahdollisella tavalla turvata suomalaisten energiansaantia ja yhtiöiden tulevaisuutta, toteaa Raimo Piirainen.

- Edessä on pitkä kylmä talvi, jolloin suomalaiset tarvitsevat energiaa. On tärkeää, että sopu saatiin aikaiseksi, toteaa Tuula Väätäinen.

Yhteyshenkilöt

Hussein al-TaeeKansanedustaja

Yhteydenotot: avustaja Essi Huovinen, p. 050 349 7856

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Tuula Väätäinen: Lasten ja nuorten hyvinvointi, hoitajapula ja hyvinvointialueiden rahoitus tärkeitä teemoja SDP:n eduskuntaryhmän kesäkokouksessa Kuopiossa16.8.2022 17:29:32 EEST | Tiedote

Sosialidemokraattinen eduskuntaryhmä kokoontuu kesäkokoukseen Kuopioon keskiviikkona ja torstaina 17.-18.8.2022. Kokouksen yhteydessä pääministeri Sanna Marin ja SDP:n ministerit sekä kansanedustajat tutustuvat Kuopion kaupungin ja sen lähialueilla eri kohteisiin. SDP:n kansanedustajia on kansalaisten tavattavissa Kuopion torilla keskiviikkona kello 12 alkavassa yleisötilaisuudessa. Kansanedustaja ja Kuopion kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Tuula Väätäinen on iloinen, että tänä kesänä Kuopion kaupunki saa toimia kesäkokouksen isäntänä. Väätäinen toivottaa ministerit ja kansanedustajat lämpimästi tervetulleiksi Kuopioon ja kannustaa ihmisiä tulemaan torille tapaamaan kansanedustajia ja rohkeasti kertomaan sydämellä olevista asioista. -Näin koulujen jälleen käynnistyttyä on hyvä keskustella lasten ja nuorten hyvinvoinnista. Suomessa lapset ja nuoret voivat lähtökohtaisesti hyvin, tästä huolimatta lasten ja nuorten hyvinvoinnissa on kuitenkin paljon haasteita edelleen ratkaistavana. Huon

SDPn Elorannan terveiset budjettiriiheen: ”Oikeudenmukaisuutta tarvitaan, kriisiä ei voida maksattaa pienituloisilla ja vähävaraisilla ihmisillä”11.8.2022 18:00:54 EEST | Tiedote

”Yhä useammalla on suuri huoli tulevan sähkölaskun suuruudesta, polttoaineen hinnasta ja kallistuvasta ruoasta. On välttämätöntä, että syksyn budjettiriihessä päätetään oikeudenmukaisista toimista, joilla ihmisistä pidetään huolta. Kriisiä ei voida maksattaa pienituloisilla ja vähävaraisilla ihmisillä”, Eloranta sanoo.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme