Järvi-Suomen Energia

Taloyhtiöiden sähkön pientuotanto nyt kannattavampaa Järvi-Suomen Energian verkossa

Jaa

Kiinteistön sisäisten energiayhteisöjen perustaminen on nyt mahdollista Järvi-Suomen Energian jakeluverkon alueella. Esimerkiksi taloyhtiöt voivat nyt perustaa energiayhteisön, ja jakaa aurinkovoimalansa tuottaman sähkön haluamallaan tavalla osakkaiden kesken. Aiemmin taloyhtiöiden olisi pitänyt maksaa verot ja siirtomaksut itse tuottamansa sähkön siirrosta asukkaiden käyttöön, mutta vuoden alusta tullut asetusmuutos muutti tilanteen. Järvi-Suomen Energian tekniset valmiudet tarjota palvelu valmistuivat kesäkuussa.

Omakotitaloihin asennetaan aurinkosähköjärjestelmiä kiihtyvään tahtiin. Asunto-osakeyhtiöiden ei ole tähän asti kannattanut investoida aurinkosähköön, koska niiden olisi pitänyt maksaa verot ja siirtomaksut itse tuottamansa sähkön siirrosta asukkaiden käyttöön – aivan samaan tapaan kuin ulkopuoliselta energiayhtiöltä ostetusta sähköstä. Tämä pykälä poistui vuoden vaihteessa, kun Suomi saattoi voimaan EU:n sähkömarkkinauudistukseen liittyvät säädökset. Energiayhteisöjen perustaminen on siis nyt mahdollista. 

Järvi-Suomen Energian verkossa energiayhteisön perustaminen onnistuu 

Mahdollisuus energiayhteisön perustamiselle on jakeluverkkoyhtiökohtainen ja vapaaehtoinen. Järvi-Suomen Energialla valmistui kesäkuun puolivälissä tekninen valmius tarjota asiakkaillemme mahdollisuus perustaa energiayhteisö ensimmäisten joukossa Suomessa. Energiayhteisön perustaminen onnistuu jakeluverkkoalueen taloyhtiöille 23.6.2021 alkaen. Taloyhtiön osakkaat voivat nyt hankkia oman aurinkosähkövoimalan ja perustaa paikallisen energiayhteisön, jos sen osakkaat ovat saman yhteisen kiinteistösähköverkon piirissä. 

Yhteisöä perustettaessa taloyhtiö sopii, miten itse tuotettu aurinkosähkö jaetaan osakkaille. Oman sähköntuotannon osuus jaetaan ja hyvitetään yhteisön jäsenten sähkönkäytöstä. Se siis pienentää jäsenten sähkölaskujen sähköenergiamaksua, sähkön siirtomaksua ja energiaveroja – eli on täyttä säästöä. 

Olemme tyytyväisiä voidessamme nyt mahdollistaa kannattavamman sähkön pientuotannon niin yksityisille kuin taloyhtiöille. Huhtikuussa käynnistimme netotuksen yksityisten pientuottajien keskuudessa ja nyt sama mahdollisuus on tarjolla taloyhtiöille energiayhteisön perustamisen muodossa”, summaa Järvi-Suomen Energian palvelupäällikkö Antti Latsa.

Miten alkuun energiayhteisön perustamisessa

Pientuotannon hankinta ja energiayhteisön perustaminen käynnistyvät taloyhtiön päätöksestä. Taloyhtiö hankkii paneelit valitsemaltaan toimittajalta, joka kytkee järjestelmän jakeluverkkoon kun liittämisestä on sovittu jakeluverkkoyhtiön kanssa. Tämän jälkeen taloyhtiö voi ilmoittaa Järvi-Suomen Energialle energiayhteisön perustamisesta, ja noin kahden viikon kuluessa pientuotannon energiaa aletaan jakaa taloyhtiön osakkeiden kesken netotuslaskennan avulla jakeluverkkoyhtiön järjestelmässä. 

Yhteyshenkilöt

Antti Latsa
Palvelupäällikkö, Järvi-Suomen Energia
antti.latsa@sssoy.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Järvi-Suomen Energia
Otto Mannisen katu 6
50100 MIKKELI

080090444https://www.jseoy.fi

Järvi-Suomen Energia Oy on Suur-Savon Sähkö -konserniin kuuluva jakeluverkkoyhtiö, jonka ammattilaiset huolehtivat noin 27 000 kilometrin mittaisesta sähköverkostosta ja sähköenergian jakelusta yli 100 000 taloudelle. Liikevaihtomme on noin 120 miljoonaa euroa ja henkilökunnan määrä 16.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Järvi-Suomen Energia

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme