Tampere-talo Oy

Tältä näyttää Lumikuningatar-jääbaletti suomalaisessa kansallismaisemassa – katso uusi video

Jaa
Tampere-talo Oy:n ja Kantelinen Company Oy:n tuottama Lumikuningatar-jääbaletti saa maailmanensi-iltansa Tampereen Nokia Arenalla perjantaina 30. joulukuuta 2022. Alkuvuodesta siirtyneen koko perheen suurtuotannon uusi markkinointivideo kuvattiin maaliskuussa Tuusulanjärven jäällä. Videolla nähdään ensimmäistä kertaa osia jääbaletin koreografioista sekä teosta varten suunniteltuja pukukokonaisuuksia.
Lumikuningatar-videolla nähdään myös ensi kertaa Erika Turusen suunnittelemia pukuja. Kuva: Jouni Korhonen.
Lumikuningatar-videolla nähdään myös ensi kertaa Erika Turusen suunnittelemia pukuja. Kuva: Jouni Korhonen.

Lumikuningatar-jääbaletin maailmanensi-ilta siirtyi vuodella eteenpäin, ja tämä poikkeuksellinen tilanne tarjosi mahdollisuuden kuvata teoksen koreografioihin pohjautuvan markkinointivideon keskellä talvista maisemaa. Video kuvattiin Tuusulanjärven jäällä maalikuussa 2022.

Lumikuningattaren video sekä siihen ikuistettu suomalainen talvimaisema tulee tavoittamaan myös kansainvälisiä yleisöjä. Kansallismaisemaksikin tituleerattu Tuusulanjärvi ja videon taustalla näkyvä jylhä Sarvikallio valikoituivat kuvauspaikaksi edustamaan suomalaista sielunmaisemaa, mystiikkaa ja sadunomaisuutta.

Kaikkiaan kuvauksiin Tuusulanjärven jäällä osallistui lähes 30 tuotannon luistelijaa ja tanssijaa sekä videon tuotantoryhmä. Päivällä alkaneissa ja myöhäiseen iltaan asti jatkuneissa kuvauksissa tallennettiin ensimmäistä kertaa osia Lumikuningatar-jääbaletin koreografioista suurelle yleisölle julkaistavaksi. Teoksen koreografiat on suunnitellut ohjaaja ja koreografi Reija Wäre. Muodostelmaluistelukohtauksissa esiintyvän Marigold IceUnity -joukkueen koreografioista ja valmennuksesta vastaa Anu Oksanen.

”Haluamme kiittää Tuusulan kuntaa sekä kaikkia meidät Tuusulassa lämpimästi vastaanottaneita tahoja. Kuvausjärjestelyt sujuivat erinomaisesti läpi pitkän kuvauspäivän ja -illan. Monikymmenpäinen esiintyjäjoukkomme antoi parastaan jäällä sekä pystyi valmistautumaan ja lämmittelemään pakkaspäivänä meille mahdollistetuissa tiloissa. Upean talvisen kuvausillan kruunasi se, kun saimme kuvausten keskellä ihastella taivaalle syttyneitä revontulia”, kuvailee Tampere-talon toimitusjohtaja Paulina Ahokas.

Videon on tuottanut Inspiroiva Creative -tuotantoyhtiö ja ohjannut Lauri Laukkanen. Videosta on tehty kaksi versiota, joiden musiikkina kuullaan Tuomas Kantelisen jääbalettiin tekemiä alkuperäissävellyksiä. Videolla nähdään myös ensi kertaa Erika Turusen suunnittelemia pukuja. Teoksen taiteellisessa työryhmässä vaikuttaa lisäksi muita huipputekijöitä, kuten visualisti ja valosuunnittelija Mikki Kunttu ja käsikirjoittaja Melissa A. Thompson.

Lumikuningatar-jääbaletti pohjautuu tanskalaisen Hans Christian Andersenin (1805–1875) klassikkosatuun, ja se yhdistää taitoluistelijat, muodostelmaluistelijat, tanssijat, jääkiekkoilijat ja näyttämötaiteen ammattilaiset ennennäkemättömällä tavalla. Kotimainen jääbaletti on maailmankin mittakaavassa poikkeuksellinen näyttämötuotanto, jota on työstetty vuodesta 2019.

Esitykset Nokia Arenalla

Perjantai 30.12.2022 klo 19 (ensi-ilta, suomenkielinen kertojaääni)
Lauantai 31.12.2022 klo 14 (ruotsinkielinen kertojaääni)
Lauantai 31.12.2022 klo 19 (suomenkielinen kertojaääni)
Sunnuntai 1.1.2023 klo 14 (suomenkielinen kertojaääni)
Sunnuntai 1.1.2023 klo 19 (suomenkielinen kertojaääni)

Esitys kestää noin kaksi tuntia sisältäen yhden väliajan. Esitystä suositellaan yli 6-vuotiaille katsojille. Esityksessä käytetään vilkkuvia valoefektejä.

Tutustu Lumikuningatar-jääbalettiin

Pitkä video suomeksi:
https://youtu.be/ilVqhHljfq8

Pitkä video englanniksi:
https://youtu.be/eBwF6cXWGmM

Lyhyt video suomeksi:
https://youtu.be/zSL1JgeZYEI

Lyhyt video englanniksi:
https://youtu.be/_1pXCU3CQBU

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Lumikuningatar-videolla nähdään myös ensi kertaa Erika Turusen suunnittelemia pukuja. Kuva: Jouni Korhonen.
Lumikuningatar-videolla nähdään myös ensi kertaa Erika Turusen suunnittelemia pukuja. Kuva: Jouni Korhonen.
Lataa
Teoksen koreografiat on suunnitellut ohjaaja ja koreografi Reija Wäre. Kuva: Jouni Korhonen.
Teoksen koreografiat on suunnitellut ohjaaja ja koreografi Reija Wäre. Kuva: Jouni Korhonen.
Lataa
Lumikuningatar-jääbaletti saa maailmanensi-iltansa Tampereen Nokia Arenalla perjantaina 30. joulukuuta 2022.  Kuva: Jouni Korhonen.
Lumikuningatar-jääbaletti saa maailmanensi-iltansa Tampereen Nokia Arenalla perjantaina 30. joulukuuta 2022. Kuva: Jouni Korhonen.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Tampere-talo Oy
Tampere-talo Oy
Yliopistonkatu 55
33100 Tampere

http://www.tampere-talo.fi

Tampere-talo on ohjelmistoltaan, tapahtumiltaan ja kävijämäärältään Suomen suurin ja monipuolisin kulttuuri- ja kongressikeskus ja tapahtumayhtiö. Toimimme myös promoottorina tuottamalla tapahtumia ja konsertteja talon ulkopuolella, ja Events Tampere -tapahtumatoimistomme tuottaa yritystapahtumia ja kongressi- ja kokouspalveluita.

Tapahtumamme sisältävät mm. balettivierailuita, oopperaa, lastenkulttuuria, rock- ja pop-konsertteja, messuja, kokouksia, konferensseja, yritystapahtumia, seminaareja ja kansainvälisiä kongresseja.

Vuonna 2019 Tampere-talon liikevaihto oli 14,6 miljoonaa euroa. Vuodessa järjestämme yli tuhat tapahtumaa, kävijöitä on vuosittain 675 000 ja tuotamme Tampereen talousalueelle 50 miljoonaa euroa. 

Tampere-talo Oy on perustettu 1987 ja ovet avattiin yleisölle 1990. Se on Tampereen kaupungin omistama osakeyhtiö. Talossa on vieraillut jo lähes 10 miljoonaa kävijää. Yhtiön toimitusjohtaja on Paulina Ahokas ja työntekijöitä on 49. Hallituksen puheenjohtaja on Martti Silvennoinen.

Talossa toimivat lisäksi täysimittainen sinfoniaorkesteri Tampere Filharmonia, à la carte -ravintola Tuhto ja maailman ainoa Muumimuseo. Talon yhteydessä palvelee Suomen ensimmäinen Courtyard by Marriott -hotelli.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tampere-talo Oy

Verdin La Traviata Tampereen Oopperaan keväällä 2024 – Samuel Harjanne ohjaa, pääroolissa Marjukka Tepponen10.2.2023 15:08:16 EET | Tiedote

Tampereen Oopperan ensi vuoden oopperatuotantona nähdään Giuseppe Verdin La Traviata. Oopperan ensi-ilta on Tampere-talossa lauantaina 2. maaliskuuta 2024. Esityksiä on kaikkiaan kuusi. Teoksen ohjauksesta vastaa Suomen musikaaliohjaajien kärkinimi Samuel Harjanne. Tampere Filharmoniaa johtaa italialainen kapellimestari Giancarlo Andretta. Violettan roolin laulaa Marjukka Tepponen. Oopperan lipunmyynti alkaa perjantaina 17. helmikuuta 2023.

Mediakutsu: TAMKin musiikkiteatteriesitys Rikkinäinen puhelin tarjoaa some- ja liikennekasvatusta tuhansille alakoululaisille30.1.2023 07:39:23 EET | Tiedote

TAMKin musiikkiteatterilinjan 1. vuosikurssi esittää Rikkinäinen puhelin -musiikkiteatterituotannon Pirkanmaan alueen 1.–3.-luokkalaisille 31. tammikuuta–2. helmikuuta Tampere-talon Pienessä salissa. Rikkinäinen puhelin on lapsille suunnattu ilmainen musiikkiteatteriesitys, joka tarjoaa tuhansille Pirkanmaan alueen alakoululaisille hyväntuulisen ja ajatuksia herättävän musiikkiteatteriesityksen.

Sopraano Johanni van Oostrum liittyy Lentävän hollantilaisen solistikaartiin25.1.2023 09:11:00 EET | Tiedote

Tampereen Oopperan vuoden 2023 oopperatuotantona nähdään Richard Wagnerin Lentävä hollantilainen. Oopperan ensi-ilta on perjantaina 10.2.2023 Tampere-talossa. Teoksen ohjaa Marika Vapaavuori ja Tampere Filharmoniaa johtaa kapellimestari Anja Bihlmaier. Oopperan nimiroolin tulkitsee baritoni Tommi Hakala, ja uusimpana kiinnityksenä teoksessa nähdään Sentan roolin laulava sopraano Johanni van Oostrum.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme