Viestintätoimisto Manifesto Oy

Talvikeli heikentää jätepisteiden turvallisuutta – 8 vinkkiä turvallisempaan jätepisteeseen

Jaa
Liukkaat pinnat, kinostuva lumi ja pimeys ovat kolmikko, joka tekee jäteautonkuljettajien työympäristöstä talvisin tavallista riskialttiimman. Työtapaturmia ja onnettomuuksia pystytään taklaamaan pitämällä jätepisteet ja reitit hyvässä kunnossa. Jäteautonkuljettajalle turvallinen jätepiste on turvallinen myös asukkaalle ja jätepisteen käyttäjälle itselleen.

Etenkin talvisin vaihteleva sää saattaa tuoda mutkia jäteautonkuljettajien matkaan.

- Talvi ei ole koskaan helppo vuodenaika etenkään, jos lunta tulee kertarysäyksellä kymmeniä senttejä, kuten tämän talven alussa. Silloin myöskään yleisten alueiden ja katujen talvikunnossapito ei aina pysy perässä ja edesauta turvallista työntekoa. Myös liukkaus ja nollan molemmin puolin sahaava sää lisäävät haastekerrointa jätekuljettajan työhön talvella, sanoo Lassila & Tikanojan työturvallisuuspäällikkö Tommi Kajander.

Töissä sattuvien tapaturmien kohdalla painopiste on tammi-maaliskuussa. L&T:n jäteautonkuljettajille on sattunut töissä muun muassa liukastumisia, kompastumisia, nyrjähdyksiä ja ruhjeita. Suurin osa niistä johtaa vähintään päivän mittaiseen poissaoloon töistä.

Miten tapaturmia sitten voidaan ennaltaehkäistä?

- Meillä jäteautonkuljettajat käyttävät työssään monipuolisesti turvavarusteita: huomiotakkeja ja -housuja, turvakenkiä ja liukkaalla kelillä nastakenkiä tai liukuesteitä, suojalaseja sekä tarvittaessa myös kuulosuojaimia, Kajander kertoo.

Myös kiinteistöjen omistajat ja asukkaat voivat osaltaan vaikuttaa jätepisteen ja kuljettajan turvallisuuteen esimerkiksi liukkaudentorjunnalla sekä pitämällä kulkureitit esteettöminä. Kun jätepiste on turvallinen kuljettajalle, se on sitä myös asukkaille ja jätepisteen käyttäjille.

Näin pidät jätepisteen turvallisena talvikeleissä:

1. Liukkaalla kelillä hiekoita reitti jätepisteelle.

2. Kolaa riittävän leveä (vähintään jäteastian levyinen) kulkureitti jäteautolta jätepisteelle.

3. Älä kasaa lunta tms. tilaan, jossa jäteauton pitäisi mahtua pysähtymään.

4. Huolehdi siitä, että jätehuoneen lattia ei ole liukas märkänä tai lumisenakaan. Esimerkiksi pitopinnoite tai tukeva kumimatto auttaa tässä.

5. Korkeat kynnykset tai portaat hankaloittavat jäteastioiden kuljettamista. Riittävän loiva, pitävä ja kestävä luiska tekee jäteastioiden tyhjennyksestä helpomman.

6. Huolehdi riittävästä ja toimivasta valaistuksesta.

7. Pidä jätetilojen ovenkahvat ja aukipitolaitteet kunnossa.

8. Tee riittävästi tilaa jätehuoneeseen: kuljettajan pitää mahtua hakemaan jäteastiat.
Lisätietoja:

L&T:n viestintä

050 543 2715

viestinta@lassila-tikanoja.fi

lt.fi/pienestakiinni

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Viestintätoimisto Manifesto Oy
Viestintätoimisto Manifesto Oy
Salomonkatu 17 B (Autotalo, 12. krs)
00100 Helsinki

https://www.manifesto.fi

Lassila & Tikanoja on palveluyritys, joka tekee kiertotaloudesta totta. Yhdessä asiakkaidemme kanssa pidämme materiaalit ja kiinteistöt mahdollisimman pitkään tuottavassa käytössä sekä tehostamme raaka-aineiden ja energian käyttöä. Näin toimien luomme enemmän arvoa kiertotaloudella sekä asiakkaillemme, henkilöstöllemme että yhteiskunnalle laajemmin. Kun onnistumme tässä, myös omistajillemme tuotettu arvo kasvaa. Tavoitteenamme on jatkuvasti kasvattaa toimintamme hiilikädenjälkeä eli positiivista ilmastovaikutusta. Sosiaalista vastuuta kannamme muun muassa huolehtimalla oman henkilöstön työkyvystä sekä tarjoamalla töitä myös niille, joiden on vaikea työllistyä. L&T toimii Suomessa ja Ruotsissa. Yhtiön liikevaihto vuonna 2021 oli 812,5 miljoonaa euroa ja yhtiö työllistää 8 171 henkilöä. L&T on listattu Nasdaq Helsingissä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Viestintätoimisto Manifesto Oy

Turkin perinteikästä ja kestävää ruokakulttuuria juhlitaan toukokuussa ympäri maailmaa23.5.2023 08:30:00 EEST | Tiedote

Yli tuhannen vuoden kulttuurien ja perinteiden, sosiaalisen perinnön ja tarinoiden muovaama turkkilainen keittiö tarjoilee maailmalle omaleimaisia ja monipuolisia makujaan Turkkilaisen keittiön viikolla 21.–27. toukokuuta. Tämä tärkeä seitsenpäiväinen tapahtuma esittelee ainutlaatuisia reseptejä ajattomasta turkkilaisesta keittiöstä ja korostaa samalla ikivanhan ruokaperinteen kestävyyttä.

Kodin älyvalaistustrendit 202322.5.2023 08:00:00 EEST | Tiedote

Kodin valaistus ei ole enää vain valojen päälle ja pois kytkemistä, vaan sillä on mahdollista tehdä paljon enemmän. Valaistus on yksi kodin keskeisimmistä tunnelmanluojista, hyvällä valaistuksella on myös merkitystä esimerkiksi kotona työskentelyn mielekkyyteen tai illalla rauhoittumiseen. Oikeanlaisella valaistuksella on mahdollista luoda haluttua tunnelmaa, korostaa kodin esteettisiä muotoja, lisätä vireyttä sekä turvallisuutta. LEDVANCEn SMART+ WiFi ja SUN@HOME-älyvalaistusvalikoimasta löytyy ratkaisu erilaisiin valaistustarpeisiin.

Tietokeskus kiihdyttää kasvuaan ostamalla MPY Yrityspalvelut Oyj:n16.5.2023 13:01:00 EEST | Tiedote

Kotimainen ICT-palveluyhtiö Tietokeskus Finland Oy ostaa pk-yrityksille ja julkishallinnolle tietotekniikkapalveluja tarjoavan MPY Yrityspalvelut Oyj:n MPY Osuuskunnalta. Yrityskauppa tukee Tietokeskuksen kasvustrategiaa ja vahvistaa entisestään yhtiön asemaa nopeimmin kasvavana pk-yritysten ICT-palvelujen tarjoajana. Yrityskauppa nostaa yhtiön liikevaihdon noin 130 miljoonaan euroon ja henkilöstömäärän 500:aan. Tietokeskus ja MPY Yrityspalvelut muodostavat kaupan jälkeen suurimman kotimaisen pk-yritysten ICT-palveluihin keskittyneen toimijan.

Stina Krookin säätiö jakaa yhteensä 154 000 euroa kuva- ja näyttämötaiteen tekijöille Suomessa – kunniapalkinto tänä vuonna näyttämötaiteilija Pekka Sonckille11.5.2023 08:01:00 EEST | Tiedote

Stina Krookin säätiö on myöntänyt yhteensä 154 000 euroa kuva- ja näyttämötaiteen tukemiseen kiinnittäen erityistä huomiota Suomen ruotsinkieliseen väestöön. Tänä vuonna säätiö jakaa myös yhden 10 000 euron arvoisen kunniapalkinnon näyttelijä, ohjaaja ja dramaturgi Pekka Sonckille. Kunniapalkinnon ohella säätiö on jakanut stipendejä 22 merkittävälle kuva- ja näyttämötaiteen edustajalle. Palkintojenjako pidetään torstaina 11. toukokuuta kello 16 Luckanissa Helsingissä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme