Messukeskus

Tämän päivän oppijoista tulevaisuuden osaajiksi – Studia tarjoaa näkymiä tulevaisuuteen

Jaa

Suomen suurin opiskelu- ja uratapahtuma Studia esittelee tulevaisuuden opiskelu- ja ammattivaihtoehtoja. Ohjelmassa paneudutaan oppilaitosesittelyjen lisäksi nuoren yrittäjyyteen, työelämän kehittymiseen ja kansainvälisyteen. Innovaatioalueella kävijät pääsevät tutustumaan korkeakouluopiskelijoiden omiin keksintöihin. Studia avautuu Messukeskuksessa Helsingissä 3.–4.12.

Studia-messuilla 3.-4.12. voi tutustua jatko-opintomahdollisuuksiin. (Kuva: Messukeskus)
Studia-messuilla 3.-4.12. voi tutustua jatko-opintomahdollisuuksiin. (Kuva: Messukeskus)

Studia-messujen avajaispuheen pitää opetusministeri Li Andersson tiistaina 3.12. klo 9.30 Inspis-lavalla. Ministerin puheenvuoron lisäksi Inspis-lavan ohjelmaan kuuluu kiinnostavia esityksiä muun muassa tulevaisuuden työelämästä ja yrittäjyydestä, kun esimerkiksi 19-vuotiaana oman kosmetiikkayrityksen Havu Cosmeticsin perustanut Lumi Maunuvaara kertoo nuoren opiskelijan ja yrittäjän roolien yhdistämisestä. Keksijä, yrittäjä ja säveltäjä Perttu Pölösen esitys luo puolestaan katsauksen siihen, miltä tulevaisuuden työ näyttää ja minkälaisten taitojen varaan tulevaisuuden osaaminen kannattaa rakentaa.

Olympiaurheilija Anni Vuohijoen aiheena on lääketieteen opiskelu, josta on ollut painonnostajalle konkreettista hyötyä. Erilaisista tavoista päästä yliopisto-opintoihin kuullaan päivitys Jyväskylän avoimen yliopiston Toinen reitti yliopistoon -hankkeen projektipäälliköltä Paula Savelalta, jokakertoo avoimen yliopiston väylästä yliopistojen opiskelijavalintojen uudistuessa. Puheenvuorossa esitellään myös 11 yliopiston yhteistä Toinen reitti yliopistoon -hanketta.

Kansainvälisyys on noussut keskeiseen asemaan opiskelussa ja työelämässä. Aiheeseen voi perehtyä Opetushallituksen Maailmalle.netin haastattelussa, jossa kysytään ulkomailla opiskelleilta heidän kokemuksistaan. Isossa-Britanniassa opiskelusta kertoo British Councilin edustaja Ellie Buchdahle, joka avaa myös Brexitin vaikutuksia ja UCAS-hakemuksen täyttämistä. 

Suomen Lukiolaisten Liitto järjestää leikkimielisen kisan, jossa poliitikot pääsevät testaamaan tietonsa lukioiden tilanteesta. Samalla kuullaan, mitä poliitikot olisivat valmiita tekemään, jotta lukio ja lukiolaiset olisivat paremmassa jamassa. Studiassa myös palkitaan ansioituneita lukiolaisia ja lukiolaisryhmiä yhteensä 4000 euron palkintorahalla, jonka lahjoittaa Suomen Messusäätiö.

Inspis-lavan juontajina toimivat some-persoonat Sita Salminen ja Joonas Pesonen. Ohjelma kokonaisuudessaan on nähtävillä nettisivuilla www.studiamessut.fi/ohjelma

Innovaatioita viiden korkeakoulun opiskelijoilta

Studia-messujen Innovaatioalue esittelee eri oppilaitoksissa opintojen yhteydessä syntyneitä innovaatioita. Osa niistä on jo laajemmassa käytössä:

  • Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa XAMKissa opiskelevan Inca Paatelan innovaatio tarjoaa stailauspalveluita kokonaan verkon välityksellä. Palvelu tuo useita eri tyylejä kattavan stailauksen saataville ajasta ja paikasta riippumatta.
  • Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnassa tehdään tutkimusta muotoilun ja teknologian rajapinnassa. Innovaatioalueella esitellään printattavan elektroniikan hyödyntämistä vaatteissa, itseprintattavia näyttöjä ja ympäristöön upotettavaa virtuaalitodellisuutta.
  • Metropolian innovaatioprojekteissa etsitään käytännön ratkaisuja työelämän tarpeisiin ja pyritään toteuttamaan yhteistyötä opiskelijoiden ja työnantajien välillä.
  • Oulun yliopiston opiskelijat Kuisma Raution, Olli Törrönen ja Sami Rapakko ovat tutkineet virtuaalipelaamisen käyttäjille aiheuttamaa pahoinvointia ja kehittäneet parempaa käyttäjäkokemusta ja pelimukavuutta Janitor Run -pelillään.
  • Tampereen korkeakouluopiskelijat esittelevät Tampere Formula Student -tiimiä, joka suunnittelee ja rakentaa joka vuosi uuden formula-auton kansainvälisiin kilpailuihin.

Lisää tietoa innovaatioista: www.studiamessut.fi/innovaatioalue.

Suomen suurin opiskelu- ja uratapahtuma Studia järjestetään 3.–4.11.2019 Messukeskuksessa Helsingissä. Tapahtuman järjestää Messukeskus yhteistyössä Suomen Lukiolaisten liiton kanssa. Studia on avoinna tiistaina 3.12. klo 9–17 ja keskiviikkona 4.12. klo 9–16.

Lisätietoja: Messukeskus, tiedottaja Antti Karjunen, p. 050 574 3444, antti.karjunen@messukeskus.com.

www.studiamessut.fi, #studiamessut2019, IG @studiamessut

Median edustajat voivat akkreditoitua Studia-messuille ennakkoon Messukeskuksen uutishuoneessa www.messukeskus.com/uutishuone. Kuvia edellisistä tapahtumista vapaasti toimitusten käyttöön Messukeskuksen kuvapankista http://mediabank.messukeskus.com.

Avainsanat

Kuvat

Studia-messuilla 3.-4.12. voi tutustua jatko-opintomahdollisuuksiin. (Kuva: Messukeskus)
Studia-messuilla 3.-4.12. voi tutustua jatko-opintomahdollisuuksiin. (Kuva: Messukeskus)
Lataa
Studia-messut järjestetään 3.-4.12. Messukeskuksessa Helsingissä
Studia-messut järjestetään 3.-4.12. Messukeskuksessa Helsingissä
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus on ihmisläheinen media, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa tai isännöi vuosittain 50 messutapahtumaa ja tuhat kokousta ja kongressia, joihin osallistuu 1,1 miljoonaa vierasta.Tarjoamme messuille, kokouksiin, kongresseihin ja muihin tapahtumiin 7 muuntautuvaa hallia, 40 erilaista kokoustilaa, 21 ravintolaa, uudistuneen tapahtumahotellin ja täydelliset tapahtumapalvelut. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses with 1,1 million visitors annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services. | Messukeskus – A century in the centre of events 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Kongressimessut starttaavat Messukeskuksen syksyn18.6.2020 14:44:45 EESTTiedote

Valtioneuvosto linjasi keskiviikkona 17.6. että yli 500 henkilön sisätilatapahtumia voi elokuusta alkaen järjestää, kunhan tapahtumissa huolehditaan hygieniasta, turvaetäisyyksistä ja asiakasmäärien rajaamisesta. Tapaamisrajoitusten johdosta maaliskuulta siirtynyt Kongressimessut päästään siis toteuttamaan suunnitelmien mukaisesti 26.-27.8.2020, messuvieraiden ja näytteilleasettajien riskittömään tapahtumaosallistumiseen vahvasti panostaen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme