Tampereen ammattikorkeakoulu

TAMK aloittaa muutosneuvottelut, tavoitteena löytää uusia toimintatapoja ja vaikuttava toiminnallinen yhteistyö

Jaa
Tampereen ammattikorkeakoulu käynnistää tammikuussa muutosneuvottelut, joiden tavoitteena on sopeuttaa toimintaa muuttuviin olosuhteisiin. Toimintaympäristön ja asiakastarpeiden muutosten lisäksi muutos- ja kehittämispainetta lisäävät TAMKin tarkennetut strategiset tavoitteet, näköpiirissä oleva talouskehitys sekä digitalisaatio.

Ammattikorkeakoulun perustehtävät pysyvät entisellään: TAMKin toimilupa edellyttää koulutusta, TKI-toimintaa ja aluevaikuttavuutta. Toiminnan kehittäminen ja toimintatapojen uudistaminen on välttämätöntä, koska toimintaympäristö ja asiakastarpeet muuttuvat.

TAMKin strategisissa painopisteissä korostuvat kansainvälisyys, työelämäyhteys ja opetuksen uudistaminen. TKI-toiminnan ja aluevaikutuksen voimistamiseksi TAMKissa tarvitaan osaamisalueet ylittävää, poikkileikkaavaa tutkimus- ja kehittämistyötä sekä tämän osaamisen siirtämistä koulutukseen. Toimintatapojen uudistamiseksi on tarkasteltava laajasti nykyisiä tehtäviä, rooleja ja vastuita. Avaintekijänä on henkilöstön keskinäinen vuorovaikutus ja voima toimia yhtenäisesti ja yhdessä, vaikuttavammin.

Tammikuussa alkavat muutosneuvottelut koskevat Tampereen ammattikorkeakoulu Oy:n ydintoimintojen tukipalvelutehtäviä sekä yliopettajuuksia. Neuvottelujen aikana selvitetään toimintojen kehittämistä ja uudelleenjärjestelyä sekä näihin liittyvää mahdollista henkilöstön vähentämistä tai työsopimusten olennaisten ehtojen muuttamista. Harkittujen toimenpiteiden perusteena ovat taloudelliset, tuotannolliset, toiminnalliset ja työnantajan toiminnan uudelleenjärjestelyistä johtuvat perusteet. 

Muutosneuvottelut alkavat 19.1. ja kestävät vähintään kuusi viikkoa. Työnantajana TAMK arvioi, että suunnitellut muutokset voisivat toteutuessaan johtaa muun muassa tehtäväkokonaisuuksien lakkaamiseen, tehtävien uudelleenjärjestelyyn, yhdistämiseen, muuttamiseen ja vähentämiseen ja näistä mahdollisesti aiheutuvaan työvoiman vähentämiseen tai työntekijöiden sijoittamiseen uusiin tehtäviin vähentämisen vaihtoehtona. Neuvottelujen alkaessa irtisanomistarpeen arviona on enintään 30 henkilöä.  

 
Lisätiedot:  

Rehtori, toimitusjohtaja Tapio Kujala, tapio.kujala@tuni.fi  

Yhteydenottopyynnöt: rehtorin assistentti Saana Jansson
p. 050 478 5412, saana.jansson@tuni.fi

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Tampereen ammattikorkeakoulu
Tampereen ammattikorkeakoulu
Kuntokatu 3
33520 TAMPERE

p. 0294 5222https://www.tuni.fi/tamk

Tampereen ammattikorkeakoulu on monialainen työelämäkorkeakoulu, joka vastaa työ- ja elinkeinoelämän muuttuviin osaamistarpeisiin tuottamalla parasta ammatillista korkeakoulutusta ja innovaatioita. Toimimme aktiivisessa yhteistyössä korkeakouluyhteisön ja työelämän kumppaneiden kanssa, kotimaisissa ja kansainvälisissä verkostoissa. Kärkiosaamisemme suuntautuu oppimisen edistämiseen, uusien teknologioiden hyödyntämiseen, ekologisiin innovaatioihin ja sosiokulttuurisiin haasteisiin. TAMKissa on yli 10 000 opiskelijaa ja vakituista henkilöstöä noin 700.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tampereen ammattikorkeakoulu

Proakatemian legendaarisilla Myyntipäivillä mukana kolme tamperelaista palvelua ja tuotetta20.3.2023 08:36:19 EET | Tiedote

Proakatemian Myyntipäivät tulevat taas 22.-24.3.2023. Proakatemia on Tampereen ammattikorkeakoulun yrittäjyyden ja tiimijohtamisen yksikkö, josta valmistuvilla tradenomeilla on parhaat työkalut tulevaisuuden yritys- ja työelämään. Opiskelu tapahtuu tiimiyrityksissä oikeaa liiketoimintaa yhdessä tekemällä. Proakatemiassa opiskelee tällä hetkellä noin 200 tiimiyrittäjää ja toiminnassa on 12 tiimiyritystä. Myyntipäivät ovat perinteikäs koko yhteisön tapahtuma, joka on järjestetty jo useampana vuonna.

Kätilötyön kehittäjille on tarvetta, koska seksuaali- ja lisääntymisterveyden tarpeet muuttuvat15.3.2023 12:34:15 EET | Tiedote

Seksuaali- ja lisääntymisterveyden hoito on muutoksessa. Syntyvyys laskee jatkuvasti ja väestö on moninaistunut: seksuaalisia suuntautumisia on enemmän ja eri kulttuureista tulevien kirjo on laaja. Kätilötyön kehittämiselle ja palveluiden uudistamiselle on laaja yhteiskunnallinen tarve. Tampereen ammattikorkeakoulussa syksyllä käynnistyvä Kliininen asiantuntija – Kätilötyön kehittäminen -ylempi amk-tutkinto pureutuu ajankohtaisiin seksuaali- ja lisääntymisterveyden tarpeisiin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme