Tampereen ammattikorkeakoulu

TAMKin englanninkielisten tutkinto-ohjelmien hakemusmäärä kasvoi roimasti

Jaa
Tampereen ammattikorkeakoulun syksyllä 2023 alkaviin englanninkielisiin tutkinto-ohjelmiin tuli hakemuksia yli 5000 enemmän kuin viime vuonna.

Tampereen ammattikorkeakoulun (TAMK) syksyllä alkaviin englanninkielisiin tutkinto-ohjelmiin saapui 18.1.2023 päättyneissä hauissa kaikkiaan 9 450 hakemusta kymmeneen tutkinto-ohjelmaan. Viime vuonna hakemuksia saapui 4 329. 

Korkeakoulujen kevään ensimmäisessä yhteishaussa Bachelor-tutkinto-ohjelmiin saapui yhteensä 8 488 hakemusta ja Master-koulutuksiin TAMKin erillishaussa yhteensä 962 hakemusta. Viime vuonna vastaavat hakemusmäärät olivat 4 049 ja 280. 

Suosituimpina Bachelor-tutkinto-ohjelmina jatkavat International Business (3 941 hakemusta) ja Software Engineering (2 290 hakemusta). Master-koulutuksista suosituin on edelleen International Business Management (369 hakemusta). 

— Olemme iloisia ja ylpeitä TAMKiin saapuneiden hakemusten määrästä. Toivomme saavamme hyviä ja motivoituneita tulevaisuuden ammattilaisia aloittamaan opintojaan syksyllä. He ovat lämpimästi tervetulleita TAMKiin, sanoo koulutuksesta vastaava vararehtori Sanna Wesanko

Kaikkiin koulutuksiin otetaan sekä kotimaisia että kansainvälisiä opiskelijoita. Bachelor-tutkinto-ohjelmat Environmental Engineering, International Business, Software Engineering ja Textile and Material Engineering käyttävät valtakunnallista kokonaan verkossa tehtävää International UAS Exam –valintakoetta. Media and Arts ja Entrepreneurship and Team Leadership -tutkinto-ohjelmissa järjestetään omat valintakokeet ja haastattelut. Master-koulutuksiin haettiin ennakkotehtävillä. 

TAMKin suomenkielisiin tutkinto-ohjelmiin voi hakea kevään toisessa yhteishaussa 15.—30.3.2023. Myöhemmin keväällä avautuvat myös avoimen väylän haku ja siirtohaku.

Lisätietoja:  
TAMK Hakijapalvelut, admissions.tamk@tuni.fi 
Opintopalveluiden päällikkö Tarja Kalliomäki-Linnas, tarja.kalliomaki-linnas@tuni.fi

Lue lisää UAS Exam valintakokeesta (englanniksi): https://www.uasinfo.fi/international-uas-exam/ 

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Tampereen ammattikorkeakoulu
Tampereen ammattikorkeakoulu
Kuntokatu 3
33520 TAMPERE

p. 0294 5222https://www.tuni.fi/tamk

Tampereen ammattikorkeakoulu on monialainen työelämäkorkeakoulu, joka vastaa työ- ja elinkeinoelämän muuttuviin osaamistarpeisiin tuottamalla parasta ammatillista korkeakoulutusta ja innovaatioita. Toimimme aktiivisessa yhteistyössä korkeakouluyhteisön ja työelämän kumppaneiden kanssa, kotimaisissa ja kansainvälisissä verkostoissa. Kärkiosaamisemme suuntautuu oppimisen edistämiseen, uusien teknologioiden hyödyntämiseen, ekologisiin innovaatioihin ja sosiokulttuurisiin haasteisiin. TAMKissa on yli 10 000 opiskelijaa ja vakituista henkilöstöä noin 700.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tampereen ammattikorkeakoulu

Proakatemian legendaarisilla Myyntipäivillä mukana kolme tamperelaista palvelua ja tuotetta20.3.2023 08:36:19 EET | Tiedote

Proakatemian Myyntipäivät tulevat taas 22.-24.3.2023. Proakatemia on Tampereen ammattikorkeakoulun yrittäjyyden ja tiimijohtamisen yksikkö, josta valmistuvilla tradenomeilla on parhaat työkalut tulevaisuuden yritys- ja työelämään. Opiskelu tapahtuu tiimiyrityksissä oikeaa liiketoimintaa yhdessä tekemällä. Proakatemiassa opiskelee tällä hetkellä noin 200 tiimiyrittäjää ja toiminnassa on 12 tiimiyritystä. Myyntipäivät ovat perinteikäs koko yhteisön tapahtuma, joka on järjestetty jo useampana vuonna.

Kätilötyön kehittäjille on tarvetta, koska seksuaali- ja lisääntymisterveyden tarpeet muuttuvat15.3.2023 12:34:15 EET | Tiedote

Seksuaali- ja lisääntymisterveyden hoito on muutoksessa. Syntyvyys laskee jatkuvasti ja väestö on moninaistunut: seksuaalisia suuntautumisia on enemmän ja eri kulttuureista tulevien kirjo on laaja. Kätilötyön kehittämiselle ja palveluiden uudistamiselle on laaja yhteiskunnallinen tarve. Tampereen ammattikorkeakoulussa syksyllä käynnistyvä Kliininen asiantuntija – Kätilötyön kehittäminen -ylempi amk-tutkinto pureutuu ajankohtaisiin seksuaali- ja lisääntymisterveyden tarpeisiin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme