Tampereen ammattikorkeakoulu

TAMKin englanninkielisten tutkinto-ohjelmien suosio edelleen vahva - hakijamäärä kasvoi myös poikkeusaikana

Jaa

Ensi syksynä alkaviin englanninkielisiin tutkinto-ohjelmiin tuli yli 1 000 hakemusta enemmän kuin viime vuonna. Kaksi uutta tutkinto-ohjelmaa valmistavat ratkaisijoita globaaleihin ekologisiin ja sosiaalisiin haasteisiin.

Tampereen ammattikorkeakoulun (TAMK) syksyllä 2022 alkaviin englanninkielisiin tutkinto-ohjelmiin saapui 19.1.2022 päättyneissä hauissa kaikkiaan 4 329 hakemusta avoinna olleisiin 11 tutkinto-ohjelmaan. Vuonna 2021 vastaava luku oli 3 276. Kasvua hakijamäärässä edelliseen vuoteen on yli 32 %.  

Bachelor-tutkinto-ohjelmiin saapui yhteishaussa yhteensä 4 049 hakemusta ja Master-koulutuksiin erillishaussa yhteensä 280 hakemusta.  

Suosituimpien tutkinto-ohjelmien kärjessä jatkavat International Business (1 212 hakemusta) ja Software Engineering (1 037 hakemusta). Ylempien ammattikorkeakoulututkintojen joukossa suosituimpana jatkaa International Business Management (103 hakemusta). 

-Runsas hakijamäärä kertoo luottamuksesta TAMKin antamaan koulutukseen ja uskosta tulevaisuuteen. Vastaamme osaltamme haasteeseen lisätä koulutusperäistä maahanmuuttoa erityisesti työvoimapulaa ennakoiville aloille, kertoo koulutuksesta vastaava vararehtori Päivi Karttunen

Kaksi uutta tutkinto-ohjelmaa 

Tänä vuonna TAMKin englanninkielisten tutkintojen haussa oli haettavana kaksi uutta tutkinto-ohjelmaa: Bachelor-tutkinto Textile and Material Engineering sekä Master-tutkinto Community Work and Multicultural Development

Textile and Material Engineering -tutkinto-ohjelmasta valmistuu insinöörejä luomaan innovaatioita ja ratkaisemaan alan globaaleja ympäristöhaasteita. Tekstiilialan insinöörikoulutusta ei tällä hetkellä ole missään muualla Suomessa. 

Community Work and Multicultural Development -tutkinto-ohjelma on yhteiskuntapoliittinen ja humanistinen ohjelma, joka antaa erinomaisen mahdollisuuden tutkia globaaleja, ekologisia ja sosiaalisia haasteita sekä kestävän kehityksen ratkaisuja. 

Uusi valintakoe kokonaan verkossa 

Kaikkiin tutkinto-ohjelmiin otetaan sekä kotimaisia että kansainvälisiä opiskelijoita. Keväällä 2022 osassa Bachelor-ohjelmista on käytössä uusi valtakunnallinen kokonaan verkossa tehtävä International UAS Exam -valintakoe. TAMK suhtautuu luottavaisesti järjestelmän käyttöön perustuen hyviin kokemuksiin saman konsortion suunnitteleman kotimaisen AMK-valintakokeen käytöstä sekä aiempien vuosien erillishakujen kokemukseen englanninkielisissä tutkinto-opiskelijavalinnoissa. Lisätietoja UAS Exam-kokeesta:  https://www.uasinfo.fi/international-uas-exam/ 

Haku TAMKin suomenkielisiin ohjelmiin järjestetään toisessa yhteishaussa 16.-30.3.2022 https://www.tuni.fi/fi/tule-opiskelemaan/yhteishaku/tamkin-hakukohteet  ja myöhemmin keväällä avoimen väylän ja siirtohaun erillishauissa. 

Lisätietoja:  
TAMK Hakijapalvelut, admissions.tamk@tuni.fi  
Opiskelijarekrytoinnin päällikkö Marjo Korhonen, marjo.korhonen@tuni.fi  

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Tampereen ammattikorkeakoulu
Tampereen ammattikorkeakoulu
Kuntokatu 3
33520 TAMPERE

p. 0294 5222https://www.tuni.fi/tamk

Tampereen ammattikorkeakoulu on monialainen työelämäkorkeakoulu, joka vastaa työ- ja elinkeinoelämän muuttuviin osaamistarpeisiin tuottamalla parasta ammatillista korkeakoulutusta ja innovaatioita. Toimimme aktiivisessa yhteistyössä korkeakouluyhteisön ja työelämän kumppaneiden kanssa, kotimaisissa ja kansainvälisissä verkostoissa. Kärkiosaamisemme suuntautuu oppimisen edistämiseen, uusien teknologioiden hyödyntämiseen, ekologisiin innovaatioihin ja sosiokulttuurisiin haasteisiin. TAMKissa on yli 10 000 opiskelijaa ja vakituista henkilöstöä noin 700.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tampereen ammattikorkeakoulu

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme