Tampereen ammattikorkeakoulu

TAMKin suosio pitää pintansa – hakukohteiden vetovoimassa kasvua syksyn yhteishaussa

Jaa

Korkeakoulujen syksyn yhteishaussa Tampereen ammattikorkeakoulun (TAMK) hakukohteisiin tuli noin 4200 hakemusta. Hakemuksia tuli runsaasti myös osaamispulasta kärsiville aloille. Marraskuun alussa pidetään neljä valintakoetilaisuutta, joihin odotetaan yli 1700 osallistujaa.

Kuvaaja Jonne Renvall
Kuvaaja Jonne Renvall

TAMKin hakukohteiden vetovoimassa on näkyvillä nousuaAMK-hakukohteista ensisijaisten hakijoiden määrän perusteella suosituin oli uusi maahanmuuttajille suunnattu kaksikielinen sairaanhoitajakoulutus, johon oli 245 ensisijaista hakijaaKoulutus järjestetään yhteistyössä Metropolia Ammattikorkeakoulun kanssa 

Toiseksi eniten hakijoita oli sairaanhoitajan tutkinto-ohjelman päivätoteutukseenHakijamäärä nousi eniten sosionomin tutkinto-ohjelman monimuotototeutuksessa. 

YAMK-hakukohteissa eniten ensisijaisia hakijoita veti sosiaali- ja terveysalan ylempi tutkinto-ohjelma, hyvinvointiteknologia. Toiseksi suosituin oli tradenomin ylempi tutkinto-ohjelma, dataosaaminen ja tekoäly 

-TAMKin hakukohteet kiinnostavat, myös sellaiset alat, joilla on pula osaajista. On hienoa huomata, että uusi maahanmuuttajille suunnattu kaksikielinen sairaanhoitajakoulutus, joka antaa valmiudet suomalaiseen työelämään, osoittautui vetovoimaiseksi, kommentoi vararehtori Päivi Karttunen. 

Tammikuussa 2022 alkaviin opintoihin on yhteensä 508 aloituspaikkaa. 

Valintakokeissa huolehditaan edelleen terveysturvallisuudesta 

Valintakoetilaisuuksia järjestetään ammattikorkeakouluissa 1.4.11.2021. Tampereen ammattikorkeakoulun pääkampuksella pidetään neljä koetilaisuutta tiistain 2.11. ja keskiviikon 3.11. aikana. Koetilaisuuksissa hakijoille on yhteensä 1747 koepaikkaa eli noin 440 paikkaa tilaisuutta kohden. Valintakokeissa noudatetaan viranomaisten (OKM ja THL) ohjeita ja suosituksia.  

Tampereen ammattikorkeakoulu seuraa alueellista koronavirustilannetta aktiivisesti ja päivittää tilanteen mukaista valintakoeohjeistusta verkkosivuilleen ennen koetta. Hakijoiden kannattaa siis seurata alla olevaa TAMKin valintakokeet -sivua ennen koetilaisuuteen saapumista. 

https://www.tuni.fi/fi/tule-opiskelemaan/yhteishaku/tamk-valintakokeet-syksy 

Korkeakoulujen syksyn yhteishaku päättyi 15.9.2021. Luvut perustuvat Opetushallituksen tämänhetkisiin tietoihin. Opiskelijavalintojen tulokset ilmoitetaan hakijoille viimeistään 26.11. Opiskelupaikka tulee vastaanottaa viimeistään 3.12. Opinnot alkavat tammikuussa 2022.    

 

Lisätietoja AMK-valintakokeesta  

https://www.tuni.fi/fi/tule-opiskelemaan/yhteishaku/tamk-valintakokeet-syksy 

https://www.ammattikorkeakouluun.fi/hakijalle/valintatavat/amk-valintakoe/  

https://www.arene.fi/ajankohtaista/syksyn-yhteishaku-alkaa-tarjolla-yli-8500-aloituspaikkaa-ammattikorkeakouluihin/  

  
Tietoja hakijoille valinnan etenemisestä ja valintakokeista 

hakijapalvelut.tamk@tuni.fi 
p. 0294 520 444 (ma-pe klo 12–14) 
https://www.tuni.fi/fi/tutustu-meihin/hakijapalvelut 

 

Lisätiedot  

Opiskelijarekrytoinnin päällikkö Marjo Korhonen, p. 040 809 3510, marjo.korhonen@tuni.fi  
Koulutuksen vararehtori Päivi Karttunen, p. 050 568 5358, paivi.karttunen@tuni.fi  

 

Kuva: Jonne Renvall 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuvaaja Jonne Renvall
Kuvaaja Jonne Renvall
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Tampereen ammattikorkeakoulu
Tampereen ammattikorkeakoulu
Kuntokatu 3
33520 TAMPERE

p. 0294 5222https://www.tuni.fi/tamk

Tampereen ammattikorkeakoulu on monialainen työelämäkorkeakoulu, joka vastaa työ- ja elinkeinoelämän muuttuviin osaamistarpeisiin tuottamalla parasta ammatillista korkeakoulutusta ja innovaatioita. Toimimme aktiivisessa yhteistyössä korkeakouluyhteisön ja työelämän kumppaneiden kanssa, kotimaisissa ja kansainvälisissä verkostoissa. Kärkiosaamisemme suuntautuu oppimisen edistämiseen, uusien teknologioiden hyödyntämiseen, ekologisiin innovaatioihin ja sosiokulttuurisiin haasteisiin. TAMKissa on yli 10 000 opiskelijaa ja vakituista henkilöstöä noin 700.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tampereen ammattikorkeakoulu

Roope Mäenpää ja Emmiina Lehtonen ovat Tampereen ammattikorkeakoulun Vuoden Alumnit13.10.2021 14:25:09 EEST | Tiedote

Tampereen ammattikorkeakoulun Vuoden Alumni 2021 -tittelit on myönnetty 13.10.2021 säveltäjä Roope Mäenpäälle ja ravintolakokki Emmiina Lehtoselle alumniviikon yhteydessä. Valinnan perusteena on heidän aktiivinen toimintansa alumnina Tampereen ammattikorkeakoulun arjessa, intohimoinen suhtautuminen omaan alaansa sekä jo nuorella iällä saavutettu menestys niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme