Uudenmaan ELY-keskus

Tammelassa valtatie 2:n Torronsuon kansallispuiston kohdalla laaditaan esisuunnitelmaa ulkoilureitille ja eläinten kulkureitille

Jaa

Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) ja Tammelan kunta ovat käynnistäneet esisuunnitelman laatimisen valtatielle 2, Torronsuon kansallispuiston kohdalle.

Karttakuva suunnittelualueesta.
Karttakuva suunnittelualueesta.

Esisuunnitelman tarkoituksena on kartoittaa vaihtoehtoja Torronsuon kansallispuiston kohdan ulkoilureitin tai ekologisen yhteyden (eläinten kulkureitit) ali- tai ylikulkujärjestelyiden jatkosuunnittelun pohjaksi. Suunnitelman tavoitteena on parantaa myös alueen liikenneturvallisuutta. Torronsuon läheisyydessä on tapahtunut viimeisten vuosien aikana lukuisia riistaeläinonnettomuuksia. Alueelle valmistui vuonna 2019 riista-aita, mutta aidasta huolimatta vuosina 2020 ja 2021 alueella on tapahtunut etenkin peura- ja kaurisonnettomuuksia.

Suunnittelua ohjaa ohjausryhmä, jossa Uudenmaan ELY-keskuksen ja Tammelan kunnan edustajien lisäksi on mukana sidosryhmien edustajia Metsähallitukselta, Hämeen liitolta, Metsästysseura Hallilta ja Eerikkilän urheiluopistolta. Sidosryhmiä täydennetään lisäksi maanomistajilla. Esisuunnittelun on tarkoitus valmistua huhtikuussa 2022.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Herkko Jokela, Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi, p. 0295 021 367

Hannu Jalava, Tammelan kunta
etunimi.sukunimi@tammela.fi, p. 050 521 9962

Antti Heininen, Destia Oy,
etunimi.sukunimi@destia.fi, p. 040 545 5914

Kuvat

Karttakuva suunnittelualueesta.
Karttakuva suunnittelualueesta.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Uudenmaan ELY-keskus
Uudenmaan ELY-keskus
Opastinsilta 12 A, 2. krs
00520 Helsinki

0295 021 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-uusimaa

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Uudenmaan ELY-keskus

I Helsingfors stängs Nordsjö tunnel följande natt mellan må-ti (10.–11.1.2022) kl. 22.00–05.00.4.1.2022 09:11:35 EET | Tiedote

Nordsjö tunnel stängs på grund av underhåll och testning av tunnelsystemet natten mellan måndag och tisdag 10-11.01.2022 kl. 22.00-05.00. Under stängningen av tunneln dirigeras trafiken via Österleden, Kallviksvägen, Bastövägen och Hamnbågen. Båda tunnelrören i Nordsjö tunnel öppnas för trafik genast efter att testerna har avslutats. Det finns en reservation för dåligt väder vid stängning av tunneln. Vid dålig väderprognos kan stängningen av tunneln annulleras med mycket kort varsel.

Helsingissä Vuosaaren tunneli kiinni ensi ma-ti (10.–11.01.2022) välisen yön klo 22.00–05.004.1.2022 09:08:17 EET | Tiedote

Vuosaaren tunneli suljetaan tunnelijärjestelmän huoltotöiden ja testausten vuoksi ensi maanantain ja tiistain väliseksi yöksi 10.–11.01.2022 klo 22.00–05.00. Tunnelin sulun aikana liikenne ohjataan Itäväylän, Kallvikintien, Niinisaarentien ja Satamankaaren kautta. Vuosaaren tunnelin molemmat tunneliputket avataan liikenteelle heti testien päätyttyä. Tunnelin sulkemisessa on kelivaraus. Huonon keliennusteen vuoksi tunnelin sulkeminen voidaan peruuttaa hyvin lyhyellä varoitusajalla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme