Tammi

Tammi julkaisee Mr. Lordin elämäkerran keväällä 2022

Jaa

Keväällä 2022 tulee kuluneeksi 30 vuotta siitä, kun Mr. Lordi perusti nimeänsä kantavan hard rock -yhtyeen Rovaniemellä. Juhlavuonna julkaistava tietokirja valottaa Mr. Lordin elämäntarinaa sekä hänen yhtyeensä kiertue-elämää.

Lordin tarina kattaa 30 vuotta, kymmenen studioalbumia ja säännöllistä kiertue-elämää eri puolilla maailmaa. Kuva: Eero Kokko
Lordin tarina kattaa 30 vuotta, kymmenen studioalbumia ja säännöllistä kiertue-elämää eri puolilla maailmaa. Kuva: Eero Kokko

Viisi hard rock -hirviötä teki Ateenassa toukokuussa 2006 sen, minkä ei pitänyt olla mahdollista. Lordi-yhtyeen ennätyspistein lunastama Euroviisu-voitto oli Suomen kautta aikain ensimmäinen – ja toistaiseksi viimeinen. Suuri yleisö tuntee Lordin tuosta hetkestä, mutta Lordin historiasta Euroviisut ovat vain pieni osa. Yhtyeellä on vankka fanikunta eri puolilla maailmaa.

Vuonna 2022 tulee kuluneeksi 30 vuotta yhtyeen perustamisesta ja 20 vuotta ensimmäisen albumin, Get Heavyn, julkaisusta. Mr. Lordin mukaan nyt, tasavuosien täyttyessä, on hyvä hetki laittaa yhtyeen tähänastinen historia kansien väliin.

Keväällä 2022 julkaistava tietokirja Lordiary kertoo myös Mr. Lordin henkilökohtaisesta elämästä. Kirjan kirjoittaa toimittaja-tietokirjailija Maria Jyrkäs.

”Tarinaani sisältyy todella paljon sellaista, mistä en ole koskaan puhunut julkisesti. Nyt on sen aika. Lordiaryssa annan palaa ja puhun suoraan siitä, miten näen ja koen asiat, ihmiset ja erinäiset hienot ja toisaalta myös todella paskamaiset sattumukset vuosien varrelta”, Mr. Lordi sanoo.

Rovaniemeläinen Mr. Lordi on Lordin perustaja, keulahahmo, yhtyeen musiikin säveltäjä sekä visuaalisen ilmeen luoja. Lordin levyt ovat myyneet moninkertaista platinaa, ja yhtye on palkittu muun muassa lukuisin Emma-palkinnoin. Lordin viimeisin studioalbumi Killection ilmestyi tammikuussa 2020.

Maria Jyrkäs on siuntiolais-rovaniemeläinen kirjailija ja toimittaja. Hän on työskennellyt 20 vuotta Yleisradiossa ja toimii nykyisin media-alan yrittäjänä. Hänen esikoisteoksensa Muutoksen matkaopas (Tammi) ilmestyi syyskuussa 2020.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot:
Kati Lampela
Kustannuspäällikkö
+358 50 577 6100
kati.lampela@tammi.fi

Haastattelupyynnöt:
Jaakko Mikkola
Viestintäpäällikkö
+358 44 584 4655
jaakko.mikkola@wsoy.fi

Kuvat

Lordin tarina kattaa 30 vuotta, kymmenen studioalbumia ja säännöllistä kiertue-elämää eri puolilla maailmaa. Kuva: Eero Kokko
Lordin tarina kattaa 30 vuotta, kymmenen studioalbumia ja säännöllistä kiertue-elämää eri puolilla maailmaa. Kuva: Eero Kokko
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Tammi
Tammi
Lönnrotinkatu 18 A
00120 HELSINKI

010 5060 300http://www.tammi.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tammi

Tammen kevään 2021 kirjat on julkistettu16.11.2020 14:06:17 EETTiedote

Tammen keväässä on luvassa vahvoja kotimaisia tekijöitä, ajankohtaista tietokirjallisuutta ja runsas kattaus lasten- ja nuortenkirjallisuutta. Saara Turunen vakiinnuttaa asemansa kotimaisen kirjallisuuden terävimmässä kärjessä kolmannella romaanillaan. Stella Harasek kirjoittaa esikoisromaanissaan mahdottomasta rakkaudesta. Tietokirjoissa julkaistaan koskettava elämäkerta muusikko Pave Maijasesta. Emeritusprofessori Markku Henrikssonin Tähtilipun maa kokoaa Yhdysvaltain historian yksiin kansiin. Suosikkitubettajat Elina ja Sofia kehottavat kirjassaan Rohkeasti sinä! kaikkia lapsia olemaan rohkeasti sellaisia kuin ovat.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme