Business Tampere

Tampere Health ja seudun terveysalan osaaminen esillä HIMSS22 Europe -tapahtumassa Helsingissä

Jaa

HIMSS22 European Health Conference & Exhibition, digitaalisen terveyden merkittävin tapahtuma Euroopassa, kokoaa maailman parhaat terveysteknologian innovaatiot ja asiantuntijat oppimaan ja verkostoitumaan Helsingin Messukeskukseen 14.–16.2022. Tampere Healthin osastolla Suomi Paviljongissa ovat Citynomadi, Exerium, GettingBetter, Kumppania ja LivingSkills ratkaisuineen.

HIMSS22-tapahtuman näyttelyalueelle rakentuva Suomi Paviljonki ja sen lukuisat näytteilleasettajayritykset esittelevät suomalaisen digitaalisen terveyden asiantuntemusta kansainväliselle yleisölle. Terveysdatan ja sen soveltamisen lisäksi Suomi Paviljonki esittelee aktiivista ikääntymistä ja työkaluja sen edistämiseen sekä sitä, kuinka maailman älykkäimmät sairaalat rakennetaan ja pidetään pandemiaturvallisina myös tulevaisuudessa.

Tampere Health yhdistää terveysalan toimijoita Tampereen seudulla

Tampereen kaupunkiseutu panostaa voimakkaasti terveystoimialaan ja erityisesti digitaalisten terveyspalvelujen ja terveysteknologian kehitykseen. Tampereen seudun terveysteknologioiden ja biotieteiden ekosysteemi, Tampere Health, tarjoaa nykyisille ja uusille kumppaneille ympäri maailman mahdollisuuden luoda uusia innovaatioita. Ekosysteemin toimintaa koordinoi elinkeino- ja kehitysyhtiö Business Tampere. 

- Tampereen kaupunkiseudulla on kymmeniä alan kasvuyrityksiä, huippututkimusta sekä maailman johtavia sairaalayksiköitä. Meillä on kansainvälisille markkinoille paljon annettavaa. Tampere Health -ekosysteemi tukee toiminnallaan yhteistyön aloittamista, kumppanuuksien luomistaja liiketoiminnan kehittämistä paikallisten terveys-, teknologia- ja startup-yhteisöjen kanssa, kertoo terveysteknologian asiakkuusvastaava Veli-Matti Lahti Business Tampereesta.

Tampere Health on yksi HIMMS22 Europe -tapahtuman Suomi-kumppaneista. Helsingissä Tampere Healthin mukana seudun yrityksistä ovat Citynomadi, Exerium, GettingBetter, Kumppania ja LivingSkills ratkaisuineen. Osastomme sijaitsee Suomi Paviljongissa paikalla 1245.

- Olemme työskennelleet useiden yliopistosairaaloiden kanssa parantaaksemme niiden opastusta. Sairaala-alueilla liikkuu päivittäin tuhansia työnsä puolesta. Potilaan näkökulmasta selkeä opastus, ja mielellään omassa kännykässä, luo turvallisuuden tunteen ja asiakkaidemme mukaan myös aidosti lisää asiakastyytyväisyyttä sekä on osa sairaalan palvelukokonaisuutta, sanoo Citynomadi Oy:n toimitusjohtaja Merja Taipaleenmäki.

- Exerium GameXR -pelituoli tuo mielekkään lisän fyysiseen kuntoutukseen. Tuolilla pelataan digitaalisia pelejä liikkeillä, joiden tiedetään aktivoivan keskivartaloa ja syviä tukilihaksia. Pelituolin käyttäminen on helppoa sekä ammattilaisille että kuntoutujalle, lupaa Exerium Oy:n kehitysjohtaja Janne Lähdekorpi.

- Aidosta luontoympäristöistä tuotetut digisisällöt toimivat hoidon, kuntoutumisen ja oppimisen tukena ja niillä on positiivinen vaikutus kaikenikäisiin. Arjen keskellä parin minuutin piipahtaminen GettingBetterin kanavalla rauhoittaa mieltä ja palauttaa. Tule kokeilemaan Tampere Healthin osastolle, kutsuu GettingBetter Oy:n toimitusjohtaja Arja Ranta-aho.

- Kumppania tuo ekosysteemiin terveysalalle erikoistunutta viestintä- ja sisältöosaamista. Viestinnän avulla voidaan kehittää niin asiakkaiden kuin ammattilaisten kokemusta, osallisuutta ja vuorovaikutusta. Viestintä vauhdittaa digitaalisten terveyspalvelujen ja -teknologian hyödyntämistä, kertoo Kumppania Oy:n toimitusjohtaja Leena Roskala.

- Digitaalisuus voi tuoda syömishäiriöiden hoitoon parempia tuloksia. Lapsen tai nuoren syömishäiriön hoitopolulla vanhempien saama tuki on puutteellista. Tutkimus ja vanhempien kokemus puoltavat sitä, että vanhemmat saavat auttamistaittoja, joilla tukea oman lapsen paranemista kotona. LivingSkillsin digityökalut, perhepohjaisen hoidon ammatillinen verkkokoulutus ja vanhempien psykoedukaatio verkossa auttavat hoitoammattilaisia ottamaan vanhemmat mukaan syömishäiriön hoitoon, sanoo LivingSkills Oy:n erityisasiantuntija Reita Nyberg.

Suomi Paviljongin ohjelma

Kolmipäiväinen HIMSS22-tapahtuma tarjoaa mittavan ohjelman, joka sisältää yli 120 asiantuntijaluentoa. Suomi Paviljongin lavaohjelma pyörii läpi tapahtuman ja Tampereen kaupunkiseudulta ohjelmassa puheenvuoroineen mukana ovat lastenpsykiatrian professori ja ylilääkäri Kaija Puura Tampereen yliopistosta ja TAYS:sta sekä tamperelaislähtöinen tohtori, innovaatiojohtaja Pasi Keinänen Nanoksi Finland Oy:sta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Merja Taipaleenmäki
Toimitusjohtaja, CityNomadi Oy
p. 040 484 0178
merja.taipaleenmaki@citynomadi.com
citynomadi.com

Ville Tenkanen
Toimitusjohtaja, Exerium Oy
p. 0440 722 110
ville.tenkanen@exerium.com
exerium.com

Arja Ranta-aho
Toimitusjohtaja, GettingBetter Oy
p. 044 562 6265
arja.ranta-aho@gettingbetter.fi
gettingbetter.fi

Leena Roskala
Toimitusjohtaja, Kumppania Oy
p. 040 508 1100
leena.roskala@kumppania.fi
kumppania.fi

Tarja Pietiläinen
Customer Officer, LivingSkills Oy
p. 040 507 0673
tarja.pietilainen@livingskills.fi
livingskills.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Business Tampere
Business Tampere
Kelloportinkatu 1 B
33100 Tampere

http://www.businesstampere.fi

Business Tampere on Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö, jonka tehtävä on edistää investointeja sekä luoda paras ympäristö yritystoiminnalle. Yhtiön toimintaa ohjaa Tampereen kaupunkiseudun elinkeinostrategia. Rakennetaan uutta Tampereen seutua. Yhdessä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Business Tampere

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme