Business Tampere

Tampere käynnistää teollisuuden yhteistyömallin

Jaa

Yhteistyökiihdyttämö tuo maailman parasta teknologiaosaamista vauhdittamaan Tampereen seudun valmistavaa teollisuutta.

Tampere saa huhtikuussa oman yhteistyökiihdyttämön, jonka tehtävänä on etsiä globaalisti parasta teknologiaosaamista seudun teollisuuden liiketoimintaa vauhdittamaan. Kiihdyttämön asiakkaina ovat ensivaiheessa seudun johtavat teollisuusyritykset, esimerkiksi prosessikoneiden ja liikkuvien työkoneiden valmistajat, mutta tamperelainen malli halutaan tuoda myös pienempien yritysten ulottuville.

Yhteistyökiihdyttämö etsii asiakkaidensa tarpeisiin maailmalta kyvykkäitä startupeja ja muita teknologiayrityksiä, ja saattaa ne Tampereelle tekemään yhteistyötä seudun valmistavan teollisuuden kanssa.

– Yhteistyökiihdyttämö tukee näin seudun teollisuuden kilpailukykyä ja edistää teollisuusyritysten startup-yhteistyötä sekä globaalisti että paikallisesti. Ison yrityksen menestys taas hyödyttää koko liiketoimintaekosysteemiä tutkimuslaitokset ja yliopistot mukaan lukien, sanoo Business Tampereen toimitusjohtaja Harri Airaksinen.

Yhteistyökiihdyttämö noudattaa venture client -mallia, jossa yhteistyö rakentuu yritysten todellisten tarpeiden pohjalta, johtaa nopeasti käytännön kokeiluihin ja tähtää yhteistyön jatkamiseen ja syventämiseen.

Tampereen oma malli

Yhteistyökiihdyttämön operaattorina toimii asiantuntijayritys Vertical yhdessä liikejuridiikkaan erikoistuneen asianajotoimisto Evershedsin kanssa. Business Tampere ja Tampereen kaupunki ovat mukana käynnistämässä ja markkinoimassa yhteistyökiihdyttämöä, Vertical vastaa sen varsinaisesta toiminnasta.

– Seudullinen, julkisten toimijoiden alullepanema yhteistyökiihdyttämö on meille todella kiinnostava tehtävä, ja Tampere on sille aivan erinomainen paikka. Rakennamme tänne alustan yhteistyölle, ja yhteistyö luo innovaatioita joista hyötyy koko seutu, tiivistää Verticalin toimitusjohtaja Sébastien Gianelli.

Tampereella on erinomaiset edellytykset houkutella kansainvälisesti startupeja ja muita teknologiayrityksiä, paitsi yhteistyökiihdyttämön toimintaan, myös sijoittumaan seudulle.

– Täällä on globaalisti toimivia ja tunnettuja valmistavan teollisuuden yrityksiä, vahva koulutus- ja tutkimusosaaminen, vilkas ja kehittyvä startup-ekosysteemi – sekä vankka teollinen historia, jonka kuluessa on aina syntynyt uusia ajatuksia, toteaa Verticalin Venture Analyst Lars Melakoski.

Tampereen seudun yhteistyökiihdyttämö julkistettiin Tampere Industry Startup Forum -tapahtumassa 16.4.2019.

Lisätiedot:

Jouni Myllymäki
Asiakkuusvastaava, teollisuus, Business Tampere
p. 050 4345820
jouni.myllymaki@businesstampere.com

Lars Melakoski
Venture Analyst, Vertical
p. 050 323 8819
lars.melakoski@vertical.vc

Vertical on liikkeenjohdon konsultointia tekevä yritys, joka on erikoistunut organisaatioiden valmentamiseen kohti uudenlaisia avoimen innovaatiotoiminnan yhteistyömalleja. Vertical pyrkii luomaan tuloksellisia vuorovaikutussuhteita suurten toimijoiden ja pienten kasvuyritysten välille auttaen uusien tuotteiden ja palveluiden syntymistä, markkinoille vientiä ja kasvua.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lars Melakoski
Venture Analyst, Vertical
p. 050 323 8819
lars.melakoski@vertical.vc

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Business Tampere
Business Tampere
Kelloportinkatu 1 B
33100 Tampere

http://www.businesstampere.fi

Business Tampere on Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö, jonka tehtävä on edistää investointeja ja houkutella osaavaa työvoimaa sekä luoda paras ympäristö yritystoiminnalle. Palvelemme sinua Tampereen kaupunkiseudun elinkeino-ohjelman mukaisesti asiakastoimialoillamme, joita ovat uudistuva teollisuus, älykkään kaupunkiseudun ratkaisut ja elämystalous. Rakennetaan uutta Tampereen seutua. Yhdessä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Business Tampere

AAC Technologies announces Tampere, Finland as their European Headquarters, launches 10 million USD Imaging Research Consortium17.6.2019 16:06:46 EESTPress release

AAC Technologies Holdings Inc. (AAC), a global leading supplier of integrated micro‐component solutions for communication and IT consumer electronics, announced the opening of an R&D center in Tampere in 2018. Now the company announces Tampere as the Headquarters of its European operations. The goal of AAC is to grow Tampere site personnel up to 200 by the year 2025. The investments demonstrate Tampere in Finland as a globally strategic region in the field of imaging, attracting companies from all around the world.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme