Business Tampere

Tampereella kuvattiin elokuussa kansainvälistä elokuvatuotantoa – trilleriä tähdittää muun muassa Peter Franzén (KORJAUS: 9.9.2022 klo 17.30 korjattu kuvaajan nimi)

Jaa

Tampereen av-ala jatkaa kansainvälistymistään. Kaupungissa kuvattiin elokuussa Abyss-nimistä ruotsalaista trillerielokuvaa. Business Tampereen alla toimiva Film Tampere on myöntänyt tuotannolle Tampereen kaupungin tuotantokannustimen.

Kuva: Visit Tampere, Laura Vanzo
Kuva: Visit Tampere, Laura Vanzo

Elokuvan tuotannossa oli mukana noin 35 suomalaista työryhmän edustajaa ja yli 100 avustajaa. Trilleri saa teatteriensi-iltansa Suomessa ja Ruotsissa syksyllä 2023. Elokuvasta on tehty myös kansainvälinen levityssopimus.

Trillerin pääosissa nähdään ruotsalainen Tuva Novotny (Eat Pray Love, The Middle Man) ja suomalainen Peter Franzén (Viikingit, Beck, Johan Falk). Elokuvan ohjaa Richard Holm, jonka käsialaa ovat muun muassa Johan Falk -elokuvasarjojen ohjaukset. Lisäksi hän on ohjannut muun muassa sarjat Koneisto, Heder ja Gåsmamman.

Kuvaajana tuotannossa on Anssi Leino (SorjonenKarppi) ja suomalaisena osa-tuottajana Mikko Tenhunen (Tuntematon sotilas, Helene). Elokuvaa kuvataan lisäksi Ruotsissa ja Espanjassa.

Elokuvan tarina sijoittuu Kiirunaan, jossa vuosien kaivostoiminta uhkaa romahduttaa koko kaupungin. Tampereen seudulla kuvattiin tapahtumia, jotka elokuvassa sijoittuvat nimenomaan Kiirunaan. Kuvauksia tehtiin muun muassa Sandvikin koekaivoksella.

– Tampere on kuvauspaikkana loistava. Täällä on joustava asenne ja seudun ammattilaiset ovat vertaansa vailla. Palaamme varmasti myös jatkossa kuvaamaan tänne, sanoo SF Studiosin tuottaja Joakim Hansson.

– Olemme todella innoissamme, että tuotanto valitsi Tampereen. Aiemmin kuvattu Hollywood-elokuva Dual avasi hienosti tietä uusille kansainvälisille tuotannoille ja Tampereen kaupungin vahva tahtotila kehittää av-alaa kantaa hedelmää. Tampereella on paljon elokuva-alan osaamista ja kansainvälisen tason tekijöitä. Nämä tuotannot ovat loistava paikka ammattilaisille päästä entisestään kehittämään osaamistaan, toteaa Film Tampereen kehitysjohtaja, Antti Toiviainen.

Lisätiedot:

Antti Toiviainen, kehitysjohtaja, Film Tampere
Puh. 040 772 6809
antti.toiviainen@businesstampere.com

Joakim Hansson, tuottaja, SF Studios
Puh. +46 73 944 33 30
joakim.hansson@sfstudios.se

Business Tampere
Business Tampere on Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö, jonka tehtävä on edistää investointeja sekä luoda paras ympäristö yritystoiminnalle. Yhtiön toimintaa ohjaa Tampereen kaupunkiseudun elinkeinostrategia. Rakennetaan uutta Tampereen seutua. Yhdessä.

SF Studios
SF Studios on ollut Pohjoismaiden johtava elokuvayhtiö sadan vuoden ajan. Sillä on pääkonttori Tukholmassa ja tytäryhtiöt Norjassa, Tanskassa ja Suomessa. SF Studios tuottaa viihdesisältöä valkokankaalle, televisioon ja tallennelevitykseen. Lisäksi se on johtava pohjoismaisen ja ulkomaisen elokuvan levitysyhtiö Pohjoismaiden markkinoilla. Liiketoiminta-alueita ovat pohjoismainen tuotanto sekä pohjoismaiset ja kansainväliset yhteistuotannot, elokuvateatteri- ja Home Entertainment -levitys, kansainvälinen myynti ja digitaaliset suoratoistopalvelut
.

 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Joakim Hansson, tuottaja, SF Studios
Puh. +46 73 944 33 30
joakim.hansson@sfstudios.se

Kuvat

Kuva: Visit Tampere, Laura Vanzo
Kuva: Visit Tampere, Laura Vanzo
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Business Tampere
Business Tampere
Kelloportinkatu 1 B
33100 Tampere

http://www.businesstampere.fi

Business Tampere on Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö, jonka tehtävä on edistää investointeja sekä luoda paras ympäristö yritystoiminnalle. Yhtiön toimintaa ohjaa Tampereen kaupunkiseudun elinkeinostrategia. Rakennetaan uutta Tampereen seutua. Yhdessä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Business Tampere

5G mmWave Hackathon 2022 käynnistyy - Tampere ja teknologiayritykset kutsuvat innovoimaan huippunopeaan 5G-verkkoon12.9.2022 10:33:30 EEST | Tiedote

Syyskuussa 2022 käynnistyy Tampereen kaupungin isännöimä XR + 5G mmWave Hackathon, jossa globaalit teknologiajohtajat Qualcomm, Nokia, Elisa ja CGI edistävät 5G-korkeataajuusverkon käyttöönottoa. Huippunopea 5G-verkko mahdollistaa pienelle alueelle suuren verkkokapasiteetin, jota voidaan hyödyntää esimerkiksi laajennetun todellisuuden (XR) käyttöön.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme