Tampereen Aikuiskoulutuskeskus TAKK

Tampereelle haetaan filmikamerateknikoita RekryKoulutuksella – Alalle ei löydy koulutusta Suomesta eikä kansainvälisesti

Jaa

Kameratori Oy, Tampereen Aikuiskoulutuskeskus TAKK ja Pirkanmaan TE-toimisto käynnistävät RekryKoulutuksen, jolla haetaan uusia filmikamerateknikoita. Huhtikuussa 2021 alkavaan koulutukseen haetaan kahdeksaa henkilöä. Koulutuksen jälkeen on tavoitteena, että opiskelijat työllistyvät Kameratorille kamerateknikoksi tai muuhun soveltuvaan työtehtävään, tai hakevat jatkokoulutukseen kameramekaanikoksi oppisopimuksella.

Filmikameran korjaus. Kuva: Kameratori
Filmikameran korjaus. Kuva: Kameratori

Vuonna 2020 Kameratorin nykyinen neljän kamerateknikon ja kolmen kameramekaanikon tiimi tarkasti yli 25 000 filmikameraa, ja kiihtyvän kasvun seurauksena tarvitaan uusia työntekijöitä.

- Filmikameroiden korjaukseen ei ole tarjolla koulutusta edes kansainvälisesti vaan koulutus oli käynnistettävä itse, toteaa Kameratorin toimitusjohtaja Jussi Lehmus.

Koulutus on käytännönläheinen ja antaa kattavan yleiskuvan kaikentyyppisistä kameroista ja laitteista, joita Kameratorilla korjataan ja huolletaan. Käytännön osaamisen lisäksi opetussuunnitelmassa on teoriaopintoja – mukaan lukien elektroniikan, materiaaliteknologian ja 3D-tulostuksen perusteet.

- Kyseessä on ainutlaatuinen koulutusohjelma, joka on rakennettu täsmälleen Kameratorin tarpeeseen, kertoo TAKK;n koulutuspäällikkö Ari Halmela.

- Koulutukseen on koottu sisältöjä ja kouluttajia eri koulutusaloilta niin, että lopputuloksena on täysin uudenlainen opintokokonaisuus.

RekryKoulutus on suunnattu työttömille ja työttömyysuhan alaisille henkilöille. Koulutuksen jatkoksi on kehitteillä kaksivuotinen oppisopimuskoulutus kameramekaanikoksi. Se on suunnattu rekrytointiohjelmasta valmistuville kamerateknikoille, jotka haluavat syventyä kameroiden korjaamiseen.

TAKK:n, Kameratorin ja TE-toimiston yhteistyön tavoitteena on luoda kestävä ja virallinen tapa tulla sertifioiduksi filmikameramekaanikoksi tai -teknikoksi ensimmäistä kertaa vuosikymmeniin maailmanlaajuisesti.

Kameratori palvelut tunnetaan ympäri Eurooppaa, ja viime vuosina suurin osa kasvusta on tullut Suomen ulkopuolelta.

- Palvelemme asiakkaita yli 70 maassa ja tavoitamme yli miljoona ihmistä vuosittain, kertoo toimitusjohtaja Jussi Lehmus.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Toimitusjohtaja Jussi Lehmus, Kameratori
puh. 050 303 6000
jussi@kameratori.fi

Koulutuspäällikkö Ari Halmela, TAKK
puh. 044 7906 250
ari.halmela@takk.fi

Kuvat

Filmikameran korjaus. Kuva: Kameratori
Filmikameran korjaus. Kuva: Kameratori
Lataa
Kuva: Kameratori
Kuva: Kameratori
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Tampereen Aikuiskoulutuskeskus TAKK
Tampereen Aikuiskoulutuskeskus TAKK
Tampereen valtatie 15
33100 TAMPERE

Vaihde 03 2361 111, info@takk.fihttp://www.takk.fi

Tampereen Aikuiskoulutuskeskus TAKK on monialainen ammatillinen kouluttaja ja työelämän kehittäjä. Vuosittain TAKKissa opiskelee noin 12 000 aikuista ja henkilöstöä on n. 220. TAKKia ylläpitää Tampereen Aikuiskoulutussäätiö sr. 

Tarjolla on ammatillisia perustutkintoja, ammatti- ja erikoisammattitutkintoja sekä ammatillista lisä- ja täydennyskoulutusta yli 20 ammattialalta. Koulutuksia, toimintaa ja oppimisympäristöjä kehitetään tiiviissä yhteistyössä työelämän ja yritysten kanssa. Yrityksille ja organisaatioille on tarjolla joustavat ja yksilölliset henkilöstön osaamisen ja liiketoiminnan kehittämisen palvelut.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tampereen Aikuiskoulutuskeskus TAKK

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme