Pirkanmaan ELY-keskus

Tampereen Tarasteen Power-to-Gas-tuotantolaitoksen ympäristövaikutusten arviointimenettely käynnistyy

Jaa

Nordic Ren-Gas Oy on toimittanut yhteysviranomaisena toimivalle Pirkanmaan ELY-keskukselle ympäristövaikutusten arviointiohjelman. Hankkeesta järjestetään yleisötilaisuus 12.12.2022 ja mielipiteitä siitä voi esittää 5.1.2023 mennessä.

Nordic Ren-Gas Oy suunnittelee Power-to-Gas -tuotantolaitosta Tampereelle. Suunniteltu uusi laitos tuottaa uusiutuvaa synteettistä metaania, vetyä ja hukkalämmöstä tuotettua kaukolämpöä. Laitos toimii osana puhtaiden P2X-kaasupolttoaineiden tuotanto- ja jakeluketjua raskaalle liikenteelle. Laitoksen suunnitellaan sijoittuvan Tampereelle Tarasten kaupunginosaan Tammervoima Oy:n Tarastenjärven voimalaitoksen välittömään läheisyyteen.

Arviointiohjelmaan tutustuminen

Ympäristövaikutusten arviointiohjelma (YVA-ohjelma) on suunnitelma siitä, kuinka ympäristövaikutusten arviointi tullaan toteuttamaan. Hankkeen YVA-ohjelmaan voi tutustua seuraavissa paikoissa:

  • Tampereen kaupungin palvelupiste, Frenckellinaukio 2 B, Tampere
  • Tampereen pääkirjasto Metso, Pirkankatu 2, Tampere
  • Kangasalan kaupunki, Kaupunginvirasto 2, Urheilutie 13–15, Kangasala
  • Kangasalan pääkirjasto, Keskusaukio 2, Kangasala
  • Pirkanmaan ELY-keskus, Yliopistonkatu 38, 33100 Tampere
  • www.ymparisto.fi/NordicRenGasTampereYVA

Yleisötilaisuus järjestetään etäyhteydellä

Ympäristövaikutusten arviointiohjelmasta järjestetään kaikille avoin yleisötilaisuus etäyhteydellä maanantaina 12.12.2022 klo 17–19. Osallistumislinkki julkaistaan hankkeen verkkosivuilla. Kaikki asiasta kiinnostuneet ovat tervetulleita kuuntelemaan ja keskustelemaan.

Mielipiteitä voi esittää 5.1.2023 asti

Arviointiohjelmasta voi esittää mielipiteitä ja antaa lausuntoja kirjallisesti toimittamalla ne viimeistään 5.1.2023 Pirkanmaan ELY-keskukseen sähköpostitse osoitteeseen kirjaamo.pirkanmaa@ely-keskus.fi tai postitse osoitteeseen Pirkanmaan ELY-keskus, PL 297, 33101 Tampere. Yhteysviranomaisen lausunto, johon sisältyy yhteenveto arviointiohjelmaan jätetyistä kannanotoista, laitetaan nähtäville hankkeen verkkosivulle.

Lisätietoja:

  • www.ymparisto.fi/NordicRenGasTampereYVA
  • Hankkeesta vastaava: Nordic Ren-Gas Oy, Lauri Puro, p. 050 300 6043, lauri.puro(at)ren-gas.com
  • YVA-konsultti: AFRY Finland Oy, Annika Tella-Maurin, p. 050 430 6421, annika.tella-maurin(at)afry.com
  • YVA-yhteysviranomainen: Pirkanmaan ELY-keskus, ympäristö ja luonnonvarat -vastuualue, Katja Sippola, katja.sippola(at)ely-keskus.fi, p. 0295 036 248

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan ELY-keskus
Pirkanmaan ELY-keskus
Yliopistonkatu 38, PL 297
33101 Tampere

https://www.ely-keskus.fi/pirkanmaa

Huolehdimme sujuvasta arjesta; teiden rakentamisesta ja niiden kunnosta, ympäristön tilasta ja suojelusta sekä yritysten tukemisesta. Maakunnan kehittäjänä ja rahoituksen myöntäjänä teemme ELY-keskuksessa päivittäin työtä kestävän tulevaisuuden ja Pirkanmaan parhaaksi. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan ELY-keskus

Maaseuturahoitus tuotti tulosta Pirkanmaalla – maakuntaan satoja uusia työpaikkoja ja investointeja25.1.2023 08:58:40 EET | Tiedote

Pirkanmaalla on saatu erinomaisia tuloksia viime vuoden lopussa päättyneestä kahdeksan vuotta kestäneestä EU:n maaseudun kehittämisen rahoituskaudesta. Sen myötä Pirkanmaalla rahoitettiin vuosina 2014-2022 kaikkiaan 112 miljoonalla eurolla maaseudun yritysten ja yhteisöjen hankkeita, investointeja sekä maatilainvestointeja ja nuorten viljelijöiden aloitustukia. Investointien seurauksena maakuntaan syntyi yli 700 uutta työpaikkaa.

Pirkanmaan ELY-keskus antoi perustellun päätelmänsä Tevaniemen tuulivoimahankkeen YVA-selostuksesta24.1.2023 13:18:12 EET | Tiedote

Pirkanmaan ELY-keskus on antanut yhteysviranomaisena perustellun päätelmänsä Tevaniemen Tuuli Oy:n suunnitteleman Tevaniemen tuulivoimahankkeen ympäristövaikutusten arviointiselostuksesta. Perustellussa päätelmässä otetaan kantaa arviointien riittävyyteen ja laatuun sekä esitetään yhteysviranomaisen käsitys hankkeen merkittävistä ympäristövaikutuksista. Yhteysviranomainen katsoo, että arviointi on riittävä, mutta jatkosuunnittelussa tulee kiinnittää huomiota esimerkiksi pohjaveden suojeluun sekä maisemavaikutusten ja ihmisiin kohdistuvien vaikutusten minimoimiseen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme