Restamax OyjRestamax Oyj

TAMPERELAISRAVINTOLA BODEGA SALUD TÄYTTI PYÖREITÄ – JO 40 VUOTTA ESPANJALAISEN RUOAN ASIALLA

Jaa

Espanjalaiselle makumaailmalle vannoutunut tamperelaisravintola Bodega Salud viettää 40-vuotisjuhlavuottaan. Vuosikymmenten mittainen makumatka huipentui tiistaina juhlintaan kolmensadan ravintolalle sydämensä menettäneen kesken.

Saludin 40-vuotista makumatkaa juhlittiin Tampereella 7.10. Kuva: Jonathan Melartin
Saludin 40-vuotista makumatkaa juhlittiin Tampereella 7.10. Kuva: Jonathan Melartin

Ravintola Salud on niittänyt mainetta Tampereella jo vuodesta 1974. Pippuripihvistään palkittu, tapaksistaan tunnettu ja eksoottisista raaka-aineistaan kuuluisa ravintola on kerännyt lukuisia tunnustuksia ulkomaita myöten. Salud on yksi Suomen vanhimpia Chaîne des Rôtisseurs -kilpiravintoloita, jonka keittiössä on häärinyt kymmeniä keittiömestareita eri puolilta maailmaa sekä kouluttaen että oppien. Kiitoksena espanjalaisen ruokakulttuurin tunnetuksi tekemisestä Espanjan valtio on myöntänyt Saludille Placa al Mérito Turistico -kunnialaatan ainoana ravintolana Suomessa.

Retroherkkuja ja pientä pintaremonttia

Juhlavuoden kunniaksi Saludin ruokalistaa täydentää retromenu, johon on koottu ravintolan maineikkaita klassikkoruokia vuosien varrelta. Listan kärjessä luonnollisesti komeilee maankuulu pippuripihvi seuranaan suositut navarralaiset lampaankyljykset, eksoottisempaa makumaailmaa edustava krokotiilikeitto sekä lukuisat muut kestosuosikit.

Myös kabinettitilat on remontoitu uuteen uskoon ja ravintolan tavaramerkiksikin muodostuneen salaattibuffetin puitteet on uudistettu.

- Saludin siirryttyä puolisen vuotta sitten omistukseemme olimme aikeissa tehdä isompiakin muutoksia. Mutta nopeasti ymmärsimme, että nimenomaan perinteissä piilee Saludin menestyksen salaisuus. Aiomme kehittää ravintolan toimintaa jatkuvasti maailman mukana, mutta sen arvokkaita perinteitä vahvasti kunnioittaen, toteaa Saludin emäntä Hanna Niemi.

Elämäntyönsä Saludissa tehneiden Hannu ja Lea Wissin mukaan Saludin sammumaton suosio perustuu vilpittömään rakkauteen espanjalaista ruokakulttuuria kohtaan. - Siihen, että tekemisessä on koko sydän mukana. Ja siihen, että parempaa henkilökuntaa saa hakea, ravintolan perustajat ja entiset omistajat kertovat.

Työntekijöiden sitoutuneisuudesta viestii esimeriksi se, että ravintolassa 34 vuotta tarjoilijana työskennellyt Tuulikki Aaltonen aloittaa edelleen jokaisen työvuoronsa hymyssä suin.
- Hyvä palvelu, hyvä ruoka, hyvä maine. Siksi asiakkaamme löytävät tänne yhä uudelleen ja uudelleen.

Nelikymppiselle skoolattiin tiistaina

Merkkivuosi huipentui tiistaina 7.10. kun lähes kolmesataa vierasta saapui Saludiin kunnioittamaan ravintolan menestystarinaa. Joukossa oli ravintolan uskollisia ystäviä niin Suomesta kuin ulkomailtakin. Ohjelmassa oli mm. nykyisen ja entisen omistajan puheenvuoro, keittiön tervehdys, henkilöstön esittäytyminen, tietovisailua, musiikkia, viinitastingia – ja tietenkin espanjalaista ruokaa ja välitöntä tunnelmaa. Illan juonsi tv-ruudultakin tuttu Oskari Palomäki.

Retromenu on tarjolla Saludissa juhlavuoden loppuun saakka. - Loppuvuotta kohti siihen on luvassa myös uusia vivahteita, paljastaa Hanna Niemi.

Ravintola Bodega Saludin omistaa Rengasravintolat Oy, joka kuuluu Restamax-konserniin.

Lisätiedot:

Hanna Niemi, Saludin emäntä, puh. +358 40 764 4103, hanna.niemi@rengasravintolat.fi

Ravintola Bodega Salud
Tuomiokirkonkatu 19, 33100 Tampere
Puh. +358 20 741 2121
salud@salud.fi
www.salud.fi

Aukioloajat:

Ma-ti klo 11.00–23.00
Ke-pe klo 11.00–24.00
La klo 12.00–00.30
Su klo 13.00–21.00 

Arkilounas ma–pe klo 11–15 Tapas-Caféssa

Kuvat

Saludin 40-vuotista makumatkaa juhlittiin Tampereella 7.10. Kuva: Jonathan Melartin
Saludin 40-vuotista makumatkaa juhlittiin Tampereella 7.10. Kuva: Jonathan Melartin
Lataa
Saludin emäntä Hanna Niemi hyväksyttiin joulukuussa 2013 Chaîne des Rôtisseurs -järjestön jäseneksi. Kuva: Jonathan Melartin
Saludin emäntä Hanna Niemi hyväksyttiin joulukuussa 2013 Chaîne des Rôtisseurs -järjestön jäseneksi. Kuva: Jonathan Melartin
Lataa
Perustaja ja entinen omistaja Hannu Wiss muisteli juhlapuheessaan Saludin värikkäitä vaiheita. Kuva: Jonathan Melartin
Perustaja ja entinen omistaja Hannu Wiss muisteli juhlapuheessaan Saludin värikkäitä vaiheita. Kuva: Jonathan Melartin
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Restamax Oyj
Restamax Oyj
Postiosoite: Hatanpään valtatie 1 B (Käyntiosoite: Verkatehtaankatu 2)
33100 TAMPERE

Restamax Oyj on vuonna 1996 perustettu suomalainen ravintola-alan palveluihin ja henkilöstövuokraukseen erikoistunut konserni. Vuonna 2013 ensimmäisenä suomalaisena ravintolatoimijana NASDAQ Helsinkiin listautunut pörssiyhtiö on kasvanut voimakkaasti koko historiansa ajan. Konsernin yhtiöihin kuuluu noin 220 seurustelu- ja ruokaravintolaa, yökerhoa sekä viihdekeskusta eri puolilla Suomea. Yhtiöllä on ravintolatoimintaa myös Tanskassa. Kesäkuussa 2018 yhtiö osti Royal Ravintolat. Yhtiön tunnettuja ravintolakonsepteja ovat mm. Stefan's Steakhouse, Viihdemaailma Ilona, Classic American Diner, Hanko Sushi, Sandro, Savoy ja Teatteri. Restamax Oyj:n vuoden 2017 liikevaihto oli 185,9 miljoonaa euroa ja käyttökate 22,4 miljoonaa euroa. Konserni työllistää sesongista riippuen noin 4 000 henkilöä kokoaikaiseksi muutettuna. Restamaxin tytäryhtiö Smile Henkilöstöpalvelut Oyj työllistää tilikauden 2018 aikana noin 10 000 työntekijää. Restamax muuttaa nimensä NoHo Partners Oyj:ksi vastaamaan tulevaisuuden tavoitteitaan ja mahdollisuuksiaan entistä paremmin. Nimenmuutos astuu voimaan joulukuussa 2018.

Restamax-yrityssivut:
www.noho.fi

Restamax-kuluttajasivut:
www.ravintola.fi

Royl Ravintoloiden sivut:
www.royalravintolat.com

Smile Henkilöstöpalvelut:
www.smilepalvelut.fi

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Restamax Oyj

Restamaxista NoHo Partners – Uusia avauksia Pohjois-Eurooppaan ja tavoitteena yli 600 miljoonan euron liikevaihto27.11.2018 08:00:00 EETTiedote

Restamax Oyj muuttaa nimensä NoHo Partners Oyj:ksi. NoHo Partners syntyy sanoista Nordic Hospitality Partners, jotka viestivät yhtiön vahvuuksista ja identiteetistä entistä paremmin. Yhtiö on samalla päivittänyt strategiansa ja keskipitkän aikavälin tavoitteensa ja tavoittelee yli 600 miljoonan euron liikevaihtoa vuoden 2021 loppuun mennessä.

Raumalla ravintola Sinisoihtu lopettaa toimintansa osana Restamaxin kannattavuusohjelmaa9.11.2018 14:00:00 EETTiedote

Restamax Oyj:llä on parhaillaan käynnissä lyhyen aikavälin kannattavuusohjelma, joka keskittyy yhtiön yksikköportfolion saneeraukseen. Ravintolat, joiden kannattavuus ei täytä yhtiön tavoitetasoa ja joilla ei nähdä riittävän hyviä olosuhteita vuokrasopimuksen ja konseptin näkökulmasta, on myyty tai lopetettu. Yksi saneeratuista ravintoloista on raumalainen Sinisoihtu, jonka liiketoiminnan Restamaxin tytäryhtiö Bistromax Oy osti keväällä 2017. Sinisoihtu lopettaa toimintansa 22.12.2018. Vuokranantajan kanssa tehdyn sopimuksen mukaan Sinisoihdun liiketilat poistetaan kokonaan ravintolakäytöstä ja tilalle etsitään muuta liiketoimintaa. Restamax aloitti ravintolaportfolion saneerauksen vuoden kolmannella kvartaalilla ja se saatetaan loppuun vuoden 2018 loppuun mennessä. Jakelu: STT Info Keskeiset tiedotusvälineet www.restamax.fi

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme