Pirkanmaan ELY-keskus

Tänä vuonna sinilevää havaittiin keskimääräistä vähemmän

Jaa

Sinileväseuranta päättyy. Viimeisellä leväseurantaviikolla vähän sinilevää havaittiin Pirkkalassa Pyhäjärven Kranstolpan rannassa, Nokialla Tottijärvessä ja Pyhäjärven Lehtiniemessä, Valkeakoskella Sääksmäen siltojen kohdalla sekä Kangasalan Kirkkojärvessä.

Syksyinen Näsijärvi. Kuva: Sinikka Suominen / ELY-keskus
Syksyinen Näsijärvi. Kuva: Sinikka Suominen / ELY-keskus

Kansalaishavaintoja sinilevästä JärviWiki- ja Vesi.fi-verkkopalveluihin on kirjattu viimeisen viikon aikana Vanajavedeltä, Näsijärveltä ja Pälkänevedeltä. Järviwikin leväbarometrin mukaan sinileviä on ajankohtaan nähden normaalia vähemmän.

Valtakunnallinen leväseuranta ja Pirkanmaan ELY-keskuksen säännöllinen sinilevätilanteesta tiedottaminen loppuu tällä viikolla. Sinilevätilannetta seurattiin Pirkanmaalla 42 valtakunnallisella havaintopaikalla kesäkuun alusta syyskuun loppuun saakka 18 viikon ajan. Lisäksi rotarit havainnoivat levätilannetta 9 paikalla. Havaintopaikat edustivat rehevyydeltään, kooltaan ja vedenlaadultaan erityyppisiä järviä. Seurannan tarkoituksena oli antaa yleiskuva levätilanteesta erilaisissa järvissä.

Kesällä 2022 sinileviä havaittiin enimmäkseen keskimääräistä vähemmän

19 seurantapaikalla ei havaittu lainkaan sinileviä koko seurantajakson aikana. Vuosien 1998–2021 pitkäaikaiskeskiarvoon verrattuna leviä oli pääosin keskimääräistä vähemmän. Vain viikoilla 25, 29, 32 ja 35 leviä oli runsaammin kuin normaalisti. Useimmin havaintoja tehtiin Kangasalan Kirkkojärvessä (15 havaintokerralla).

Linkit: 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

Pirkanmaan ELY-keskus
Ylitarkastaja Anu Peltonen
puh. 0295 036 367
anu.peltonen(at)ely-keskus.fi

Kuvat

Syksyinen Näsijärvi. Kuva: Sinikka Suominen / ELY-keskus
Syksyinen Näsijärvi. Kuva: Sinikka Suominen / ELY-keskus
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan ELY-keskus
Pirkanmaan ELY-keskus
Yliopistonkatu 38, PL 297
33101 Tampere

https://www.ely-keskus.fi/pirkanmaa

Huolehdimme sujuvasta arjesta; teiden rakentamisesta ja niiden kunnosta, ympäristön tilasta ja suojelusta sekä yritysten tukemisesta. Maakunnan kehittäjänä ja rahoituksen myöntäjänä teemme ELY-keskuksessa päivittäin työtä kestävän tulevaisuuden ja Pirkanmaan parhaaksi. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan ELY-keskus

Jatkuva oppiminen sai Pirkanmaalla oman strategian – laajassa yhteistyössä tehty strategia määrittelee osaamisen kehittämisen suuntaviivat ja painopisteet8.11.2022 08:59:56 EET | Tiedote

Pirkanmaalla lähdetään nyt uusin eväin kehittämään osaamista työuran ja elämän eri vaiheissa. Maakunta on saanut tätä varten ensimmäisen jatkuvan oppimisen strategian. Sen tavoitteena on varmistaa tarjolla olevat palvelut, kuten koulutusmahdollisuudet ja jatkuvan oppimisen ohjauspalvelut, entistä paremmin yritysten ja työntekijöiden saataville.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme