Digi- ja väestötietovirasto

Tänään julkaistava Digiturvallinen elämä -mobiilipeli elävöittää digiturvan kouluttamista

Jaa

Digi- ja väestötietovirasto (DVV) julkaisee tänään Digiturvallinen elämä -pelin, jonka avulla digiturvataitoja voi oppia helpolla ja hauskalla tavalla. Uusi mobiilipeli täydentää ja elävöittää Digiturvallinen elämä -koulutuskokonaisuutta, johon sisältyy pelin lisäksi kolme aikaisemmin julkaistua verkkokoulutusta organisaatioiden henkilöstölle ja johdolle sekä digitaalisen turvallisuuden asiantuntijoille.

Nyt julkaistavassa pelin ensimmäisessä osassa keskitytään työelämässä tarvittaviin digiturvataitoihin. Pelaaja toimii arkipäiväisissä tilanteissa kuvitteellisen Tyrskylän kunnan työntekijän roolissa. Selviätkö sinä työviikosta, joka on täynnä digiturvahaasteita?

Digiturvakoulutuksen pelillistäminen mahdollistaa oppimisen hauskalla tavalla

Digitalisoituvassa yhteiskunnassa on tärkeää, että meistä jokainen osaa toimia turvallisesti digitaalisen maailman uhkatilanteissa. Digiturvallinen elämä -peli täydentää koulutuskokonaisuutta, jota organisaatiot voivat käyttää oman henkilöstönsä digiturvaperehdytyksessä. Pelillistetty oppiminen on tehokasta ja luo mahdollisuuksia myös nuorempien kohderyhmien tavoittamiseen tulevaisuudessa.

Maksuttoman pelin voi ladata iOS-laitteille App Storesta ja Android-laitteille Google Playsta. Jatkossa peliä täydennetään säännöllisesti uusilla sisällöillä ja tehtävillä.

Testipelaajat pitivät käytännönläheisyydestä

Testikierroksella peli sai myönteistä palautetta muun muassa siitä, että arkiset digiturvahaasteet ovat todentuntuisista ja että virheistäkin voi oppia. Otteita palautteesta:

”Pelissä käsitellään juuri niitä kaikille arjessa vastaan tulevia työelämään liittyviä tietosuoja- ja turvahaasteita. Tukee oppimista myös virheiden kautta.”

”Pelasin pelin läpi ja pidin siitä kovasti. Peli toimi hyvin jouhevasti. Tämän voi ottaa käyttöön meidän organisaatiossa tällaisenaan. Se antaa lisäarvoa ja mielenkiintoa tietoturvakoulutukseen. Tämä on huippu juttu.”

”Peli oli mielenkiintoinen ja monipuolinen. Aiheen ajankohtaisuutta tuskin tarvinnee alleviivata. Pidin siitä, että viikonpäivien luonne vaihteli.”

Lisätiedot

Digiturvallinen elämä -pelin ja -koulutukset on tuottanut Digi- ja väestötietoviraston vetämä digiturvan kehittämishanke JUDO.

Lisätietoa Digiturvallinen elämä -pelistä ja -koulutuksista

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Juha Kirves, tietoturva-asiantuntija, Digi- ja väestötietovirasto, juha.kirves@dvv.fi, puh. 0295 535 151

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Digi- ja väestötietovirasto
Digi- ja väestötietovirasto
Lintulahdenkuja 2
00530 HELSINKI

0295 536 000 (vaihde)http://dvv.fi

Digi- ja väestötietovirasto

Digi- ja väestötietovirasto edistää yhteiskunnan digitalisaatiota, turvaa tietojen saatavuutta ja tarjoaa palveluja asiakkaiden elämäntapahtumiin.

Digi- ja väestötietovirasto huolehtii yhteiskunnan perustana olevan väestötietojärjestelmän ylläpidosta ja yhteiskunnan digitalisaatiosta. Viraston tehtäviä ovat mm. siviilivihkimiset, nimen- ja osoitteenmuutokset, holhous- ja edunvalvonta-asiat, väestötietojärjestelmän ylläpito, sähköisen identiteetin ratkaisujen kehittäminen sekä keskitettyjen sähköisen asioinnin tukipalvelujen kehittäminen ja ylläpito. Tällaisia sähköisen asioinnin tukipalveluja ovat mm. Suomi.fi-verkkopalvelu, sähköiset viranomaisviestit (Suomi.fi-viestit) sekä valtuuttaminen toisen puolesta asiointiin (Suomi.fi-valtuudet). Virasto myös vastaa kansallisen palveluarkkitehtuurin toteutuksesta.

Vuonna 2020 perustettu Digi- ja väestötietovirasto toimii valtiovarainministeriön hallinnonalalla. Virasto syntyi, kun Väestörekisterikeskus ja maistraatit yhdistyivät 1.1.2020.

http://dvv.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Digi- ja väestötietovirasto

Kansallinen Digiturvaviikko tuo digitaalisen turvallisuuden työpaikkojen näytöille ympäri Suomen 26.-30.10.202019.10.2020 13:15:00 EESTTiedote

Digi- ja väestötietovirasto (DVV) järjestää kansallisen Digiturvaviikon 26.-30.10.2020 yhdessä digitaalisen turvallisuuden keskeisten toimijoiden kanssa. Digiturvaviikko haastaa kaikki Suomen organisaatiot käyttämään yhden työtunnin digiturvan oppimiseen ja kehittämiseen. Ensimmäistä kertaa järjestettävä virtuaalinen teemaviikko keskittyy arjen pieniin digitaalisiin valintoihin, joiden avulla voimme tehdä Suomesta maailman digiturvallisimman maan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme