Universal RobotsUniversal Robots

Tanskaan maailman suurin yhteistyörobottien keskittymä: Mobile Industrial Robots ja Universal Robots sijoittavat 36 miljoonaa dollaria robotiikan kehitystyöhön ja valmistukseen

Jaa

Tanskan elinkeinoministeri Simon Kollerup on julkaissut suunnitelmat Tanskan robotiikka-alan lippulaivojen, Mobile Industrial Robotsin (MiR) ja Universal Robotsin (UR) tulevasta päämajasta. Yritykset asettuvat yhdessä noin 32 000 m2:n ”cobottikeskukseen” Odensessa, joka on Tanskan nopeasti kasvavan robotiikka-alan keskus.

Mobile Industrial Robots (MiR)  ja  Universal Robots (UR) ovat hankkineet Odensesta 50 000 m2:n tontin yhdysvaltalaisen emoyhtiönsä Teradynen taloudellisella tuella. Tähän ”maailman cobottipääkaupunkiin” nousee 36 miljoonan dollarin (33 miljoonaa euroa) sijoituksen turvin merkittävä yhteistyörobotiikan keskus. Yhteistyörobotit eli cobotit ovat teollisen automaation nopeimmin kasvava segmentti. Cobotit ovat käyttäjälähtöisiä robotteja, jotka toimivat läheisessä yhteistyössä ihmisen kanssa turvallisesti ja ilman valvontaa, mikä parantaa sekä työympäristöä että tuottavuutta.

Uusi cobottikeskus tukee Teradynen tavoitetta vahvistaa edelleen MiR:n ja UR:n maailmanlaajuisesti merkittävää johtoasemaa. 

”MiR ja UR johtavat yhteistyörobottien maailmanvalloitusta, joka tuo automaatioratkaisut kaiken kokoisten yritysten ulottuville. Teradyne jatkaa voimakasta sijoittamista uusin tuotteiden, ratkaisujen ja myyntikanavien kehittämiseen. Tämä uusi keskus on tärkeä osa kasvustrategiaamme”, Teradynen toimitusjohtaja Mark Jagiela toteaa. 

”Olemme löytäneet Tanskasta jotain aivan erityistä. Tanskalainen yhdistelmä innovatiivista teollista muotoilua ja käytännön liiketoimintaosaamista vastaa täydellisesti nousevan toimialan tarpeita. Emme ole missään muualla maailmassa kohdanneet vastaavaa osaamista, jonka ansiosta robotit toimivat käyttäjälähtöisesti yhteistyössä ihmisten kanssa. Olemme erittäin innoissamme, että saamme jatkaa osaamisemme kehittämistä Odensessa.”

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun MiR:n ja UR:n omistaja sijoittaa rahaa robottien kehitystyöhön Tanskassa. Teradyne on tähän mennessä sijoittanut yli puoli miljardia Yhdysvaltain dollaria kahteen nuoreen, voimakkaasti kasvavaan tanskalaiseen robotiikkayritykseen.

Odotettavissa lisää työpaikkoja

Rakennustyömaa sijaitsee Odensen teollisuusalueella, lähellä UR:n nykyistä pääkonttoria, josta tulee uuden cobottikeskuksen osa. Kaksi yritystä jatkavat toimintaa erillisinä yksikköinä, ja ne pyrkivät tarjoamaan houkuttelevat olosuhteet uusille työntekijöille, joita tarvitaan mahdollistamaan yritysten lähivuosien ennustettua kasvua.

”Tanska on selkeässä johtoasemassa maailman cobottimarkkinoilla. On perusteltua tehdä kunnianhimoisia sijoituksia maailman suurimman cobottikeskuksen rakentamiseen Odensessa”, toteaa Mobile Industrial Robotsin toimitusjohtaja Thomas Visti

”Me pystymme houkuttelemaan palvelukseemme lahjakasta työvoimaa kaikkialta maailmasta tarjoamalla vahvan, ammattimaisen ympäristön ja ensiluokkaiset tilat.” 

MiR on palkannut viime vuoden aikana sata uutta työntekijää, kun taas UR:n henkilöstömäärä on kasvanut 280:lla viimeisen kahden vuoden aikana. Tällä hetkellä MiR:n palveluksessa on Tanskassa 160 ja UR:lla 450 työntekijää. Maailmanlaajuisesti UR työllistää lähes 700 henkeä, ja MiR:n henkilöstön kokonaisluku maailmanlaajuisesti on noin 220.

Tanskassa ainutlaatuinen määrä lahjakkuutta

Jürgen von Hollen, Universal Robotsin pääjohtaja, näkee yhteistyörobottimarkkinoilla valtavat kasvumahdollisuudet.

”ABI Research-tutkimusyrityksen mukaan kyseisten markkinoiden arvo nousee lähes 12 miljardiin dollariin (noin 11 miljardiin euroon) vuoteen 2030 mennessä. Tanskalaisten cobottien kysyntä kasvaa, minkä seurauksena sekä UR:n että MiR:n nykyiset Odensen-toimitilat ovat käymässä pieniksi”, hän toteaa. 

”Odensessa on vahva lahjakkuuden ekosysteemi. On hienoa, että meillä on mahdollisuus tehdä pitkän aikavälin sijoitus ainutlaatuiseen robotiikkaympäristöön, jota olemme rakentaneet tänne viimeisen kymmenen vuoden ajan.”

Tanskalainen robotiikkakeskittymä nousussa

Tanskan robotiikka-ala on parhaillaan nousukiidossa: Odense Robotics -järjestön vuosittain tekemä kyselytutkimus vuodelta 2019 osoittaa, että tanskalaiset robotiikka-alan yritykset työllistävät tällä hetkellä 8 500 henkeä, joista 3 900 työskentelee Tanskan kolmanneksi suurimmassa kaupungissa Odensessa ja sen lähialueilla. Jos alan kasvu noudattaa ennusteita, Tanskan robotiikka-alan palveluksessa on tanskalaisen Damvad-analytiikkayrityksen mukaan vuoteen 2025 mennessä 25 000 henkeä.

Henkilöstömäärä ei ole ainoa asia, joka on kasvussa. Tanskalaisten robotiikkayritysten kokonaisliikevaihto kasvoi 18 prosenttia vuonna 2018 saavuttaen 995 miljoonan dollarin arvon. Viennin kasvu oli 26 prosenttia. Luvut ovat merkittävät erityisesti siksi, että vielä 15 vuotta sitten Tanskassa ei ollut mainittavaa robotiikkateollisuutta.

 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Sales Development Manager
Antti Lumme
anlu@universal-robots.com
+358 44 590 3122

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Universal Robots
Universal Robots
Universal Robots A/S Energivej 25
DK-5260 Odense, Denmark

+45 89 93 89 89https://www.universal-robots.com/

Tietoa Mobile Industrial Robotsista

Mobile Industrial Robots (MiR) kehittää ja markkinoi alan edistyneimpiä yhteistyörobotiikan autonomisia mobiilirobotteja (AMR), jotka pystyvät hoitamaan sisäisiä logistiikkatehtäviä nopeasti, helposti ja kustannustehokkaasti vapauttaen työntekijöitä tuottavampiin tehtäviin. Sadat keskikokoiset ja suuret monikansalliset teollisuusyritykset, logistiikkakeskukset ja lukuisat sairaalat ympäri maailman ovat jo ottaneet käyttöön MiR:n innovatiiviset robottiratkaisut. MiR on luonut nopeasti globaalin jakeluverkoston, joka kattaa yli 60 maata. Sillä on alueelliset toimistot New Yorkissa, San Diegossa, Singaporessa, Frankfurtissa, Barcelonassa, Tokiossa ja Shanghaissa. MiR:n liikevaihto vuonna 2019 oli 44 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria. MiR on tanskalaisten robotiikka-alan kokeneiden ammattilaisten perustama ja johtama yritys, jonka pääkonttori sijaitsee Tanskan Odensessa. Lisätietoja osoitteesta www.mobile-industrial-robots.com.

Tietoa Universal Robotsista

Universal Robots (UR) perustettiin vuonna 2005, ja sen tavoite oli tuoda robottiteknologia kaikkien saataville luomalla pieniä, käyttäjälähtöisiä, järkevän hintaisia ja joustavia yhteistyörobotteja (cobotteja), joiden kanssa työskentely on turvallista. Ensimmäinen cobotti tuotiin markkinoille vuonna 2008, minkä jälkeen yritys on kasvanut merkittävästi. Sen käyttäjälähtöinen cobotti on tällä hetkellä myynnissä kaikkialla maailmassa. Yritys on osa Teradyne Inc. -konsernia. Tanskan Odensessa sijaitsevan pääkonttorin lisäksi sillä on aluetoimistot Yhdysvalloissa, Saksassa, Ranskassa, Espanjassa, Italiassa, Isossa-Britanniassa, Tšekissä, Puolassa, Unkarissa, Romaniassa, Venäjällä, Turkissa, Kiinassa, Intiassa, Singaporessa, Japanissa, Etelä-Koreassa, Taiwanissa ja Meksikossa. Universal Robotsin liikevaihto oli 248 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria vuonna 2019. Lisätietoja osoitteesta www.universal-robots.com.

 

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Universal Robots

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme