Tanssi Vieköön

Tanssin ystäviä Suomesta ja lukuisista muista maista kokoontuu Helsingin Messukeskukseen Tanssi Vieköön -festivaaleille 24.–25. elokuuta 2018

Jaa

Tanssi Vieköön -festivaalin ohjelmaa ovat rakentamassa kymmenet suomalaiset tanssiseurat, tanssin ammattilaiset ja tanssinopettajat. Festivaali on suunnattu sekä tanssijoille, että tanssitaiteesta katsojan roolissa nauttiville festivaalivieraille.

Festivaalin taiteellinen johtaja Tiina Aalto painottaa, että tanssimisen ilo kuuluu kaikille. Monenlaisesta taustasta ponnistavia tanssijoita itsekin vuosia valmentanut Aalto näkee, että Tanssi Vieköön -festivaali sopii yhtä hyvin niin tanssijoille kuin tanssista ja kulttuurista kiinnostuneille katsojillekin. Viime vuoden tapahtuman jälkeen kävijöiden palaute on ollut kiittävää. Hyvin erilaisen tanssitaustan ja -kokemuksen omaavat ihmiset ovat kokeneet tapahtuman omakseen. Aallon toive onkin, että yhä useammat uskaltautuvat mukaan festivaaleille ja tanssin pariin. 

- Jos et ole koskaan tanssinut askeltakaan, se ei ole este tulla mukaan festarihumuun. Tapahtumassa riittää nähtävää, koettavaa ja kokeiltavaa koko viikonlopuksi. Lukuisat loistavat artistit ja suomen suurimmat lavatanssit, monien eri tanssilajien kilpailut ja showt tarjoavat unohtumattomia elämyksiä myös katsomon puolelle. Tapahtumasta löytyy myös salakapakka, jossa pääset kurkistamaan 20-luvun maailmaan, bluesin ja jazzin siivittämänä. 

Jos mieli tanssimisen suhteen muuttuu viikonlopun aikana, tarjoavat kymmenet kokeilutunnit eri lajeista oivan tilaisuuden kokeilla tanssia. Festareilta voi tuliaiseksi löytyä myös täysin uusi harrastus, jonka parissa jatkaa tapahtuman jälkeenkin. Tarjontaa kokeilutunneilla löytyy laidasta laitaan. Festareilla pääset halutessasi opettelemaan perinteisiä lavatansseja, mutta myös eksoottisempia lajeja kuten havaijilaista hulatanssia tai Flying Polea. Flying Pole on tankotanssin muoto, jossa tanko roikkuu katosta ja pääsee keinumaan vapaasti. 

- Myös Messukeskuksen lukuisat ravintolat palvelevat festivaalien ajan, tanssi ulottuu myös ravintoloihin. Voit siis nauttia ruoasta, juomasta ja tanssista yhtä aikaa. Myös Suomen kirkkaimpia tanssitähtiä pääset tapaamaan kasvotusten Meet & Greet- pisteessä jota luotsaa huipputanssija Marko Keränen. Pisteellä voit tavata mm. Jukka Haapalaisen, Jorma Uotisen sekä tapahtuman virallisen suojelijan Aira Samulinin. Yhtenä tapahtuman erikoisuuksina voinee mainita karnevaalikadun. Messukeskuksen ravintolakatu muuttuu viikonlopun ajaksi eloisaksi karnevaalikaduksi. Karnevaalikadun tunnelmassa sähäkkä samba kohtaa elegantin hitaan valssin tai tulisen tangon. Koko kotimaisen tanssin kenttä on ottanut tapahtuman omakseen ja pistää parastaan, Tanssi Vieköön -festivaalin tuottaja Pasi Mannila hehkuttaa. 

Kyseessä on samalla myös suomen suurimmat tanssibileet. Mikäli et pääse vielä päivällä mukaan menoon, löytyy lippuvalikoimastamme myös iltabileliput, joilla pääset biletunnelmaan vielä työpäivän jälkeenkin, taiteellinen johtaja Aalto summaa.

Yhteyshenkilöt

Tiina Aalto
taiteellinen johtaja ja ohjelmatuottaja
TapahtumaVisio
tiina.aalto@messukeskus.com
puh. 040 511 9458

Pasi Mannila
tuottaja
pasi.mannila@messukeskus.com
puh. 044 518 3122

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Tanssi Vieköön
Tanssi Vieköön
Vetehisentie 2 D
04230 Kerava

http://www.tanssiviekoon.fi

Toista kertaa järjestettävä Tanssi Vieköön -festivaali on tanssin ystävien kohtaamispaikka Helsingin Messukeskuksessa. Avoinna perjantaina 24.8.2018 klo 16–02 ja lauantaina 25.8.2018 klo 10–02.

www.tanssiviekoon.fi, #tanssiviekoon

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tanssi Vieköön

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme