Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Tanssiryhmä Kinetic Orchestran teos Wildlife saa ensi-iltansa Stoassa 11.12.2019

Jaa

Kinetic Orchestran uusin teos Wildlife on hallittu kaaos, jossa 6-vuotias Lyyli Mandelin esittää nuorta nykyaikaista Pulcinellaa. Tyttöä, joka on yhtä aikaa nokkela, ilkeä, herkkä, manipuloiva ja yksinäinen. Commedia dell’arte hahmo Pulcinellan dualismiin löyhästi nojaava Wildlife on esitys, joka perustuu akrobaattiseen ja taitavaan tanssiin, lasten läsnäoloon ja kahdella tasolla vyöryviin tapahtumiin.

Kinetic Orchestra: Wildlife, (c) Jenna Mandelin
Kinetic Orchestra: Wildlife, (c) Jenna Mandelin

Wildlife on synkkä kuvaus nuoren Pulcinellan mielikuvitusmaailmasta, jossa elämä näyttäytyy lapsen silmin oudolta, hallitsemattomalta ja silti jännittävältä. Esityksen tarkoituksena on antaa mahdollisuus käsitellä hankalia tunteita myötäelämällä lapsihahmoja, sekä outoa maailmaa, jossa toiminta on paitsi epärationaalista ja hauskaa myös etäällä oikeasta elämästä. 

Wildlife pyrkii lapsiesiintyjistään huolimatta tarjoamaan aikuisille kokemuksen, joka ei tunnu hattaralta. Lasten kautta peilataan aikuisten maailman normeja ja vaatimuksia. Wildlife esityksessä tehdään tanssia ja liikekulttuuria, joka on paitsi oivaltavaa, myös selkeää jatkumoa Kinetic Orchestran edellisille töille. Ryhmälle ominaista ovat päällekkäiset liikelaadut, aggressiivisuus ja huumori, jotka risteävät, kohtaavat ja törmäävät.

Vuonna 2009 perustettu Kinetic Orchestra on helsinkiläinen nykytanssiryhmä, jonka taiteellisena johtajana ja koreografina toimii tanssija/koreografi Jarkko Mandelin. Kinetic Orchestran missiona on luoda kiinnostavaa, korkeatasoista tanssitaidetta, joka on helposti saavutettavissa. Ryhmän vuotuinen toiminta koostuu tanssiteostuotannoista, kiertuetoiminnasta ja teosten ympärille rakentuvasta aktiivisesta tanssin opetus- ja työpajatoiminnasta.

Tanssi:
Lyyli Mandelin
Urho Mandelin
Oiva Mandeli
Sanni Girodani
Oskari Turpeinen
Jarkko Mandelin

Suunnitteleva työryhmä:
Jarkko Mandelin
Janne Hast
Jukka Huitila
Kirsi Gum

Kinetic Orchestra: Wildlife 
ke 11.12. klo 19, ensi-ilta
pe 13.12. klo 19
la 14.12. klo 19
su 1.12. klo 15

Liput 16,50 / 10,50 € + mahd. toim. kulut, lippu.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jarkko Mandelin
044 575 1969
jarkko@apinatarha.fi
Kinetic Orchestra

Kulttuurituottaja Monika Silander-Stolt
050 382 8151
monika.silander@hel.fi
Stoa

Viestintäsuunnittelija Anne Malmström
040 334 1089
anne.malmstrom@hel.fi
Helsingin kaupunki, kulttuuri ja vapaa-aika, viestintä ja markkinointi

Kuvat

Kinetic Orchestra: Wildlife, (c) Jenna Mandelin
Kinetic Orchestra: Wildlife, (c) Jenna Mandelin
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Stoa on moniääninen, kansainvälinen ja kiinnostava kulttuurikeskus Helsingin Itäkeskuksessa, metroradan varrella. Stoan ohjelmistossa on tanssia, sirkusta, teatteria, konsertteja, eri alojen festivaaleja, taidekasvatusta, näyttelyjä sekä monimuotoisia ja monikulttuurisia esityksiä ja tapahtumia.

Stoan verkkosivut
Stoa Facebookissa
Stoa Instagramissa
Stoa Twitterissä

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Helsingin kulttuurikeskusten kevätohjelmisto on julkaistu23.1.2020 08:00:00 EETTiedote

Helsingin kulttuurikeskukset Annantalo, Caisa, Kanneltalo, Malmitalo, Stoa ja Vuotalo ovat julkistaneet kevään ohjelmistonsa. Keskuksissa nähdään kevään aikana lähes tuhat tapahtumaa koko perheen työpajoista tanssiesityksiin sekä teatteri- ja sirkusesityksistä konsertti-iltoihin, näyttelyihin ja elokuvanäytöksiin. Ohjelmisto on tuttuun tapaan kaikille avoin, korkeatasoinen, monipuolinen ja osallistava. Osa tapahtumista on maksuttomia.

Vårens program för Helsingfors kulturhus har publicerats23.1.2020 07:59:00 EETTiedote

Annegården, Caisa, Gamlasgården, Malms kulturhus, Stoa och Nordhuset har publicerat sitt program för våren. I Helsingfors kulturcentraler ordnas nästan tusen evenemang under våren, från verkstäder för hela familjen till dansföreställningar och från teater- och cirkusföreställningar till konsertkvällar, utställningar och filmvisningar. Programmen är i vanlig ordning öppna för alla, högklassiga, mångsidiga och inkluderande. En del av evenemangen är avgiftsfria. Program finns också på svenska.

Savoy-teatteri teki kaikkien aikojen kävijäennätyksen 201917.1.2020 12:07:07 EETTiedote

Savoy-teatterin kävijämäärä kasvoi viime vuonna ennätykselliseen lukuun 120 100. Viime vuosi oli muutoinkin Savoy-teatterille menestyksekäs: ensi kertaa järjestetty Savoy JAZZFest keräsi salit täyteen ja sai kriitikoilta loistavat arviot. Muita yleisömenestyksiä olivat mm. maailmanmusiikkikonsertit, joiden esiintyjinä olivat The Mystery of Bulgarian Voices ja Gisela João, Fado Flamenco -esitykset, UMO Helsinki Jazz Orchestran lounaskonsertit sekä kotimaisten artistien Juha Tapion ja Anneli Saariston konsertit.

Helsingfors valdes till Finlands aktivaste kommun på Idrottsgalan i går17.1.2020 09:23:39 EETTiedote

Helsingfors är Finlands aktivaste kommun 2019 och tilldelades Uno-priset vid Idrottsgalan den 16 januari 2020 i går kväll. Helsingfors lyckades övertyga juryn med sin ambitiösa vilja att lösa problemet med orörlighet. Rörligheten har prioriterats i stadsstrategin och är därför en gemensam fråga för alla stadens tjänster. Rörligheten återspeglas i stadsbornas liv i såväl hemvården, daghemmen, stadsmiljön, skolorna som inom barnrådgivningen och biblioteken. Dessutom erbjuder stadens 100-åriga idrottstjänster upplevelser för stadsborna i form av mer än 10 miljoner årliga idrottsbesök.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme