Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Tanssiryhmä Kinetic Orchestran teos Wildlife saa ensi-iltansa Stoassa 11.12.2019

Jaa

Kinetic Orchestran uusin teos Wildlife on hallittu kaaos, jossa 6-vuotias Lyyli Mandelin esittää nuorta nykyaikaista Pulcinellaa. Tyttöä, joka on yhtä aikaa nokkela, ilkeä, herkkä, manipuloiva ja yksinäinen. Commedia dell’arte hahmo Pulcinellan dualismiin löyhästi nojaava Wildlife on esitys, joka perustuu akrobaattiseen ja taitavaan tanssiin, lasten läsnäoloon ja kahdella tasolla vyöryviin tapahtumiin.

Kinetic Orchestra: Wildlife, (c) Jenna Mandelin
Kinetic Orchestra: Wildlife, (c) Jenna Mandelin

Wildlife on synkkä kuvaus nuoren Pulcinellan mielikuvitusmaailmasta, jossa elämä näyttäytyy lapsen silmin oudolta, hallitsemattomalta ja silti jännittävältä. Esityksen tarkoituksena on antaa mahdollisuus käsitellä hankalia tunteita myötäelämällä lapsihahmoja, sekä outoa maailmaa, jossa toiminta on paitsi epärationaalista ja hauskaa myös etäällä oikeasta elämästä. 

Wildlife pyrkii lapsiesiintyjistään huolimatta tarjoamaan aikuisille kokemuksen, joka ei tunnu hattaralta. Lasten kautta peilataan aikuisten maailman normeja ja vaatimuksia. Wildlife esityksessä tehdään tanssia ja liikekulttuuria, joka on paitsi oivaltavaa, myös selkeää jatkumoa Kinetic Orchestran edellisille töille. Ryhmälle ominaista ovat päällekkäiset liikelaadut, aggressiivisuus ja huumori, jotka risteävät, kohtaavat ja törmäävät.

Vuonna 2009 perustettu Kinetic Orchestra on helsinkiläinen nykytanssiryhmä, jonka taiteellisena johtajana ja koreografina toimii tanssija/koreografi Jarkko Mandelin. Kinetic Orchestran missiona on luoda kiinnostavaa, korkeatasoista tanssitaidetta, joka on helposti saavutettavissa. Ryhmän vuotuinen toiminta koostuu tanssiteostuotannoista, kiertuetoiminnasta ja teosten ympärille rakentuvasta aktiivisesta tanssin opetus- ja työpajatoiminnasta.

Tanssi:
Lyyli Mandelin
Urho Mandelin
Oiva Mandeli
Sanni Girodani
Oskari Turpeinen
Jarkko Mandelin

Suunnitteleva työryhmä:
Jarkko Mandelin
Janne Hast
Jukka Huitila
Kirsi Gum

Kinetic Orchestra: Wildlife 
ke 11.12. klo 19, ensi-ilta
pe 13.12. klo 19
la 14.12. klo 19
su 1.12. klo 15

Liput 16,50 / 10,50 € + mahd. toim. kulut, lippu.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jarkko Mandelin
044 575 1969
jarkko@apinatarha.fi
Kinetic Orchestra

Kulttuurituottaja Monika Silander-Stolt
050 382 8151
monika.silander@hel.fi
Stoa

Viestintäsuunnittelija Anne Malmström
040 334 1089
anne.malmstrom@hel.fi
Helsingin kaupunki, kulttuuri ja vapaa-aika, viestintä ja markkinointi

Kuvat

Kinetic Orchestra: Wildlife, (c) Jenna Mandelin
Kinetic Orchestra: Wildlife, (c) Jenna Mandelin
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Stoa on moniääninen, kansainvälinen ja kiinnostava kulttuurikeskus Helsingin Itäkeskuksessa, metroradan varrella. Stoan ohjelmistossa on tanssia, sirkusta, teatteria, konsertteja, eri alojen festivaaleja, taidekasvatusta, näyttelyjä sekä monimuotoisia ja monikulttuurisia esityksiä ja tapahtumia.

Stoan verkkosivut
Stoa Facebookissa
Stoa Instagramissa
Stoa Twitterissä

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

The BioArt exhibition Criss-Crossing Ecologies leads viewers to deeper questions about the ecosystem.31.7.2020 14:04:05 EESTPress release

This August, six internationally renowned BioArt artists come together to form the Criss-Crossing Ecologies exhibition at Annantalo. The environmental crisis has amplified the need to examine and reflect on our living environment – also through art. The exhibition is aimed for children and young people, providing opportunities to encounter and discuss complex and difficult topics responsibly, as a part of a multidisciplinary cultural education.

Utställningen Kors och tvärs om ekologin leder med hjälp av biokonst till djupare frågor kring ekosystemet31.7.2020 10:00:00 EESTTiedote

I Annegårdens galleri öppnas i augusti utställningen Kors och tvärs om ekologin med internationellt kända konstnärer. Miljökrisen har väckt ett behov av att undersöka och tänka kring vår levnadsmiljö, också genom konsten. Utställningen på Annegården är riktad till barn och unga och erbjuder möjligheter att bemöta komplicerade och svåra ämnen med hjälp av tvärkonstnärlig och -vetenskaplig kulturfostran.

Poikkipolkuja ekologiaan -näyttely johdattaa biotaiteen keinoin syvempiin kysymyksiin ekosysteemistä31.7.2020 10:00:00 EESTTiedote

Annantalon galleriassa avautuu elokuussa kansainvälisesti tunnettujen biotaiteilijoiden näyttely Poikkipolkuja ekologiaan. Ympäristökriisi on herättänyt tarpeen tutkia ja miettiä elinympäristöämme myös taiteen kautta. Annantalon erityisesti lapsille ja nuorille suunnattu näyttely antaa mahdollisuuksia kohdata monimutkaisia ja vaikeitakin aiheita osana vastuullista poikkitaiteellista ja -tieteellistä kulttuurikasvatusta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme