Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Tanssitapahtuma Spring Break Festival järjestetään toukokuussa Stoassa

Jaa

Spring Break Festival -tanssifestivaalilla saa Helsingin ensi-iltansa kolme teosta: Mia Jaatisen Red Desert, Kinetic Orchestran Mistakes ja Race Horse Companyn O’DD.

Kinetic Orchestran Mistakes-niminen teos avaa virheiden ja epävarmuuden olemusta näyttämöllä. Kuva: Mikael Ahlfors.
Kinetic Orchestran Mistakes-niminen teos avaa virheiden ja epävarmuuden olemusta näyttämöllä. Kuva: Mikael Ahlfors.

Stoa täyttyy ma 9. – su 15.5. Spring Break Festival -tanssifestivaalin esityksistä. Vuotuisen nykytanssitapahtuman keskiössä on liike. Viikonmittaisella festivaalilla nähdään kolme teosta kotimaisen tanssi- ja nykysirkuskentän tunnetuilta nimiltä: tanssitaiteilija Mia Jaatisen Red DesertKinetic Orchestran Mistakes ja nykysirkusryhmä Race Horse Companyn O’DD. Kaikkia teoksia ja niiden tekijöitä yhdistää tinkimätön halu tutkia liikettä ja sen moninaisia keinoja ilmentää ihmisyyttä.

Spring Break Festival -tapahtuman on tuottanut helsinkiläinen nykytanssiryhmä Kinetic Orchestra. Tapahtumaan myydään yksittäisten esityslippujen lisäksi kaikki kolme esitystä kattavia yhteislippuja (40/30 €) osoitteessa lippu.fi.

Red Desert

Mia Jaatisen ja työryhmän yhdessä työstämässä Red Desert -teoksessa esiintyjät asettuvat tutkimaan aggression eri kehollistumia ja naiseuden kuvastoja. Aggressiota lähestytään esityksessä sen kaikessa moninaisuudessa sekä ruumiillisena tapahtumana että universaalina ja dynaamisena ilmiönä, joka resonoi esiintyjien omaa kokemushorisonttia vasten. Teoksen maailma on inspiroitunut villinaisen arkkityyppejä myyteissä ja kertomuksissa käsittelevästä Clarissa Pinkola Estésin kirjasta Naiset, jotka kulkevat susien kanssa (1992).

Mistakes

Kinetic Orchestran Mistakes avaa virheiden ja epävarmuuden olemusta näyttämöllä. Teos lähestyy epäonnistumista luovana voimana ja tutkii väärien valintojen, virheiden ja mauttomuuden olemusta näyttämötaiteessa. Teoksessa viiden tanssijan virtuoosinen liike ja kolmen live-muusikon revittelevä soundi yhdistyvät absurdin humoristiseen ideaan. Tunnelmaltaan esitys on samanaikaisesti sekä räjähtävän energinen että herkkä. Esityksen koreografian on suunnitellut palkittu tanssikoreografi Jarkko Mandelin.

O’DD

Race Horse Companyn O’DD on scifin maailmasta innoituksensa saanut nykysirkusesitys, joka tutkii ihmisyyden tiloja ja muutosta yksilöä suurempien voimien kourissa. Trampoliinivirtuoosi Rauli Dahlbergin ohjaama ja konseptoima teos vie katsojan futuristiseen nykysirkuksen uneksittuun todellisuuteen.

Esityksen lähtökohtana on ihmisen pyrkimys parempaan huomiseen uudelleen syntymisen kautta. Voiko ihminen koskaan aloittaa puhtaalta pöydältä, kun hän jo syntyessään on jatkumoa muulle ihmiskunnalle? Eri taiteenlajien rajoja rikkovassa teoksessa kohtaavat ryminällä sirkuksen maailma ja kamppailulajeja nykytanssiin yhdistävä fyysinen ilmaisu.

Lisätietoja:

Spring Break Festival 9.–15.5.2022
Stoa
Turunlinnantie 1, Helsinki
www.stoa.fi

Red Desert
ma 9.5. klo 19.00
ti 10.5. klo 19.00
ke 11.5. klo 18.00

Liput: 18,50/11 €
Ikäsuositus: 10+
Kesto: 60 min

Koreografia: Mia Jaatinen ja työryhmä
Esiintyjät: Sanni Giordani, Mia Jaatinen ja Elisa Tuovila
Äänisuunnittelu: Josu Mämmi
Valosuunnittelu: Riikka Karjalainen
Tuotanto: Mia Jaatinen ja Kinetic Orchestra

Mistakes
to 12.5. klo 19.00
pe 13.5. klo 19.00
la 14.5. klo 13.00

Liput: 18,50/11 €
Kesto:
50 min
Ikäsuositus: 7+. Huom. Teos sisältää osittaista alastomuutta.

Koreografia: Jarkko Mandelin ja työryhmä
Esiintyjät: Sanni Giordani, Mia Jaatinen Anni Koskinen, Kalle Lähde, Oskari Turpeinen
Musiikki: Janne Hast, Eero Tikkanen, Petri Kautto
Äänisuunnittelu: Janne Hast
Valosuunnittelu: Jukka Huitila
Tuottaja: Sofia Suomalainen
Tuotanto: Kinetic Orchestra ja JoJo - Oulun Tanssin Keskus

O'DD
su 15.5. klo 17.00
ti 17.5. klo 19.00 (esitys ei kuulu varsinaiseen festivaaliohjelmistoon)

Liput: 20/15 €
Ikäsuositus:
12+
Kesto: 60 min

Konsepti & ohjaus: Rauli Dahlberg
Koreografia: Jarkko Mandelin
Esiintyjät: Rauli Dahlberg & Miro Mantere
Musiikki ja äänisuunnittelu:
Miro Mantere
Valosuunnittelu: Jere Mönkkönen & Eero Alava
Lavastus: Jere Mönkkönen & Rauli Dahlberg
Puvustus: Tiina Valve
Tuottaja: Antti Suniala
Tuotanto: Race Horse Company

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tuottaja
Sofia Suomalainen
+358 504300061, info@kineticorchestra.fi
Kinetic Orchestra

Tuottaja
Monika Silander-Stolt
+358 50 382 8151, monika.silander@hel.fi
Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki

Viestintäsuunnittelija
Johanna Yrjölä
+358 40 546 0536, johanna.yrjola@hel.fi
Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki

Kuvat

Kinetic Orchestran Mistakes-niminen teos avaa virheiden ja epävarmuuden olemusta näyttämöllä. Kuva: Mikael Ahlfors.
Kinetic Orchestran Mistakes-niminen teos avaa virheiden ja epävarmuuden olemusta näyttämöllä. Kuva: Mikael Ahlfors.
Lataa
Tanssitaiteilija Mia Jaatisen ja työryhmän yhdessä työstämä nykytanssiteos Red Desert tutkailee aggression eri kehollistumia ja naiseuden kuvastoja. Kuva: Mikko Makkonen.
Tanssitaiteilija Mia Jaatisen ja työryhmän yhdessä työstämä nykytanssiteos Red Desert tutkailee aggression eri kehollistumia ja naiseuden kuvastoja. Kuva: Mikko Makkonen.
Lataa
Race Horse Companyn O’DD-nykysirkusesitys tutkii ihmisyyttä ja muutosta yksilöä suurempien voimien kourissa. Kuva: Minja Kaukoniemi.
Race Horse Companyn O’DD-nykysirkusesitys tutkii ihmisyyttä ja muutosta yksilöä suurempien voimien kourissa. Kuva: Minja Kaukoniemi.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Stoa on moniääninen, kansainvälinen ja kiinnostava kulttuurikeskus Helsingin Itäkeskuksessa, metroradan varrella. Stoan ohjelmistossa on tanssia, sirkusta, eri alojen festivaaleja, taidekasvatusta, näyttelyjä sekä monimuotoisia ja monikulttuurisia esityksiä ja tapahtumia.

Stoa
Turunlinnantie 1, Itäkeskus, Helsinki

www.stoa.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Päätöstiedote: Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta 21.6.202221.6.2022 18:52:24 EEST | Tiedote

Helsingin kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan kokouksen 21.6. päätöstiedote on julkaistu kaupungin verkkosivuilla. Lautakunta hyväksyi mm. Oulunkylän jäähallin peruskorjauksen ja huoltorakennuksen perusparantamisen hankesuunnitelman, ja kannattaa lainan myöntämistä KOY Namika Areenalle liikuntahallin rakentamiseksi Pakilaan. Lautakunta hyväksyi myös HAM taidemuseon säätiöittämiseen liittyvän esityksen, jos säätiöittämiseen tarvittava lisärahoitus osoitetaan kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan nykyisen talousarvion ulkopuolelta.

Koronapalautumisraha mahdollistaa ennätyksellisen runsaan kulttuuritarjonnan kesällä Helsingissä15.6.2022 15:51:49 EEST | Tiedote

Kulttuuri- ja vapaa-ajan toimialan saaman koronapalautumisrahan myötä Helsingistä löytyy tänä kesänä ennätyksellinen määrä upeita tapahtumia kaupunkilaisten ja vierailijoiden iloksi. Espan lavalla nautitaan mm. monimuotoisista musiikkiesityksistä, ja Helsingin elävät kadut -tapahtuma tuo stand up -komiikan, performanssit ja katuteatterin keskustan kaduille. Kulttuurikeskukset tarjoavat mm. nuorten Pride-tapahtumia, musiikkikeikkoja ja kaupunkiviljelyä. Uudenlaisilla mikroavustuksilla pyritään puolestaan edistämään kulttuurikentän nopeaa palautumista pandemia-ajasta.

Helsingin elävät kadut (Helsinki Living Streets) will take culture to the streets and invite city residents to enjoy encounters and spending time together in the city centre13.6.2022 10:00:00 EEST | Press release

The City of Helsinki wants to offer residents and performers the opportunity to meet each other after the pandemic and enliven the city centre with summer programme. Helsingin elävät kadut (Helsinki Living Streets) offers cultural programme in five different places in the city centre. The streets will be taken over by music, dance, circus and other performing arts as well as participatory workshops from 16 June to 25 August.

Helsingfors levande gator tar kulturen till gatorna och bjuder in stadsborna till stadskärnan för att njuta av möten och samvaro.13.6.2022 10:00:00 EEST | Tiedote

Helsingfors stad vill erbjuda invånarna och artisterna möjlighet att träffas i stadskärnan efter coronaviruset och återuppliva stadskärnan med ett sommarprogram. Helsingfors levande gator sprider med sitt kulturprogram ut sig i fem olika områden i stadskärnan. Musik, dans, cirkus och annan scenkonst samt verkstäder tar över gatorna 16.6–25.8.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme