Tampereen ammattikorkeakoulu

Tapahtuma-alan ammattilaisia kannustetaan takaisin alalle uudella täydennyskoulutuksella

Jaa

Koronapandemian aikaisten tapahtuma-alaan kohdistuneiden rajoitusten seurauksena alalta on poistunut suuri joukko ammattilaisia. Tampereen ammattikorkeakoulu vastaa työelämän tarpeeseen nopeasti uudella koulutushankkeella. Tavoitteena on lisätä osaavan työvoiman määrää tapahtuma-alalla ja vahvistaa tapahtuma-alan pitovoimaa.

TAOTAO-hankkeen projektikoordinaattorina toimii Jukka Holm (vas.) ja projektipäällikkönä Antti Haapio (kesk.). Taustalla osaamispäällikkö Timo Kivikangas. Kuva: Antti Haapio
TAOTAO-hankkeen projektikoordinaattorina toimii Jukka Holm (vas.) ja projektipäällikkönä Antti Haapio (kesk.). Taustalla osaamispäällikkö Timo Kivikangas. Kuva: Antti Haapio

Tapahtumaosaamisen kehittäminen tapahtumassa oppimisen avulla (TAOTAO) on koulutus, jossa tapahtuma-alan työntekijöiden osaamista syvennetään ja laajennetaan kouluttamalla heitä ajantasaisilla kursseilla sekä partneriverkoston toimijoiden tapahtumissa suoritettavalla harjoittelulla.

– Koulutus kehittää valmiuksia erityisesti omaa ydinosaamista lähellä oleviin uusiin työtehtäviin. Osaamisen ja verkostojen vahvistamisella parannetaan mahdollisuuksia ympärivuotiseen työllistymiseen, kertoo TAMKin Liiketalous ja media -yksikön osaamispäällikkö Timo Kivikangas.

Koulutuksen rahoittaa Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskus (JOTPA). Osallistujille maksuttoman täydennyskoulutuksen laajuus on 25 opintopistettä, ja se toteutetaan kaksi kertaa vuosina 2023 ja 2024. Tavoitteena on kouluttaa yhteensä 60 henkilöä takaisin alalle. Koulutuksen voi suorittaa myös työn ohessa. Ensimmäinen toteutus alkaa maaliskuussa 2023, ja opiskelijat valitaan tammi–helmikuussa 2023.

Hankkeessa pyritään luomaan Pirkanmaan alueen tapahtuma-alan toimijaverkosto ja sen toimintamalli. Erilaisia tapahtumajärjestäjiä ja palveluiden tuottajia tuodaan yhteen.

Hankkeen sidosryhmiä ovat Tampereen Messut, Tampere-talo, Tampereen kaupungin tapahtumatoimisto, Tampereen Musiikkijuhlat, Akun Tehdas, G Livelab, Nem Agency, Tampereen Kulttuurikamari, Tampereen Pyrintö ja Ilves sekä taustaorganisaatiot LiveFin ja Finland Festivals.

Lisäosaamista akuutteihin osaamistarpeisiin

TAOTAO-koulutuksen kohderyhminä ovat tapahtuma-alalla toimineet ja toimivat freelancerit sekä puoliammattilaiset, mutta myös osa- tai täysiaikaisesti alalla työskentelevät, jotka haluavat täydentää osaamistaan. Alan koulutuksesta vastikään valmistuneetkin ovat soveltuvaa kohderyhmää.

Sisältöjen suunnittelussa selvitettiin alan akuutteja osaamistarpeita alan yrityksiltä, organisaatioilta ja saatavilla olleista selvityksistä. Sisältöön vaikuttivat myös TAMKin hankevalmistelutiimin omakohtaiseen kokemukseen perustuvat havainnot.

– Asiat ovat edenneet hämmästyttävän nopeasti, kun tunnistettiin aito tarve ja ongelmat, joiden helpottamiseen tähdätään, Timo Kivikangas sanoo.

Koulutuksen alustavia sisältöteemoja ovat AV-tuotannon perusteet, tapahtumaturvallisuus, vastuullisuus, asiakaskokemus, kaupallistaminen, tuotantoprosessien osien johtaminen ja toteutus sekä harjoittelut. Harjoitteluissa tuodaan yhteen tapahtumia järjestävät tahot ja potentiaalinen työvoima.

Opetussuunnitelmaa hiotaan edelleen mukana olevan partneriverkoston kanssa mahdollisimman ajankohtaisen koulutuspaketin tuottamiseksi. Tässä hiomisessa keskeisessä roolissa ovat hankkeen projektipäällikkö Antti Haapio ja projektikoordinaattori Jukka Holm lukuisten opettajien ja partneriverkoston lisäksi.

Muitakin samankaltaisia hankkeita on alkamassa JOTPA-rahoituksella: pääkaupunkiseudulla S4LT ja Limelight ja Tampereella Ahlmanin Elämystaitaja-hanke. Näiden hankkeiden kanssa TAOTAOssa tehdään mahdollisesti yhteistyötä.

Yhteyshenkilöt

Projektipäällikkö Antti Haapio, TAOTAO-hanke, TAMK, antti.haapio@tuni.fi, p. 050 560 6643.

Kuvat

TAOTAO-hankkeen projektikoordinaattorina toimii Jukka Holm (vas.) ja projektipäällikkönä Antti Haapio (kesk.). Taustalla osaamispäällikkö Timo Kivikangas. Kuva: Antti Haapio
TAOTAO-hankkeen projektikoordinaattorina toimii Jukka Holm (vas.) ja projektipäällikkönä Antti Haapio (kesk.). Taustalla osaamispäällikkö Timo Kivikangas. Kuva: Antti Haapio
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Tampereen ammattikorkeakoulu
Tampereen ammattikorkeakoulu
Kuntokatu 3
33520 TAMPERE

p. 0294 5222https://www.tuni.fi/tamk

Tampereen ammattikorkeakoulu on monialainen työelämäkorkeakoulu, joka vastaa työ- ja elinkeinoelämän muuttuviin osaamistarpeisiin tuottamalla parasta ammatillista korkeakoulutusta ja innovaatioita. Toimimme aktiivisessa yhteistyössä korkeakouluyhteisön ja työelämän kumppaneiden kanssa, kotimaisissa ja kansainvälisissä verkostoissa. Kärkiosaamisemme suuntautuu oppimisen edistämiseen, uusien teknologioiden hyödyntämiseen, ekologisiin innovaatioihin ja sosiokulttuurisiin haasteisiin. TAMKissa on yli 10 000 opiskelijaa ja vakituista henkilöstöä noin 700.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tampereen ammattikorkeakoulu

TAMKin uudet opiskelijat on valittu tammikuussa alkaviin tutkinto-ohjelmiin25.11.2022 08:06:49 EET | Uutinen

Tampereen ammattikorkeakoulussa aloittaa vuoden alussa noin 660 uutta opiskelijaa. Ensisijaisista hakijoista noin joka kolmas pääsee TAMKin tutkinto-ohjelmiin. Kaikki syksyn yhteishaun hakijat ovat saaneet valtakunnallisen tuloskirjeen. Joissakin hakukohteissa on mahdollista tulla hyväksytyksi varasijalta vielä 13. joulukuuta saakka. Joulukuun alussa voi hakea avoimen AMK:n polkuopintoihin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme