Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Tapahtuma Kaamos-yllätyksiä tuo iloa ja valoa helsinkiläisille 20.–28.11.2020

Jaa

Marraskuun lopulla, keskellä vuoden pimeintä aikaa, 20.–28.11., Helsingin kaupungissa on kaikille helsinkiläisille tarjolla ulkoilmaelämyksiä, jotka ovat ilmaisia. Kaamos-tapahtumilla tahdotaan tuoda yllätyksiä ja iloa arkisiin paikkoihin, syitä lähteä ulos ja pysähtyä elämysten äärelle. Eri puolilla kaupunkia nähdään muun muassa ääni- ja valoinstallaatioita, tuliesityksiä, tanssia, ulkoilmaelokuvia, heijastinsuunnistusta ja musiikkia.

Kaamos-yllätykset tuovat valoa pimeyteen. Kuvassa Belenos Groupin tuliesitys. Kuva: Mikko Strandberg.
Kaamos-yllätykset tuovat valoa pimeyteen. Kuvassa Belenos Groupin tuliesitys. Kuva: Mikko Strandberg.

Kaamos-tapahtumiin paikalle voi tulla varta vasten tai vaikka piipahtaa ohikulkumatkalla. Ohjelma koostuu lyhyistä esityksistä ja esityskertoja on useita.

Ohjelmakokonaisuus toteutetaan yhdessä helsinkiläisen kulttuuri-, liikunta-, ja taidekentän kanssa. Helsingin kaupunki järjesti syksyllä Kaamos-ohjelmahaun, joka tuotti lähes sata ohjelmaehdotusta. Näistä valittiin toteutukseen mukaan neljätoista teosta ja esitystä.

Keskustassa Kansalaistori, Kannelmäessä Sitratori, Itäkeskuksessa Stoan aukio ja Malmilla Ala-Malmintori ovat kaamosyllätysten päätapahtumapaikkoja, mutta tapahtuma levittäytyy myös esimerkiksi Suvilahteen, missä teräksinen kaasukello herää soimaan.

”Olemme todella iloisia, että toteuttamalla Kaamos-tapahtuma voidaan tuoda iloa ja valoa kaupunkilaisille vuoden pimeimpänä aikana. On myös tärkeää, että helsinkiläiset ohjelmatuottajat ja taiteilijat saavat mahdollisuuden esittää teoksiaan ja kohdata yleisöä turvallisissa puitteissa. Samalla tuemme myös taide- ja kulttuurialan toimijoita tänä poikkeuksellisena ja haastavana aikana”, toteaa tapahtuman projektipäällikkö Mari Kauppinen.

Tapahtumat toteutetaan ulkoilmatiloissa koronarajoitukset ja turvavälit huomioiden. Ohjelma on kaikille avoin ja kaikki ulkoilmatapahtumat ovat ilmaisia. Tervetuloa katsomaan, kun kaupunki herää eloon.

Kanneltalo, Sitratori 20.­–21.11.
Oodi, Kansalaistori 22.­–23.11.
Stoan aukio 25.­–26.11.
Malmitalo, Ala-Malmintori 28.11.

Katso koko ohjelma osoitteessa tapahtumat.hel.fi 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja antaa:  
Mari Kauppinen, projektipäällikkö
Puh. +348 9 310 22899 ja +358 40 593 7962, mari.j.kauppinen@hel.fi
Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki

Kuvat

Kaamos-yllätykset tuovat valoa pimeyteen. Kuvassa Belenos Groupin tuliesitys. Kuva: Mikko Strandberg.
Kaamos-yllätykset tuovat valoa pimeyteen. Kuvassa Belenos Groupin tuliesitys. Kuva: Mikko Strandberg.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Helsinki on elämyksellinen ja vetovoimainen kaupunki täynnä tekemistä ja osallistumisen mahdollisuuksia. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tarjoaa kaupungin asukkaille ja vierailijoille vuodessa yli 20 miljoonaa kokemusta – taidetta, tapahtumia, kursseja, harrastuksia, tiloja, ulkoilualueita ja palveluja liikkumiseen sekä tukea kulttuurille ja kansalaistoiminnalle.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala muodostuu viidestä palvelukokonaisuudesta: kirjasto, kulttuuri, liikunta, nuoriso ja hallinto. Toimialan 1 800 työntekijää ylläpitää ja parantaa helsinkiläisten mahdollisuuksia hyvään elämään ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Helsingissä on helppoa ja houkuttelevaa lähteä liikkeelle. Joka päivä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme