Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Tapahtuma Kaamos-yllätyksiä tuo iloa ja valoa helsinkiläisille 20.–28.11.2020

Jaa

Marraskuun lopulla, keskellä vuoden pimeintä aikaa, 20.–28.11., Helsingin kaupungissa on kaikille helsinkiläisille tarjolla ulkoilmaelämyksiä, jotka ovat ilmaisia. Kaamos-tapahtumilla tahdotaan tuoda yllätyksiä ja iloa arkisiin paikkoihin, syitä lähteä ulos ja pysähtyä elämysten äärelle. Eri puolilla kaupunkia nähdään muun muassa ääni- ja valoinstallaatioita, tuliesityksiä, tanssia, ulkoilmaelokuvia, heijastinsuunnistusta ja musiikkia.

Kaamos-yllätykset tuovat valoa pimeyteen. Kuvassa Belenos Groupin tuliesitys. Kuva: Mikko Strandberg.
Kaamos-yllätykset tuovat valoa pimeyteen. Kuvassa Belenos Groupin tuliesitys. Kuva: Mikko Strandberg.

Kaamos-tapahtumiin paikalle voi tulla varta vasten tai vaikka piipahtaa ohikulkumatkalla. Ohjelma koostuu lyhyistä esityksistä ja esityskertoja on useita.

Ohjelmakokonaisuus toteutetaan yhdessä helsinkiläisen kulttuuri-, liikunta-, ja taidekentän kanssa. Helsingin kaupunki järjesti syksyllä Kaamos-ohjelmahaun, joka tuotti lähes sata ohjelmaehdotusta. Näistä valittiin toteutukseen mukaan neljätoista teosta ja esitystä.

Keskustassa Kansalaistori, Kannelmäessä Sitratori, Itäkeskuksessa Stoan aukio ja Malmilla Ala-Malmintori ovat kaamosyllätysten päätapahtumapaikkoja, mutta tapahtuma levittäytyy myös esimerkiksi Suvilahteen, missä teräksinen kaasukello herää soimaan.

”Olemme todella iloisia, että toteuttamalla Kaamos-tapahtuma voidaan tuoda iloa ja valoa kaupunkilaisille vuoden pimeimpänä aikana. On myös tärkeää, että helsinkiläiset ohjelmatuottajat ja taiteilijat saavat mahdollisuuden esittää teoksiaan ja kohdata yleisöä turvallisissa puitteissa. Samalla tuemme myös taide- ja kulttuurialan toimijoita tänä poikkeuksellisena ja haastavana aikana”, toteaa tapahtuman projektipäällikkö Mari Kauppinen.

Tapahtumat toteutetaan ulkoilmatiloissa koronarajoitukset ja turvavälit huomioiden. Ohjelma on kaikille avoin ja kaikki ulkoilmatapahtumat ovat ilmaisia. Tervetuloa katsomaan, kun kaupunki herää eloon.

Kanneltalo, Sitratori 20.­–21.11.
Oodi, Kansalaistori 22.­–23.11.
Stoan aukio 25.­–26.11.
Malmitalo, Ala-Malmintori 28.11.

Katso koko ohjelma osoitteessa tapahtumat.hel.fi 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja antaa:  
Mari Kauppinen, projektipäällikkö
Puh. +348 9 310 22899 ja +358 40 593 7962, mari.j.kauppinen@hel.fi
Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki

Kuvat

Kaamos-yllätykset tuovat valoa pimeyteen. Kuvassa Belenos Groupin tuliesitys. Kuva: Mikko Strandberg.
Kaamos-yllätykset tuovat valoa pimeyteen. Kuvassa Belenos Groupin tuliesitys. Kuva: Mikko Strandberg.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Helsinki on elämyksellinen ja vetovoimainen kaupunki täynnä tekemistä ja osallistumisen mahdollisuuksia. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tarjoaa kaupungin asukkaille ja vierailijoille vuodessa yli 20 miljoonaa kokemusta – taidetta, tapahtumia, kursseja, harrastuksia, tiloja, ulkoilualueita ja palveluja liikkumiseen sekä tukea kulttuurille ja kansalaistoiminnalle.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala muodostuu viidestä palvelukokonaisuudesta: kirjasto, kulttuuri, liikunta, nuoriso ja hallinto. Toimialan 1 800 työntekijää ylläpitää ja parantaa helsinkiläisten mahdollisuuksia hyvään elämään ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Helsingissä on helppoa ja houkuttelevaa lähteä liikkeelle. Joka päivä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Uusia koronaepidemian hillitsemiseen tähtääviä rajoituksia ja suosituksia voimaan Helsingin kaupungin kulttuurin ja vapaa-ajan palveluissa 23.11.2020 alkaen 20.11.2020 16:41:00 EETTiedote

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä linjasi 19.11.2020 uusista suosituksista ja rajoituksista koronaepidemian leviämisen hillitsemiseksi. Kirjastot, kulttuurikeskukset, museot, nuorisotalot ja liikuntapaikat pysyvät auki. Yleisötilaisuuksien osallistujamäärä on rajattu enintään 20 henkilöön ja aikuisten joukkue- ja kontaktilajien harrastustoiminta perutaan ajalla 23.11.-13.12.2020.

Ennakkotiedote: kulttuuri- ja kirjastojaoston ylimääräinen kokous 24.11.202020.11.2020 12:21:54 EETTiedote

Helsingin kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan kulttuuri- ja kirjastojaosto kokoontuu päätöksentekoon ylimääräiseen kokoukseen ti 24.11.2020. Kokouksen esityslista on julkaistu. Kokouksessa päätetään 3 miljoonan euron erityisavustuksen kohdentamisesta taide- ja kulttuurialan yhteisöille koronapandemiasta palautumiseen vuosille 2020–2021 sekä kehittämistavustuksista vuodelle 2021.

Love in the shadow of the valley of death – butoh artist Ken Mai’s new performance leads us to an invisible reality19.11.2020 10:00:00 EETPress release

Butoh artist Ken Mai’s new performance In the Shadow of the Valley of Death will have its world premiere at Cultural Centre Caisa on 3 December. The artist mixes butoh with the aesthetics of martial arts, modern dance, ballet, and gymnastics along with song and zen philosophy. The profound and poetic performance deals with life, death, love and universal consciousness.

Rakkautta kuoleman laakson varjossa – Buto-taiteilija Ken Main uusi teos johdattaa näkymättömään todellisuuteen19.11.2020 10:00:00 EETTiedote

Buto-taiteilija Ken Main uusi teos In the Shadow of the Valley of Death saa maailman ensi-iltansa kulttuurikeskus Caisassa 3.12. Taiteilija yhdistää butoon itsepuolustuslajien, modernin tanssin, baletin ja voimistelun estetiikkaa, laulua ja zen-filosofiaa. Syvällinen ja runollinen teos käsittelee elämää, kuolemaa, rakkautta ja universaalia tietoisuutta.

Mittava lisärahoitus lasten ja nuorten digimedian hankintaan yleisille kirjastoille19.11.2020 08:00:00 EETTiedote

Koronaepidemian vuoksi laaditusta eduskunnan lisäbudjetista on lohkaistu 800 000 euron määräraha yleisten kirjastojen valtakunnalliseen digimediahankintaan. Summa käytetään lasten ja nuorten e-aineistojen hankintaan. Määrärahan turvin alkaneessa valtakunnallisessa hankkeessa halutaan edistää lukutaitoa, lisätä erilaisia oppimismahdollisuuksia ja vähentää eriarvoisuutta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme