Aluehallintovirasto

Tapahtumajärjestäjille suunnattujen infotilaisuuksien tallenteet julkaistu

Jaa

Aluehallintovirasto järjesti 19.5. valtakunnallisen infotilaisuuden tapahtumajärjestäjille. Lisäksi 18.5. Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto järjesti kaksi alueellista tilaisuutta. Tilaisuudet tallennettiin ja tallenteet on julkaistu aluehallintoviraston YouTube-kanavalla, jossa ne ovat katsottavissa kahden viikon ajan.

Aluehallintovirasto järjesti viikolla 20 kolme tapahtuma-alan toimijoille suunnattua infotilaisuutta. Kaikki tilaisuudet tallennettiin, ja ne on ladattu aluehallintovirastojen YouTube-kanavalle kahden viikon ajaksi.

  • Valtakunnallinen infotilaisuus järjestettiin keskiviikkona 19.5. Tilaisuudessa aluehallintoviraston asiantuntijat vastasivat yleisluontoisiin kysymyksiin kokoontumisrajoitusten vaikutuksesta tapahtumien järjestämiseen. Linkki tallenteeseen:

    Valtakunnallinen infotilaisuus, katsottavissa 20.5.–3.6.2021. 

  • Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston 18.5. järjestämät kaksi infotilaisuutta käsittelivät valtakunnallisista toimenpidetasoista luopumista ja sitä, mitä se käytännössä tarkoittaa Länsi- ja Sisä-Suomen koronarajoitusten osalta. Linkit tallenteisiin:

    Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjanmaan tilaisuus, katsottavissa 19.5.–2.6.2021.

    Keski-Suomen ja Pirkanmaan tilaisuus, katsottavissa 19.5.–2.6.2021.

Aluehallintovirastot lieventävät kokoontumisrajoituksia silloin, kun se on alueiden epidemiatilanteet huomioon ottaen turvallista. Kun teemme alueellisia päätöksiä kokoontumisrajoituksista, kuulemme sairaanhoitopiirejä ja noudatamme sosiaali- ja terveysministeriön ajantasaista ohjetta.

Pyrimme järjestämään tapahtumajärjestäjille suunnattuja infotilaisuuksia myös vastaisuudessa. Tulevista infotilaisuuksista tiedotetaan myöhemmin.

Lisätietoa

STM:n ohjauskirje, 10.5.2021

Voimassa olevat ja voimaan tulevat rajoitukset (avi.fi)

Millä perusteella aluehallintovirasto päättää kokoontumisrajoituksista? (avi.fi)

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto
AluehallintovirastoAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto

Sommarens badsäsong börjar - kommunala webbplatser ska ha uppdaterad information om de allmänna badstränderna11.6.2021 10:00:00 EEST | Tiedote

Enligt lagstiftningen ska badstrandens ägare eller innehavare - vanligen kommunen - upprätthålla väsentlig information på sin webbplats om de allmänna badstränderna. Regionförvaltningsverket samlar inom sitt område in förteckningar som kommunerna har lämnat över de allmänna badstränderna samt deras webbplatser. Den riksomfattande förteckningen publiceras på Valviras webbplats och levereras även till Europeiska kommissionen så att t.ex. resenärer kan få nytta av den.

Kesän uimakausi alkaa – kuntien sivuilla oltava ajantasainen tieto yleisistä uimarannoista11.6.2021 10:00:00 EEST | Tiedote

Lainsäädännön mukaan uimarannan omistajan tai haltijan – tyypillisesti kunnan – täytyy ylläpitää verkkosivuillaan keskeisiä tietoja yleisistä uimarannoista. Aluehallintovirasto kokoaa alueeltaan kuntien toimittaman yleisten uimarantojen luettelon ja näiden verkkosivuosoitteet. Valtakunnallinen luettelo julkaistaan Valviran verkkosivuilla ja toimitetaan myös Euroopan komissiolle mm. matkailijoiden hyödynnettäväksi.

Muun muassa pääkaupunkiseudun kokoontumisrajoituksia ollaan lieventämässä ensi viikon alussa epidemiatilanteen parantumisen vuoksi - osassa Uuttamaata rajoitukset ollaan kumoamassa kokonaan10.6.2021 16:56:07 EEST | Tiedote

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella epidemiatilanne on rauhoittunut ja alueellinen koronakoordinaatioryhmä on linjannut leviämisvaiheessa olleen osan alueesta palanneen kiihtymisvaiheeseen. Tämän johdosta Etelä-Suomen aluehallintovirasto ryhtyy valmistelemaan päätöstä kokoontumisrajoitusten lieventämisestä. Lisäksi Itä-Uusimaa ja Länsi-Uusimaa lukuun ottamatta Espoota ja Kauniaisia palaavat perustasolle, ja siellä kokoontumisrajoitukset ollaan kumoamassa kokonaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme