Aluehallintovirasto

Tapahtumajärjestäjille suunnatun infotilaisuuden tallenne julkaistu

Jaa

Aluehallintovirastot järjestivät 11.6.2021 valtakunnallisen infotilaisuuden tapahtumajärjestäjille. Tilaisuus tallennettiin, ja tekstitetty tallenne on julkaistu aluehallintovirastojen YouTube-kanavalla.

Aluehallintovirastojen valtakunnallisessa infotilaisuudessa 11.6.2021 kerrottiin voimassa olevista kokoontumisrajoituksista ja vastattiin osallistujien kysymyksiin koskien tapahtumien järjestämistä terveysturvallisesti. Paikalla vastaamassa oli asiantuntijoita jokaisesta kuudesta aluehallintovirastosta. 

Löydät infotilaisuuden tekstitetyn tallenteen tästä linkistä:  

Rajoitukset lieventyneet koko Suomessa

Suotuisan epidemiatilanteen ansiosta aluehallintovirastot ovat voineet lieventää kokoontumisrajoituksia ympäri Suomea. Sosiaali- ja terveysministeriö on ohjeistanut aluehallintovirastoja kesäkuun kokoontumisrajoituksista seuraavanlaisesti: 

  • Perustason alueilla eli suurimmassa osassa maata osallistujamäärää ei rajoiteta enää ollenkaan. Tapahtumajärjestäjän täytyy kuitenkin näilläkin alueilla ottaa huomioon tapahtumajärjestelyissä tartuntatautilain pykälässä 58 c säädetyt yleiset hygieniavaatimukset. Vaatimuksina on mm. käsienpesumahdollisuus ja osallistujien istumapaikkojen sijoittaminen tarpeeksi väljästi. 
     
  • Kiihtymisvaiheen alueilla sisätiloissa yli 10 henkilön yleisötilaisuuksissa ja rajatuissa ulkotiloissa yli 50 henkilön yleisötilaisuuksissa pitää noudattaa opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjetta siten, että osallistujat voivat tosiasiallisesti välttää lähikontaktin toisiinsa. 

  • Leviämisvaiheen alueilla sisätiloissa voi järjestää enintään 10 henkilön yleisötilaisuuksia edellyttäen, että osallistujien on tosiasiallisesti mahdollista välttää lähikontakti toisiinsa noudattamalla OKM:n ja THL:n antamaa ohjetta. Rajatuissa ulkotiloissa voi järjestään enintään 50 henkilön yleisötilaisuuksia edellyttäen, että osallistujien on tosiasiallisesti mahdollista välttää lähikontakti toisiinsa noudattamalla OKM:n ja THL:n antamaa ohjetta. Ulkotiloissa yleisömäärää voidaan kuitenkin myös nostaa jakamalla yleisö lohkoihin tietyin reunaehdoin.​ 

Ravintolarajoitukset ovat myös lieventyneet koko maassa, mikä helpottaa tapahtumien järjestämistä ravintoloissa ja anniskelualueilla. 

Lisätietoa: 

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto
AluehallintovirastoAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto

Närkontakter begränsas i Egentliga Finland som har återgått till samhällsspridningsfasen3.8.2021 19:12:27 EEST | Tiedote

Covid-19-smittorna ökar åter kraftigt i Egentliga Finland och landskapet är tillbaka i epidemins samhällsspridningsfas. Regionförvaltningsverket i Sydvästra Finland har på basis av den regionala coronasamordningsgruppens bedömning fattat beslut om sammankomstbegränsningar för offentliga tillställningar och allmänna sammankomster enligt 58 § och 58 d § i lagen om smittsamma sjukdomar. Beslutet är i kraft i kommunernas områden i Egentliga Finland under perioden 4 - 31.8.2021.

Takaisin leviämisvaiheeseen siirtyneessä Varsinais-Suomessa rajoitetaan lähikontakteja3.8.2021 19:04:51 EEST | Tiedote

Koronavirustartunnat ovat uudelleen jyrkässä nousussa Varsinais-Suomessa ja maakunta on siirtynyt takaisin epidemian leviämisvaiheeseen. Alueen koronakoordinaatioryhmän arvioon perustuen Lounais-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt päätöksen tartuntatautilain (TTL) pykälien 58 § ja 58 d mukaisista kokoontumisrajoituksista yleisötilaisuuksille ja yleisille kokouksille. Päätös on voimassa Varsinais-Suomen kuntien alueella 4.-31.8.2021 välisenä aikana.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto määrää Pirkanmaalle kokoontumisrajoituksen, myös lähikontaktit pystyttävä välttämään asiakas- ja toimitiloissa30.7.2021 14:00:00 EEST | Tiedote

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on päättänyt määrätä tartuntatautilain pykälän 58 nojalla kokoontumisrajoituksen sekä tartuntatautilain pykälän 58 d nojalla ns. turvavälimääräyksen Pirkanmaan sairaanhoitopiirin kuntien sekä Punkalaitumen kunnan alueelle. Määräykset ovat voimassa 5.-29.8.2021.

Itä-Suomen aluehallintovirasto: Oikeudellisia edellytyksiä avin asettamille kokoontumisrajoituksille Pohjois-Karjalassa ja Pohjois-Savossa ei tällä hetkellä ole30.7.2021 11:56:19 EEST | Tiedote

Itä-Suomen aluehallintovirasto on tänään saanut päätökseen arvioinnin kokoontumisrajoitusten asettamisesta kiihtymisvaiheeseen siirtyneiden Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin ja Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Siun soten osalta. Aluehallintovirasto sai asian arviointiin vaikuttavat viimeiset selvitykset eilen torstai-iltana virka-ajan päättymisen jälkeen. Aluehallintovirasto katsoo, että oikeudellisia edellytyksiä kokoontumisrajoitusten asettamiseksi ei kummankaan sairaanhoitopiirin alueella tällä hetkellä ole.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme