Säteilyturvakeskus (STUK)

Tapani Virolainen är ny direktör för avdelning för övervakning av kärnkraftsverk i STUK

Dela

Diplomingenjör Tapani Virolainen (48) har utsetts till direktör för Strålsäkerhetscentralens (STUK) avdelning för övervakning av kärnkraftverk och medlem i STUKs ledningsgrupp från och med den första juni.

Uppgiften är tidsbunden och fortsätter till och med slutet av maj 2027. För närvarande är Tapani Virolainen avdelningens biträdande direktör.

Avdelningen för övervakning av kärnkraftverk har cirka 120 anställda. Dess uppgift är att säkerställa att finländska kärnkraftverk planeras och används i enlighet med bestämmelserna och att användningen av anläggningarna inte orsakar strålningsrisker som kunde hota arbetarnas eller allmänhetens hälsa eller skada miljön eller egendom.

Kirsi Alm-Lytz till IAEA

Den nuvarande direktören för avdelningen för övervakning av kärnkraftverk, Kirsi Alm-Lytz, har utsetts för en period på tre år till chef för enheten för kärnsäkerhetsmyndighetsverksamhet vid det Internationella atomenergiorganet IAEA (Section Head, Regulatory Activities Section, Division of Nuclear Installation Safety) från och med början av juni.

Nyckelord

Kontakter

Tapani Virolainen, tfn (09) 759 88 671
Kirsi Alm-Lytz, tfn (09) 759 88 663

Bilder

Tapani Virolainen
Tapani Virolainen
Ladda ned bild
Kirsi Alm-Lytz
Kirsi Alm-Lytz
Ladda ned bild

Om

Säteilyturvakeskus (STUK)
Säteilyturvakeskus (STUK)
Jokiniemenkuja 1
01370 Vantaa

Mediapalvelu: 010 850 4761http://www.stuk.fi

Följ Säteilyturvakeskus (STUK)

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Säteilyturvakeskus (STUK)

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum